21
Τετ, Απρ
Tο διάβασαν 138 άτομα (138 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Στον Δρόμο του Ορφέα», του Δημοσθένη Δαββέτα

  • Είδος: Ποίηση
  • Σελίδες: 80
  • Τιμή: € 10
  • Εκδόσεις: Καλέντη
Η νέα ποιητική συλλογή του Δημοσθένη Δαββέτα, με τίτλο «Στον δρόμο του Ορφέα» και υπότιτλο «Δοξαστικό του ασύλληπτο».

«Οι εξηγήσεις δεν μπορούν να περιλάβουν ό,τι νοιώθεις. Πώς να γίνουν οι λέξεις χέρια, να σε κλέψουν και να σ’ επιστρέψουν δίπλα μου; Το βάθος μιας αγάπης μπορεί κάλλιστα να γίνει βάρος και να της κόψει τα φτερά. Απ’ όπου βρεθήκαμε ή περάσαμε μαζί, απ’ όπου ονειρευτήκαμε όποτε και να περνώ η παρουσία σου επίμονα με καλεί. Στις λέξεις εναποθέτεις τα λόγια σου και την σιωπή σου ταυτόχρονα. Ίδιος ο Ορφέας λιώνω από τον πόθο να γυρίσω κοντά σου, να σ’ αγγίξω με κίνδυνο να σε χάσω για πάντα.»

Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι Διδάκτωρ Αισθητικής στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Διδάσκει στο IESA στο Παρίσι.

 Έχει διδάξει Φιλοσοφία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Strate Collège και στο Créapole στο Παρίσι. Έχει παραδώσει σεμινάρια Φιλοσοφίας της Τέχνης στο École des Beaux-Arts (Παρίσι), σεμινάρια φιλοσοφίας και μοντέρνας τέχνης στο Paris IV (Παρίσι) και Φιλοσοφία Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Συχνά, δίνει διαλέξεις σε σχολές τέχνης και πανεπιστήμια.

Ποιητής και συγγραφέας, ζωγράφος και εικαστικός, γράφει ήδη από το 1982 σχετικά άρθρα και δοκίμια στα περιοδικά Art Forum, Art in America, Art Studio, Beaux Arts Magazine, Galleries Magazine, Parkett Risk, και στις εφημερίδες Libération, Le Figaro και Les Échos.

Τα εικαστικά του έργα έχουν εκτεθεί σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα. Το 2014 παρουσιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του στο Maison Européenne de la Photographie, στο Παρίσι, ενώ το 2017 συμμετείχε δύο φορές σε εκθέσεις στην πόλη Hangzhou στην Κίνα.

Είναι πολιτικός σχολιαστής και αναλυτής, στην τηλεόραση και στον έντυπο Τύπο. Διατηρεί εβδομαδιαία στήλη στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Πρόταση για διάβασμα: «Διατροφική Νοημοσύνη», του ...
Πρόταση για διάβασμα: «Στον Παράδεισο των Κυριών»,...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/