16
Πεμ, Ιουλ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Πρόταση για διάβασμα: «Ο Πόλεμος των Έξι Ημερών», των Ράντολφ & Γουίνστον Τσόρτσιλ ΜΡ (Randolph & Winston Churchill ΜΡ)

-


Συγγραφείς: Ράντολφ και Γουίνστον Τσόρτσιλ ΜΡ (Randolph & Winston Churchill ΜΡ)

Μετάφραση: Γιάννης Καστανάρας

Είδος: Ιστορία

Σελίδες: 256

Τιμή: € 14,10

Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2009

Εκδόσεις: Γκοβόστη

Τι σημαίνει ήττα; Για το Ισραήλ η ήττα είναι αδιανόητη, αφού θα σήμαινε την καταστροφή των ελπίδων και των ονείρων πολλών αιώνων! Αντίθετα, για τους Άραβες η ήττα δεν είναι τίποτα άλλο από την απώλεια ενός στρατεύματος. Εντός έξι ετών θα έχουν ένα άλλο στράτευμα!» (Ben-Gurion)

Οι Randolph και Winston Churchill, γιος και εγγονός αντίστοιχα του Sir Winston Churchill, μας δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του Πολέμου των Έξι Ημερών. Πριν από τον πόλεμο ο Winston παρέμεινε στο Ισραήλ επί τρεις εβδομάδες (επίσης, ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Ιορδανία και το Λίβανο), αρθρογραφώντας για την News of the World, ενώ κάλυψε τα γεγονότα του πολέμου για την News of the World και την Evening News.

Όταν ο πόλεμος τελείωσε, πέρασε άλλες τρεις εβδομάδες εξετάζοντας τα πεδία των μαχών, μιλώντας με άνδρες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων όλων των βαθμίδων, ενώ συνάντησε και τους περισσότερους πολιτικούς ηγέτες.

Ο Randolph, που βρισκόταν στην Αγγλία, παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τον πόλεμο από τις εφημερίδες και την τηλεόραση και με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες οργάνωσε μεγάλο μέρος της έρευνάς του. Κατά συνέπεια, η κύρια ιστορία του πολέμου έχει γραφεί από το γιο, ενώ ο πατέρας υπήρξε κυρίως υπεύθυνος για την εξιστόρηση των γεγονότων σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Αυτό συνεπάγεται πόλεμο. Είμαι τρομοκρατημένος. Όχι για το Ισραήλ, το οποίο θα επιζήσει -δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι διαφορετικό-, αλλά για τη νεότερη γενιά.

«Όπως συμβαίνει πάντοτε, το άνθος της γενιάς αυτής δεν επιστρέφει στην πατρίδα.» (Ben Gurion) «Κύριος στόχος μας θα είναι η καταστροφή του Ισραήλ. Οι Άραβες θέλουν να πολεμήσουν.» (Gamel Abdel Nasser)

O Ράντολφ Τσόρτσιλ (Randolph Churchill) γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1911. Ήταν μοναχογιός του σερ Γουίνστον Τσόρτσιλ (Sir Winston Churchill) και της Κλεμεντάιν Σπένσερ Τσόρτσιλ (Clementine Spencer-Churchill). Φοίτησε στο Eton και στο Christ Church College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αλλά εγκατέλειψε την Οξφόρδη χωρίς να πάρει το πτυχίο του, για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. O Ράντολφ, που ακολούθησε την πολιτική σταδιοδρομία του πατέρα του αλλά όχι και τις συμβουλές του, εκλέχθηκε βουλευτής στο Preston του Lancashire τo 1940, αλλά έχασε τη θέση του στις εθνικές εκλογές του 1945.

Το 1950 δεν κατάφερε να εκλεγεί ξανά στο Κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ο Ράντολφ ήταν ταγματάρχης στο Τμήμα Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου στο Στρατηγείο Μέσης Ανατολής. Υπηρέτησε στη Δυτική Έρημο, τη Βόρεια Αφρική, την Ιταλία και τη Γιουγκοσλαβία. Μετά τον πόλεμο διετέλεσε επίτιμος διδάκτωρ στο Churchill College, στο Cambridge (1965). Μετά το τέλος της πολιτικής καριέρας του, ο Randolph ασχολήθηκε με τη συγγραφή και τη δημοσιογραφία.

Τα έργα του είναι: "They Serve the Queen", 1953, "The Story of the Coronation", 1953, "Fifteen Famous English Homes", 1954, "What Ι Said about the Press", 1957, "The Rise and Fall of Sir Anthony Eden", 1959, "Lord Derby, "King of Lancashire"", 1960, "The Fight for Tory Leadership", 1964, "Twenty-One Years", 1965. Ακολούθως άρχισε να εργάζεται πάνω στους πρώτους τόμους της βιογραφίας του πατέρα του και να μελετά τα έγγραφα εκείνου, τα οποία φυλάσσονταν σε ένα μικρό κτίσμα που είχε οικοδομηθεί ειδικά γι' αυτόν το σκοπό. Ο Randolph ήταν ένας άνθρωπος με αξιοθαύμαστες γνώσεις κηπουρικής και είχε πολλούς λόγους να υπερηφανεύεται για τους κήπους του σπιτιού του στο Stour, East Bergholt, Suffolk. Ο Ράντολφ Τσόρτσιλ πέθανε στις 6 Ιουνίου 1968.

O Ράντολφ Τσόρτσιλ (Randolph Churchill) , ο μοναχογιός του σερ Γουίνστον Τσόρτσιλ (Sir Winston Churchill)
O Γουίνστον Τσόρτσιλ ο νεώτερος (Winston Churchill MP ) είναι ο εγγονός του σερ Γουίνστον Τσόρτσιλ (Sir Winston Churchill)l και γιος του Ράντολφ Τσόρτσιλ (Randolph Churchill).

O Γουίνστον Τσόρτσιλ ο νεώτερος (Winston Churchill MP ) είναι ο εγγονός του σερ Γουίνστον Τσόρτσιλ (Sir Winston Churchill)l. Ήταν πολεμικός ανταποκριτής της News of the World κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών. Η οικογένεια Churchill έχει ασχοληθεί με την πολεμική ειδησεογραφία επί πολλά χρόνια. 

Ο σερ Γουίνστον Τσόρτσιλ είχε καλύψει τις εχθροπραξίες στην Αφρική, την Ινδία και την Κούβα. Ο γιός του, Ράντολφ, κάλυψε τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, ενώ το 1945, νικητής στον πόλεμο και ηττημένος στην πολιτική, έγινε πολεμικός ανταποκριτής. Ακολούθως, κάλυψε τον Πόλεμο της Κορέας και τις εκστρατείες στο Σουέζ και το Σινά.

Ο Γουίντον Τσόρτσιλ ο νεώτερος, ο γιος του Ράντολφ είχε μόλις επιστρέψει από ένα δημοσιογραφικό ταξίδι στο δυτικό Βιετνάμ, όταν ο πατέρας του τον παρότρυνε να επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή, ώστε να παρακολουθήσει την κλιμάκωση της κρίσης από την ισραηλινή πλευρά. Στο Ισραήλ ήρθε σε επαφή με τον Μοσέ Νταγιάν (Moshe Dayan). 

Όταν ο Νταβίτ Μπεν Γκουριόν (David Ben-Gurion) πληροφορήθηκε στις 22 Μαΐου 1967, ότι ο Νάσερ (Nasser) είχε κλείσει τα Στενά του Τιράν, o Γουίνστον προγευμάτιζε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ στο King David Hotel στην Ιερουσαλήμ. Το σχόλιο του Μπεν Γκουριόν ήταν: «Αυτό συνεπάγεται πόλεμο». Ο Γουίνστον αναχώρησε για το Λονδίνο όταν άρχισε ο πόλεμος, αλλά σύντομα επέστρεψε στη Μέση Ανατολή, αυτήν τη φορά ως ανταποκριτής της «Evening News».

Πρόταση για διάβασμα: «Ο (γιός) και η Κορώνα του Φ...
Πρόταση για διάβασμα: «Η Τριλογία της Διασποράς 2 ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares