24
Τετ, Φεβ
Tο διάβασαν 138 άτομα (138 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Ο Εμός Έρως», του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου

1002234

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Είδος: Μυθιστόρημα

Σελίδες: 438

Τιμή: € 12

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Ιανουάριος 2020

Εκδόσεις: Αγγελάκη


Διαβάζει, λοιπόν, αυτήν την περίοδο κάποια πατερικά κείμενα και χαίρεται και απολαμβάνει τον λόγο αυτών των Πατέρων, οι οποίοι με το ανθηρόν των λέξεών των, πολλές τις έχει συνειδητά εντάξει στην καθημερινή του ομιλία, ως ένα ιδιότυπο χρέος, το ύψος και το πλάτος των νοημάτων των, την γαλακτομελιρρέουσα γλώσσα των, καταλαμπόμενοι από φως άπειρον (ω ιατήρες ψυχών τε και σωμάτων, ω ουράνιοι μυσταγωγοί!) παρακινούν πάντας ημάς να πράττωμεν το αγαθόν μετά προθυμίας, και να προτιμάμε την φιλίαν του Θεού, τον ένθεον έρωτα!

«Φυσάει τόσο πολύ απόψε. Μακάρι αυτά που σκέφτεται, αυτά που αναρωτιέται, να τα 'παιρνε ο άνεμος, ο «θείος αιθήρ».

Θυμήθηκε τον «Προμηθέα», που μελετά αυτόν τον καιρό: «Αυτά που η Τύχη όρισε αγόγγυστα υπομένω, αφού η Ανάγκη δύναμη έχει και δεν νικιέται».

«Κύριε, Ιησού Χριστέ, Υιέ Θεού, ελέησόν μας, είθε να κυβερνήσωμεν την ανάγκην μας…»

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος (Διαβάστε την συνέντευξη εδώ) είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης με σπουδές Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας και απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Από το 1981 πρωταγωνιστεί στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Την τελευταία δεκαετία, συν τοις άλλοις, σκηνοθετεί και μεταφράζει. Είναι ιδρυτικό μέλος του θεατρικού σχήματος «Θέατρο Συν Κάτι - σύνολο τέχνης», ενώ διδάσκει υποκριτική από το 1996.

Έχει γράψει τα θεατρικά έργα: «εις το όνομα της Μητρός και του Υιού», «του Υιού και του Αγίου», «τα του Πνεύματος τω Πνεύματι» και «Μάντυ Μήδεια». Σπουδάζει Κοινωνική Θεολογία και Θρησκειολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το μυθιστόρημα του «Ο Εμός Έρως» (διαβάστε εδώ), από τις εκδόσεις Αγγελάκη είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Πρόταση για διάβασμα: «Γλυκό Τραγούδι», της Λεϊλά ...
Πρόταση για διάβασμα: «Το Ημερολόγιο της Γουχάν» τ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/