17
Σαβ, Απρ
Tο διάβασαν 196 άτομα (196 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Ο Γενναίος Ιππότης και Η Χαμογελαστή Βασίλισσα», του Μάκη Τσίτα


 

 

  • Εικονογράφηση: Κώστας Θεοχάρης
  • Είδος: Παραμύθι για ηλικίες από 4 ετών και άνω
  • Σελίδες: 40
  • Τιμή: € 12,60
  • Εκδόσεις: Καλέντη

Η δική μου βασίλισσα δεν είναι όπως οι άλλες. Είναι ευγενική, γλυκομίλητη και γενναιόδωρη. Έχει πάντα μια ωραία ιστορία να πει, να δώσει μια πολύτιμη συμβουλή, να πάρει μια απόφαση σωστή.

Κι εγώ έδωσα τον λόγο της τιμής μου να τη φροντίζω και να την προστατεύω. Γιατί είμαι ο ιππότης της κι εκείνη είναι η… χαμογελαστή βασίλισσα!

Ένα μικρό αγόρι μιλά για τη «βασίλισσά» του, που στο τέλος αποκαλύπτεται ότι δεν είναι άλλη από την αγαπημένη του γιαγιά. Ο Μάκης Τσίτας, συγγραφέας με εμπειρία και παρουσία στην παιδική λογοτεχνία,  με  τον ξεχωριστό,  ευθύβολο τρόπο  της γραφής του,  που διαθέτει  πάντα  αμεσότητα συνδυαστικά με την ευρηματικότητα, αφηγείται μια ιστορία που αγγίζει τις καρδιές των παιδιών αλλά και των μεγαλύτερων. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση του συγγραφέα  μάς παίρνει –μικρούς και μεγάλους– από το χέρι για να γλιστρήσουμε στο «βασίλειο» του μικρού ήρωα, το οποίο αποτυπώνει εμπνευσμένα η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη.

Η έκδοση θυμίζει, σ’ εμάς τους ενήλικες, τη σπουδαία σχέση με τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, μία σχέση απαραίτητη, που τροφοδοτεί το παιδί με μια διά βίου αγάπη.Μάκης Τσίτας
Κώστας Θεοχάρης

Ο Μάκης Τσίτσας είναι συγγραφέας (Βραβειο λογοτεχνίας  Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014) και ιδιοκτήτης του Diastixo.gr

Τη εποχή αυτή γράφει μονόλογο  για  το θέατρο Αυλαία στην συμπρωτεύουσα  σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

 

Ο Κώστας Θεοχάρη ζει και εργάζεται  στην Αθήνα.

Είναι εικονογράφος, καλλιτέχνης ντιζάινερ  και τυπογράφος Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους, δημιουργικά γραφεία και συμμετείχε σε προσωπικά και καλλιτεχνικά πρότζεκτ για τα οποία έχει λάβει αρκετά βραβεία.

Πρόταση για διάβασμα: «Στίχοι Ενός Άλλου», του Στρ...
Πρόταση για διάβασμα: «Γυναικεία Σεξουαλικότητα: Α...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/