24
Πεμ, Σεπ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Πρόταση για διάβασμα: «Οι Πανιώνοι δεν Πλήττουν Ποτέ: 50 Χρόνια Παρασκήνιο», του Γιώργου Αρκουλή

245-11Συγγραφέας: Γιώργος Αρκουλής

Είδος: Αθλητισμός, ντοκουμέντο

Σελίδες: 184

Τιμή: € 14

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Σεπτέμβριος 2020

Εκδόσεις: Τόπος

Αυτό το βιβλίο δηµιουργήθηκε µε διπλό στόχο: να τιµήσει την επέτειο των 130 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικότερου ελληνικού αθλητικού συλλόγου και να φωτίσει κάποια στοιχεία που παραµένουν δεκαετίες στη σκιά της δηµοσιότητας.

Στην ουσία, στις σελίδες του ζωντανεύει παρασκήνιο 50 χρόνων, άγνωστο στις νεότερες γενιές υποστηρικτών και φίλων του Πανιωνίου. Όσο για το κίνητρο; Μα, για να αντιληφθούν οι αναγνώστες ότι το παρασκήνιο είναι ίσως η αληθινή και για αυτό η συναρπαστική πλευρά της Ιστορίας.

Πολλά τα περιστατικά με δημοσιογράφους. Ανάμεσα τους είναι ο Γιάννης Διακογιάννης, ο Μανώλης Μαυρομμάτης, ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο Νίκος Αλέφαντος, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος. Τοπεριστατικό κάτω από την ίδια ομπρέλα ένα βροχερό απόγευμα, του Πανιώνιου Κώστα Παπαϊωάννου (εκδότη εφημερίδας «Το Ποντίκι») και του γελοιογράφου Αρχέλαου, φίλαθλου του Εθνικού, να συστεγάζονται για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι των ομάδων τους; Ακόμα, ο Δημήτρης Τσαλαπάτης αθλητικός συντάκτης στα νιάτα του και μετά οικονομικός συντάκτης στα ΝΕΑ , π. Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, δίνει άγνωστες πτυχές από το προφίλ του φίλου του Μίμη Μητρόπουλου, μιας ιδιαίτερα σημαντικής προσωπικότητας του Πανιωνίου.

Ο Γιώργος Αρκουλής στο βιβλίο του αποκαλύπτει και περιγράφει για τον θάνατο του 25χρονου Αλέξανδρου Ωνάση, μια σημαντική απώλεια για τον Πανιώνιο, καθώς ο συγγραφέας αναφέρει, πως: «η συμμετοχή του ίσως θα οδηγούσε την ποδοσφαιρική ομάδα και τα άλλα τμήματα του συλλόγου στη σωστή πλευρά της ιστορίας και του μεγαλείου».

«Οι Πανιώνοι δεν Πλήττουν Ποτέ: 50 Χρόνια Παρασκήνιο», είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του συγγραφέα με πρώτο: «Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι - 90 χρόνια Εθνικός Πειραιώς», για να κλείσει με το τρίτο μέρος από τα παρασκήνια του «Απόλλωνα Σμύρνης», που ετοιμάζεται από τον Γιώργο Αρκουλή.

O Γιώργος Αρκουλής γεννήθηκε, µεγάλωσε και σπούδασε στον Πειραιά. Στα γήπεδα βρίσκεται από το 1956, στη δηµοσιογραφία από το 1968. Για σαράντα χρόνια αθλητικός συντάκτης στο «Βήμα» στα «Νέα» και στην «Ομάδα» του άλλοτε Δ.Ο.Λ..

Έχει γράψει τα βιβλία: «10 μικροί μύθοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο», «Η αληθινή ιστορία του θρύλου 1925-1978», «Μεταξύ τιμής και ντροπής», «Το Στάδιο Καραϊσκάκη αφηγείται», «Τριάντα χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο», «Από το Δομάζο στο Ντέμη: Ο Κόσμος των Γηπέδων στο Μικροσκόπιο», «Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι - 90 χρόνια Εθνικός Πειραιώς».Για τη συγγραφική του δουλειά τιµήθηκε από το ΄Ιδρυµα Μπότση.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Αρκουλής
Πρόταση για διάβασμα: «Λαίδη Τσόρτσιλ: Η Πολυτάραχ...
Πρόταση για διάβασμα: «Κάτω από τον Ήλιο της Ταγγέ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares