21
Τετ, Απρ
Tο διάβασαν 199 άτομα (199 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Οι Επτά Αγγελιοφόροι», του Ντίνο Μπουτζάτι (Dino Buzzati)

  • Μετάφραση – Επίμετρο: Μαρία Οικονομίδου
  • Είδος: Διηγήματα
  • Σελίδες: 345
  • Τιμή: € 14
  • Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Οι Επτά αγγελιοφόροι είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων που δημοσίευσε ο Ντίνο Μπουτζάτι το 1942 και έλαβε θερμή υποδοχή τόσο από το κοινό όσο και από την κριτική. Αποτελούμενο από δεκαεννέα διηγήματα, το έργο βασίζεται στα πιο τυπικά στοιχεία της συνολικής ποιητικής του σπουδαίου ιταλού συγγραφέα: τη λαβυρινθώδη οπτική του για τον κόσμο, την προσοχή που αποδίδει στις μυστικές σχέσεις μεταξύ των πραγμάτων, το συχνά εξωτικό και ερημικό χωρο-χρονικό σκηνικό. Τα πάντα διαποτισμένα από την εξαιρετική υποβλητικότητα των μύθων ανατολικής έμπνευσης και του έντονου συμβολισμού που θα συνοδεύσει τον συγγραφέα σε ολόκληρη την πορεία του. Στο πρώτο διήγημα του ανά χείρας τόμου, από το οποίο τιτλοφορείται και η συλλογή, διατηρείται ο απόηχος της Ερήμου των Ταρτάρων.

Ο πρωταγωνιστής είναι ένας νεαρός πρίγκιπας που ταξιδεύει προς τα σύνορα του βασιλείου του για να αναλάβει τον έλεγχό τους. Μένει σε επαφή με την πρωτεύουσα μέσω επτά αγγελιοφόρων που πηγαινοέρχονται αδιάκοπα· όσο περισσότερο απομακρύνεται ο πρίγκιπας, τόσο περισσότερο επιμηκύνεται η διαδρομή κάθε αγγελιοφόρου, τόσο περισσότερο αυξάνεται το διάστημα ανάμεσα στην άφιξη του ενός αγγελιοφόρου και του επόμενου. Το ταξίδι δεν έχει τέλος, τα σύνορα μοιάζουν να αποτραβιούνται όλο και πιο μακριά, ίσως ο πρίγκιπας έχει χαθεί στο άγνωστο.

Ο Ντίνο Μπουτζάτι (Dino Buzzati) γεννήθηκε στο Μπελούνο, μια μικρή πόλη της Βόρειας Ιταλίας, στις 16 Οκτωβρίου του 1906. Σπουδάζει νομικά στο Μιλάνο και πριν ακόμα τελειώσει τις σπουδές του αρχίζει τη δημοσιογραφική του καριέρα σε μια από τις μεγαλύτερες ιταλικές εφημερίδες, την ‘’Corriere della Serra’’.

Θα συνεχίσει να δουλεύει στην ίδια εφημερίδα ακόμα κι όταν θα καθιερωθεί σαν συγγραφέας, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να ασχολείται και με τη ζωγραφική, κάνοντας συχνά ατομικές εκθέσεις της δουλειάς του. Η πρώτη του εμφάνιση στο λογοτεχνικό πανόραμα της Ιταλίας θα γίνει το 1933 με ένα σύντομο μυθιστόρημα, το Barnabo delle montagne. Ο Μπουτζάτι έφτγε από την ζωή ένα βροχερό απόγευμα του 1972, στο Μιλάνο.

Πρόταση για διάβασμα: «Η Βιβλιοθήκη του Τίποτα», τ...
Πρόταση για διάβασμα: «Αντικατοπτρισμοί: Διάλογος ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/