21
Τετ, Απρ
Tο διάβασαν 122 άτομα (122 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Μορφωμένη», της Τάρα Γουέστοβερ (Tara Westover)

  • Μετάφραση : Μαρία Φακίνου
  • Είδος: Αυτοβιογραφία
  • Σελίδες: 520
  • Τιμή: € 17,70
  • Εκδόσεις: Ίκαρος
Γεννημένη στα βουνά του Αϊντάχο, η Τάρα Γουέστοβερ μεγάλωσε κοντά στη φύση υπακούοντας στους νόμους που θέσπισε ο πατέρας της, ένας φονταμενταλιστής Μορμόνος, πεπεισμένος ότι έρχεται το τέλος του Κόσμου. Η Τάρα και τ’ αδέρφια της δεν πηγαίνουν στο σχολείο, ούτε στο γιατρό όταν αρρωσταίνουν· δουλεύουν με τον πατέρα τους, ενώ η μητέρα τους είναι πρακτική θεραπεύτρια και η μοναδική μαία της περιοχής.

Η Τάρα έχει ένα ταλέντο, το τραγούδι, αλλά και μια εμμονή, τη γνώση. Μπαίνει για πρώτη φορά σε σχολική τάξη στα δεκαεφτά της χρόνια: δεν γνωρίζει ότι έγιναν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, ούτε όμως και την ακριβή ημερομηνία της γέννησής της.

Σύντομα ανακαλύπτει πως η μόρφωση είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από το σπίτι της. Ξεκινάει από το μηδέν, συγκεντρώνει τις απαραίτητες δυνάμεις και προετοιμάζεται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, διασχίζει ωκεανούς και ηπείρους και αποφοιτά από το Κέμπριτζ. Στην πορεία της αυτή δοκιμάζονται, ξανά και ξανά, οι δεσμοί που τη συνδέουν με την οικογένειά της.

«Οι σπουδαίες αναμνήσεις μιας νεαρής γυναίκας που αποφασίζει να ξεφύγει από το πεπρωμένο της» (Barack Obama)

«Υπέροχη και γεμάτη δύναμη η φωνή της Τάρα Γουέστοβερ είναι μοναδική. Και παρά την ιδιαιτερότητα της παιδικής της ηλικίας, τα ερωτήματα που θέτει το βιβλίο είναι παγκόσμια: Πόσο από εμάς θα πρέπει να δώσουμε σ’ αυτούς που αγαπάμε; Και πόσο θα χρειαστεί να τους προδώσουμε για να ωριμάσουν;» (Vogue)

Η Τάρα Γουέστοβερ (Tara Westover) γεννήθηκε στο Αϊντάχο το 1986. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μπράιαμ Γιανγκ το 2008 και στη συνέχεια της δόθηκε η υποτροφία Gates του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Το 2009 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Τρίνιτι Κόλετζ του Κέμπριτζ και το 2010 ήταν επισκέπτρια υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Επέστρεψε στο Κέμπριτζ όπου πήρε διδακτορικό στην Ιστορία το 2014.

Ζει στο Λονδίνο και η «Μορφωμένη» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Πρόταση για διάβασμα: «Αμνησία», του Φεντερίκο Αξ...
Πρόταση για διάβασμα: «Ριφιφί στο Μουσείο: Το χρον...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/