26
Παρ, Φεβ
Tο διάβασαν 151 άτομα (151 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Μικρές Κυρίες ή Ένα Παραμύθι για Τέσσερα Κορίτσια», της Λουίζα Μέι Άλκοτ


 

 

  • Συγγραφέας: Παπαθεοδούλου Αντώνης
  • Εικονογράφος: Σαμαρτζή  Ίρις
  • Είδος: Μυθιστόρημα – Κλασική λογοτεχνία
  • Σελίδες 36
  • Τιμή: € 11,99
  • Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Τι θα γινόταν άραγε, αν σε ένα παραμύθι βάζαμε να πρωταγωνιστήσουν τέσσερα κορίτσια αληθινά; Με τις αληθινές χαρές και τις αληθινές λύπες τους· με τη δύναμη και τις αδυναμίες τους· με τη φτώχεια και τις δυσκολίες της ζωής τους αλλά και με τον πλούτο του μυαλού και της καρδιάς τους;

Η πρωτοπόρος Λουίζα Μέι 'Αλκοτ έκανε αυτό το πείραμα 150 χρόνια πριν – και το πείραμά της πέτυχε. Κατάφερε να δημιουργήσει ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Ο Παπαθεοδούλου Αντώνη (συνέντευξη ΕΔΩ) γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και το κουκλοθέατρο.

To βιβλίο του «Ένα τελευταίο γράμμα», βραβεύτηκε το 2016 με το Διεθνές Βραβείο Compostela. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό τμήμα της IBBY)

Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής Βακαλό με υποτροφία στο Interior Design. Έχει κάνει δύο Bachelor of Arts στο Graphic design και στο Interior Design . . Συνεργάστηκε με τη Σχολή Βακαλό ως βοηθός καθηγητή .

Από το 2003 διδάσκει ζωγραφική και κατασκευές σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Από το 2004 συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Βραβεύτηκε ως εικονογράφος το 2006 ("Από την καλή και από την ανάποδη") και το 2008 ("Το ξύπνημα των κούκων") από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου καθώς κι από τα ΕΒΓΕ για το εξώφυλλο του βιβλίου "Το δέντρο που είχε φτερά" (2011).

Κέρδισε το Κρατικό Βραβείο 2012 για το βιβλίο "Οι καλοί και οι κακοί πειρατές" του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου, Βραβείο σε εικονογράφο και συγγραφέα βιβλίου με πολύχρωμη εικονογράφηση για το βιβλίο "Το Παλιόπαιδο"

Οι «Μικρές Κυρίες», το αγαπημένο, πολύτιμο βιβλίο της Λουίζα Μέι Άλκοτ τις γιορτές ξανά στο σινεμά, με νέο υπέροχο καστ αλλά και στα βιβλιοπωλεία υπό νέα εκδοχή.

Η ταινία  βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ, που εκδόθηκε το 1869 και εμπνέεται από τα παιδικά της χρόνια.

Οι Μικρές Κυρίες είναι η ιστορία των τεσσάρων αδελφών Μαρτς. Η Μεγκ, η πιο μεγάλη, η πιο σοβαρή η συγγραφέας της φαμίλιας, αντιπαθεί  τις κοινωνικές αβρότητες και βρίσκει την ολοκλήρωση στο πρόσωπο ενός σοβαρού καθηγητή. Η αγαθή  Μπεθ αφοσιώνεται , στο πιάνο και σε όσους έχουν ανάγκη από συμπαράσταση. Και τέλος η Άμι, η πιο τσαχπίνα η μικρότερη των Μαρτς, κλέβει με τον τρόπο της την παράσταση.

Το καστ απαρτίζουν η Saoirse Ronan ως η Jo March, η Emma Watson  ως η Meg March, o Timothee Chalamet ως ο Laurie Laurence, η Florence Pugh ως η Amy March, η Laura Dern, η Meryl Streep και ο James Norton.


Λουίζα Μέι Άλκοτ
Πρόταση για διάβασμα: «Ο Θάνατος του 007» του Άντο...
Πρόταση για διάβασμα: «Η Αθηναϊκή Ταβέρνα», του Γι...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/