17
Σαβ, Απρ
Tο διάβασαν 181 άτομα (181 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Μαραντόνα, Το Χέρι του Θεού: Η Αλήθεια μου», του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

  • Σε συνεργασία με: Ντανιέλ Αρκούτσι
  • Μετάφραση: Αγαθή Δημητρούκα
  • Είδος: Βιογραφία, Ντοκουμέντο
  • Σελίδες: 344
  • Τιμή: € 17,70
  • Εκδόσεις: Πατάκη
Τριάντα χρόνια µετά το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, ο Ντιέγκο Αρµάντο Μαραντόνα αφηγείται, για πρώτη φορά και σε πρώτο πρόσωπο, άγνωστες στιγµές και ιστορίες εκείνου του µοναδικού παγκόσµιου πρωταθλήµατος, όταν ο ίδιος ηγήθηκε της Εθνικής Αργεντινής στην πορεία για την κατάκτηση του παγκόσµιου τίτλου.

Ανατρέχοντας σε αυτόν σήµερα, ο ιστορικός εκείνος άθλος φτάνει στα όρια του θρύλου: κι εκείνος θυµάται και διηγείται, µε καθαρή φωνή, πώς τον κατόρθωσε, µαζί µε τους συµπαίκτες του, κόντρα σε όλα και σε όλους.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο ποδοσφαιριστής θρύλος, για πολλούς, από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου γεννήθηκε το 1960. Μεγάλωσε στη Βίγια Δεβότο, µια ταπεινή συνοικία του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. Εκεί διαµορφώθηκε το προσωπικό του στιλ µέσα και έξω από το γήπεδο. Ταλαντούχος και µαχητικός, µαγευτικός και προκλητικός, αντιµετώπισε –κερδί­ζοντας– τόσο τις ισχυρότερες οµάδες ποδοσφαίρου όσο κι αυτό που εκείνος θεωρούσε «διαφθορά της ΦΙΦΑ». Πα­ρά­λ­ληλα έδινε τον προσωπικό του αγώνα κατά της εξάρτησης από την κοκαΐνη.

Ξεκίνησε από την Αρχεντίνος Τζούνιορς, έπαιξε στην Μπόκα Τζούνιορς και στην Μπαρτσελόνα για να φτάσει στην κορυφή µε τη φανέλα της Νάπολι, µε την οποία κέρδισε δύο Σκουντέτο και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Έλαµψε στην Εθνική Αργεντινής, πρώτα µε την οµάδα των νέων –πρωταθλήτρια κόσµου στην Ιαπωνία το 1979– κι έπειτα µε την οµάδα των ανδρών, την οποία και οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986 και της δεύτερης θέσης στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990.

Επίσης, έπαιξε στα Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982 και των Ηνωµένων Πολιτειών το 1994. Το 2010 κατηύθυνε ως προπονητής την Εθνική Αργεντινής στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Αξιοµνηµόνευτες ενέργειές του σε νίκες επί κλασικών αντιπάλων –όπως η Αγγλία και η Βραζιλία– τον έχουν ανεβάσει σε µια κορυφή που λίγοι έχουν φτάσει: ο Μαραντόνα είναι ένας ζωντανός µύθος.

Από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία «Ντιέγκο Μαραντόνα», το ντοκιμαντέρ του φημισμένου σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια (σκηνοθέτης των «Senna» και «Amy») σε διανομή της εταιρίας Weird Wave.

Το υλικό της ταινίας προέρχεται από δύο καμεραμάν που προσέλαβε ο ατζέντης του Μαραντόνα το 1981 για να τον ακολουθούν παντού με σκοπό να γίνει μια ταινία γι’ αυτόν.

Πρόταση για διάβασμα: «Η Τριγωνομετρία των Παθών»,...
Πρόταση για διάβασμα: «Η Ιστορία του Κινηματογράφ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/