24
Πεμ, Σεπ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Πρόταση για διάβασμα: «Κάτι Κρυφό Μυστήριο», της Καρολίνας Μέρμηγκα

37

Συγγραφέας: Καρολίνα Μέρμηγκα

Επιμέλεια έκδοσης: Συλβί Ρηγοπούλου

Είδος: Μυθιστόρημα ιστορικής περιόδου

Σελίδες: 196

Τιμή: € 16,50

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Νοέμβριος 2019

Εκδόσεις: Μελάνι


«Μα πόσο χρόνο θέλετε πια, Κυβερνήτη;»

«Θέλω τον χρόνο που χρειάζονται πάντα οι Έλληνες για να διαφωνήσουν και να απορρίψουν και να μην εφαρμόσουν τίποτα απ' όσα τους ζητούνται. Και μετά να το ξανασκεφτούν και να το δουν διαφορετικά και σιγά σιγά να το αποδεχθούν. Και στο τέλος να το επαινέσουν. Χρειάζεται πολύς χρόνος γι αυτό».

«Έτσι που το λέτε, ναι, υποθέτω...»

«Και χρειάζεται και κάποιος να πεθάνει. Για να μπορούν να λένε, μετά, ότι αυτός ο κάποιος ήταν ο πιο καλός».

Για πρώτη φορά το βλέμμα του Γερμανού είναι λιγότερο επιφυλακτικό: «Τι εννοείτε;»

«Χρειάζεται κάποιος να πεθάνει».


Τρία χρόνια, οκτώ μήνες και είκοσι μια μέρες. Στη γραμμική αφήγηση της ιστορίας μας, ανάμεσα στην Τουρκοκρατία και την Βαυαροκρατία, υπήρξε μια σύντομη στιγμή που δεν ονοματίστηκε ποτέ. Μια σχισμή χρόνου, μια φωτεινή εισπνοή ελπίδας όπου όλα μπορούσαν να γίνουν και ένας άνθρωπος προσπάθησε να τα κάνει. Ένας «ξένος» που βρίσκεται σήμερα ολόγυρά μας, παντού και πουθενά: το αποτύπωμα του έργου του ακόμα ορατό, ο ίδιος ακόμα άγνωστος. Το όνομά του, Ιωάννης Καποδίστριας.

Η Καρολίνα Μέρμηγκα γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1979 και είναι δικηγόρος από το 1980. Έχει συνεργαστεί με διάφορα γυναικεία περιοδικά ("Marie Claire", "Γυναίκα") και τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει σταθερή συνεργασία με το περιοδικό Votre Beaute.

Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων: «Ερωτευμένες» (Εστία 2005) και «Σήμερα δεν θα πεθάνω» (Μελάνι 2010), δύο μυθιστόρηματα: «Συγγενής» (Μελάνι 2013) και «Ο Έλληνας γιατρός» (Μελάνι 2016), ενώ έχει μεταφράσει τα βιβλία «Το Επαχθές Χρέος της Ελλάδας» του J. Manolopoulos (Μελάνι 2012), «Η δεύτερη ευκαιρία» του Χένρυ Τζέημς (Μελάνι 2014) και «Η μικρή κομμουνίστρια που δεν χαμογελούσε ποτέ» (Μελάνι 2019)

Πρόταση για διάβασμα: «Η Γενιά του Αίματος και της...
Πρόταση για διάβασμα: «Γυναίκες», του Τσαρλς Μπουκ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares