16
Πεμ, Ιουλ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Πρόταση για διάβασμα: «Η Μέθοδος της Μπουρμπουλήθρας», της Ρούλας Γεωργακοπούλου

445

Συγγραφέας: Ρούλα Γεωργακοπούλου

Είδος: Πεζογράφημα

Σελίδες: 215

Τιμή: € 16

Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2020

Εκδόσεις: Πόλις

Η «μέθοδος της μπουρμπουλήθρας» είναι ένα ποιητικό πεζό που γράφτηκε παράλληλα με την εξέλιξη της πανδημίας και συνδέει την Ιστορία και τις ιστορίες της, τα οικιακά φαντάσματα και τους απόηχους της παιδικής ηλικίας, τον τραχύ ρεαλισμό της υγειονομικής κρίσης με το φανταστικό και το ονειρικό στοιχείο.

Ένα λούνα παρκ επάλληλων ιστοριών που ξεκινούν από ένα σπίτι της Αθήνας υπό συνθήκες αναγκαστικού εγκλεισμού και εξακτινίζονται στο ακινητοποιημένο παρελθόν και στο ρευστό μέλλον. Ένα παιχνίδι με μαγικές εικόνες, μισοτελειωμένα παζλ, ζογκλέρ, καθρέφτες, ατίθασα αιλουροειδή και αναγεννησιακούς μηχανισμούς σε αεικίνητη λειτουργία, που το συνέχει η δύναμη του συνειρμού και η ανώτερη πραγματικότητα των συσχετισμών.

Η Ρούλα Γεωργακοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1955. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε για δέκα χρόνια σε σχολεία της περιφέρειας. Στη συνέχεια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, στα περιοδικά Ένα, Ταχυδρόμος, Marie Claire, Athens Voice και στις εφημερίδες «Το Ποντίκι», «Το Βήμα» και «Τα Νέα». Σήμερα αρθρογραφεί στα «Νέα».

Έξι θεατρικά της έργα έχουν ανεβεί σε αθηναϊκές σκηνές από το 1986 ώς σήμερα. Κυκλοφορούν η συλλογή χρονο-γραφημάτων της «Γυναίκα μετρίου αναστήματος» (εκδ. Πατάκη), δύο θεατρικά της έργα σε ενιαία έκδοση με τον τίτλο «Καρφίτσες στα γόνατα» (εκδ. Το Ροδακιό) και αρκετές μεταφράσεις της. Το θεατρικό της έργο «Οδός Πολυδούρη» μεταφράστηκε στα γαλλικά από τον Μισέλ Βόλκοβιτς και κυκλοφορεί με τον τίτλο «Ne m' envoyez pas des fleurs» από τις εκδόσεις Miel des anges. Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της «Δέντρα, πολλά δέντρα».

Η συγγραφέας Ρούλα Γεωργακοπούλου (φωτογραφία του Σπύρου Στάβερη)
Πρόταση για διάβασμα: «Αυτοπροσωπογραφία του Λευκο...
Πρόταση για διάβασμα: «Επτά Ψέματα» της Ελίζαμπεθ ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares