24
Πεμ, Σεπ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Πρόταση για διάβασμα: «Η Δική μου Λευκάδα», του Ηλία Π. Γεωργάκη

12

Συγγραφέας: Ηλίας Π. Γεωργάκης

Είδος: Ταξίδι, λαογραφία

Σελίδες: 280

Τιμή: € 18

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Αύγουστος 2020

Εκδόσεις: Faggoto Books

Ένα μεγάλο οδοιπορικό (ταξιδιωτικό) στη Λευκάδα με ιστορικές, τουριστικές και λαογραφικές αναφορές σε κάθε ένα χωριό και στην πόλη.

Λευκάδα, το πανέμορφο νησί των ποιητών και των χρωμάτων, σε ένα βιβλίο-σταθμό μέσα από τα μάτια και την ψυχή ενός Λευκαδίτη, ο οποίος την λάτρεψε και την ύμνησε με τους στίχους, τα δημοσιογραφικά του κείμενα και την πολύπλευρη προσφορά του.

«Έλα κι εσύ Φτερά του Πήγασου πουλιά της νιότης, στον ουρανό της πάμε μαζί, θαλασσοφέγγαρο η ομορφιά της στην αγκαλιά της, έλα κι εσύ. Πάμε στα Σύβοτα πάμε στον Πόρο, μαΐστρου δώρο Βασιλική, Λευκάδα, όνειρο που δεν τελειώνει, στην αγκαλιά της έλα κι εσύ. Μπονόρα έστειλα δυο ψαροπούλια να βρουν την Πούλια στη Μαδουρή, αστέρια ψάρεψαν στον Άι-Γιάννη Λυγιά, Αθάνι, έλα κι εσύ. Καρδιάς μου σκίρτημα, μυαλού μου πάθος, της Γύρας βάθος σας αγαπώ, Λευκάδα, όνειρο που δεν τελειώνει στην αγκαλιά σου είμαι κι εγώ.»

Ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Σπάνιες λέξεις και εκφράσεις από το λευκαδίτικο γλωσσικό ιδίωμα και πολλά ακόμα περιλαμβάνει το βιβλίο «Η δική μου Λευκάδα» του Λευκαδίτη δημοσιογράφου-συγγραφέα Ηλία Π. Γεωργάκη.


Ο Ηλίας Π. Γεωργάκης είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Τα Νέα» (από το 1983) και συγγραφέας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα.

Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση για την εγκυρότητα των ρεπορτάζ που έχουν σχέση με την ασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα.

Έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές με τίτλους: «Θαλασσινό Ελεγείο», «Το Άλλο Μπλέ», «Ορφέως 2» και «Χορεύουν τα Κόκκινα». Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Γεωργάκης
Πρόταση για διάβασμα: «Κανονικοί Άνθρωποι», της Σά...
Πρόταση για διάβασμα: «Οι Κυρίες με τα Τιρκουάζ», ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares