22
Παρ, Ιαν
Tο διάβασαν 79 άτομα (79 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Η Αριστερή μου Πλευρά», της Δέσποινας Σωτηροπούλου

--

Συγγραφέας: Δέσποινα Σωτηροπούλου

Είδος: Μυθιστόρημα

Σελίδες: 148

Τιμή: € 10,01

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Νοεμβρίου 2020

Εκδόσεις: Ινφογνώμων


Το βιβλίο της Δέσποινας Σωτηροπούλου «Η Αριστερή μου Πλευρά» είναι ένας ύμνος στην αγάπη μέσα από την σιωπηρή ζωή της Ροδούλας. Της μητέρας της. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στις μανάδες μια άλλης προηγούμενης γενιάς. Της γενιάς του πολέμου, της μεταπολίτευσης, των καθημερινών αναμετρήσεων με τις κακουχίες, τη φτώχεια, τη σκληρότητα, την καταπίεση και τη βαρβαρότητα. Ένα βιβλίο για τις μανάδες που κατέκτησαν την αγάπη μέσα από τις ίδιες τις πράξεις τους.

Από τον ερχομό της οικογένειας στην Ελλάδα με την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι την κατοχή «Ο ξεριζωμός κόρη μου είναι παράλογος. Σαν ένα μωρό σε κορμί μεγάλου.» Από την κατοχή και τον αντάρτη πατέρα μέχρι τον αντιστασιακό σύζυγο «Προς χάριν των αριστερών του πατέρα πράξεων. Προς χάριν των αριστερών της μητέρας φρονημάτων. Σε αυτή τη χάρη στόχευαν κι έπεφταν και από αυτήν πλήθαιναν». Και από τη μεταπολίτευση μέχρι το εγκεφαλικό επεισόδιο που κατέστρεψε την αριστερή της πλευρά. Την πλευρά της ιδεολογίας και της θηλυκής φύσης.

Και τότε, στο μισό της όλο, εμφανίζεται ο νεαρός θεραπευτής «Στα σημεία του πόνου. Εκεί την άγγιζε. Στα κέντρα της κατασκευής της. Εκεί την ακουμπούσε. Στα χέρια του τα γηραιά της διαλύονταν κύτταρα και χώρο για τη δεύτερή της έκαναν νιότη».

Η «Αριστερή μου Πλευρά» της Δέσποινας Σωτηροπούλου είναι η ιστορία μιας γυναίκας που απέδειξε, ότι η σιωπή μπορεί να φέρει την ανατροπή και μάλιστα τόσο ήπια, που μοιάζει σαν από πάντα να ήταν όλα σε τάξη.

Η Δέσποινα Σωτηροπούλου Μπούσουλα (συνέντευξη της συγγραφέως εδώ) είναι δημοσιογράφος. Η γραφή, είναι για εκείνη, κάτι σαν την εξομολόγηση, την αυτοκριτική, την ψυχοθεραπεία. Μετράνε χρόνια που ζει έτσι.

Έχει εργαστεί για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον έντυπο Τύπο. Από τους πρώτους δημοσιογράφους, που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

Πρόταση για διάβασμα: «Σωτηρία Μπέλλου: Πότε Ντόρτ...
Πρόταση για διάβασμα: «Ζωή Μέχρι Χθες», του Γιάννη...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/