InTownPost

Ακολουθήστε μας :

12
Τετ, Μάι
Tο διάβασαν 151 άτομα (151 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Εγκλήματα Γένους Θηλυκού στην Ελλάδα», του Πάνου Σόμπολου

  • Είδος: Έρευνα - Ρεπορτάζ
  • Σελίδες: 448
  • Τιμή: € 11
  • Εκδόσεις: Πατάκη
Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος λέει σχετικά με το νέο του βιβλίο «Πολλοί συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες, με τους οποίους έρχομαι σε επαφή και συζητώ διάφορες συγκλονιστικές υποθέσεις που χειρίστηκα και έζησα κατά τη μακροχρόνια δημοσιογραφική μου σταδιοδρομία, με παρότρυναν να τις καταγράψω, να τις αποτυπώσω σε βιβλίο. Πρόκειται για εμπειρίες μιας ζωής. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, θα βρει ο αναγνώστης τα στυγερά εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη για μέρες ή και πολλές εβδομάδες, λόγω του τρομακτικού ενδιαφέροντος που παρουσίασαν. Είναι τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Εννοείται ότι όλες οι υποθέσεις που περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινές. Δεν περιέχουν φανταστικές σκηνές ή υποθετικές λεπτομέρειες. Ούτε προσπάθησα να τις παρουσιάσω πιο τραγικές απ’ ό,τι ήταν. Κατέγραψα όσα είδα και βίωσα κάνοντας πάντα ρεπορτάζ στον τόπο όπου διαδραματίζονταν τα γεγονότα. Οι άγριες δολοφονίες και τα άλλα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο καταγράφηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς υπερβολές, χωρίς ίχνος διαστρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών. Είμαι βέβαιος ότι πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα χρησιμεύσουν και στον ιστορικό του μέλλοντος, λόγω της αυθεντικότητάς τους και της πιστής καταγραφής των πραγματικών περιστατικών και μόνο».

Ο Πάνος Σόμπολος γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας Σπούδασε δημοσιογραφία και εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τομέα του αστυνομικού ρεπορτάζ. Εργάστηκε στις εφημερίδες "Ακρόπολη", "Αθηναϊκή", "Μακεδονία" (γραφεία Αθήνας) και στα περιοδικά "Εικόνες", "Πάνθεο", "Ρομάντζο" κ.ά.

Επίσης εργάστηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καλύπτοντας για ένδεκα χρόνια το δικαστικό ρεπορτάζ. Για 26 χρόνια δούλεψε στην ΕΡΤ (ΥΕΝΕΔ, ΕΡΤ2, ΝΕΤ) την τηλεόραση και το ραδιόφωνο στον τομέα ειδήσεων και σε εκπομπές.

Έχει καλύψει σχεδόν όλα τα μεγάλα γεγονότα που συγκλόνισαν την χώρα τα τελευταία 33 χρόνια όπως σεισμούς, αεροπορικές τραγωδίες, μεγάλες πυρκαγιές, δολοφονίες, τρομοκρατικές ενέργειες, αεροπειρατείες και όλες τις πολύκροτες υποθέσεις της επικαιρότητας.

Επίσης έχει καλύψει μεγάλα γεγονότα στο εξωτερικό όπως την ανατίναξη αεροπλάνου στη Μάλτα με πολλά θύματα, την επίθεση σε λεωφορείο με τουρίστες στο Κάιρο καθώς και την Κωνσταντινούπολη, την εξέγερση στην Αλβανία με τις παρατράπεζες, τους πολύνεκρους σεισμούς στα βάθη της Τουρκίας και πολλά άλλα.

Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα καθώς μεταξύ άλλων διετέλεσε αντιπρόεδρος και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Έχει δύο παιδιά την Ανθούλα που είναι δικηγόρος και τον Γιώργο που είναι δημοσιογράφος.

Παρουσίαση βιβλίου: Το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου θα παρουσιαστεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 στις 12.30μμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα) στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής».

Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μάρω Ζαχαρέα διευθύντρια ειδήσεων του STAR. Για το βιβλίο θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Δώρα Αναγνωστοπούλου, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1. Άρτεμις Δήμου διευθύντρια ειδήσεων και ενημέρωσης του ALPHA Σία Κοσιώνη, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Φαίη Μουραγάνη, περουσιάστρια της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει» το Σαββατοκύριακο στο OPEN. Ρίτσα Μπιζόγλη, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Σ/Κ του ΑΝΤ1.

Πρόταση για διάβασμα: «Να παντρευτεί Κανείς ή Να Μ...
Πρόταση για διάβασμα: «Σελάνα: Το μυθιστόρημα του ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/