02
Τρι, Μαρ
Tο διάβασαν 114 άτομα (114 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Ακατοίκητη Γη: Μια Ιστορία του Μέλλοντος», του Ντέιβιντ Γουάλας Γουελς (David Wallace Wells)


 

 

  • Μετάφραση: Κωστής Πανσέληνος
  • Είδος: Έρευνα
  • Σελίδες: 350
  • Τιμή: € 15,93
  • Εκδόσεις: Μεταίχμιο
  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14 Νοεμβρίου 2019

Πώς θα είναι η ζωή σε έναν τσακισμένο πλανήτη; Πώς θα επηρεαστεί η πολιτική, η οικονομία, η κουλτούρα, η ιστορική αντίληψη από την κλιματική αλλαγή; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι η ανθρωπότητα έχει προσπαθήσει ελάχιστα να σταματήσει αυτή τη διαδικασία; Δεν πρόκειται για αφηρημένα ερωτήματα, αλλά για άμεσα και πιεστικά ανθρώπινα δράματα, διλήμματα και εφιάλτες με τα οποία καταπιάνεται ο αμερικανός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Γουάλας David Wallace-Wells στο βιβλίο του Ακατοίκητη Γη: Μια ιστορία του μέλλοντος που κατοικεί στον πλανήτη Γη, το οποίο έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στην παγκόσμια συζήτηση για το κλίμα που έχει ξεσπάσει.

Η αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων φωνών γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο πάμπολλες και πολυπληθείς κινητοποιήσεις με πρωτεργάτες τους μαθητές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019.
Το βιβλίο έχει προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις. Εξετάζοντας και αναπτύσσοντας τα χειρότερα αληθοφανή σενάρια που μπορεί να συμβούν αν συνεχίσουμε να ζούμε όπως ζούμε σήμερα, το βιβλίο του Wallace-Wells, που μεταφράζεται σε 15 γλώσσες, είναι ένα μανιφέστο που θα διαλύσει κάθε εφησυχασμό μας, ένας στοχασμός για τον όλεθρο που έχουμε επιφέρει στον εαυτό μας και μια φλογερή έκκληση για δράση.Ο Ντέιβιντ Γουάλας Γουελς (David Wallace Wells) είναι συντάκτης στο περιοδικό New York.

Γράφει συχνά για θέματα επιστημονικά και πολιτιστικά. Πριν εργαστεί στο New York ήταν συντάκτης στο Paris Review. Έχει σπουδάσει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Brown.

Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου 2019 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Πρόταση για διάβασμα: «Γυναικεία Σεξουαλικότητα: Α...
Πρόταση για διάβασμα: «Άδειασε το Ποτήρι σου», του...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/