21
Τετ, Απρ
Tο διάβασαν 165 άτομα (165 Views)

Πρόταση για διάβασμα: «Ένα Τελευταίο Γράμμα», του Αντώνη Παπαθεοδούλου και εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή

  • Είδος: Λογοτεχνία για αναγνώστες ηλικίας 5 ετών και άνω
  • Σελίδες: 156
  • Τιμή: € 10,99
  • Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
  • Διακρίσεις: Διεθνές Βραβείο στον 9ο Διεθνή διαγωνισμό Εικονογραφημένου Βιβλίου : Compostela 2016
Ήταν η τελευταία του μέρα στη δουλειά… και είχε ένα τελευταίο γράμμα. Ο κύριος Κώστας ήταν ταχυδρόμος για 50 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα ο μοναδικός ταχυδρόμος σε ολόκληρο το νησί. Σε μια εποχή χωρίς τηλέφωνο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η δουλειά του δεν ήταν εύκολη. Μετέφερε όλα τα νέα από άκρη σε άκρη του νησιού με τα πόδια.

Νέα καλά και ελαφριά, άσχημα και βαριά, γράμματα αλλά και εικόνες, νέα που έτρεχε για να φτάσουν στην ώρα τους, που προστάτευε από τον καιρό, νέα πολύ ευαίσθητα αλλά και τόσο απαραίτητα για τους ανθρώπους. Εκείνη η μέρα ήταν η τελευταία του πριν βγει στη σύνταξη και είχε να μεταφέρει και τα δικά του νέα. Μόνο που δεν ήταν όπως την είχε φανταστεί. Για πρώτη φορά έριξε τα γράμματα κάτω από κλειστές πόρτες. Κανέναν δεν συνάντησε και του είχε μείνει ένα μόνο τελευταίο γράμμα. Χωρίς παραλήπτη. «Χρυσή Άμμος» έγραφε μόνο. Το όνομα μιας παραλίας όπου κανεις δεν ζούσε εκεί. Φτάνοντας ο κύριος Κώστας διαπίστωσε…

Το «Ένα Τελευταίο Γράμμα» απέσπασε το Διεθνές Βραβείο στον 9ο Διεθνή διαγωνισμό Εικονογραφημένου Βιβλίου Compostela 2016.

Το 9ο Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela απονεμήθηκε στο συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή, για το έργο με τίτλο «Ένα τελευταίο» στο Δημαρχείο του Santiago de Compostela, στη Γαλικία της Ισπανίας. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Animation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να σπουδάσει Ισπανική Φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δουλεύει στη διαφήμιση.

Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής Βακαλό με υποτροφία στο Interior Design. Έχει κάνει δύο Bachelor of Arts στο Graphic design και στο Interior Design κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση και στη θεατρική αγωγή. Συνεργάστηκε με τη Σχολή Βακαλό ως βοηθός καθηγητή). Κέρδισε ανάμεσα σε άλλα βραβεία το Κρατικό Βραβείο 2012 για το βιβλίο “Οι καλοί και οι κακοί πειρατές” του Αντώνη Παπαθεοδούλου . Η Ιρις Σαμαρτζή διδάσκει σε ιδιωτικό σχολείο

Πρόταση για διάβασμα: «Το Βιβλίο των Αποφάσεων», τ...
Πρόταση για διάβασμα: «Η Τριγωνομετρία των Παθών»,...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/