25
Δευ, Μάι

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Πρόταση για διάβασμα: «Ένας Έρωτας», του Ντίνο Μπουτζάτι (Dino Buzzati)

44444444444444444

  • Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου
  • Είδος: Μυθιστόρημα
  • Σελίδες: 352
  • Τιμή: € 10
  • Εκδόσεις Μεταίχμιο

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Ντίνο Μπουτζάτι,, ένα ώριμο έργο για την απελπισία του μονόπλευρου έρωτα. Το Μιλάνο της δεκαετίας του 1960, ένα σύμβολο της Βαβέλ κάθε εποχής, είναι το φόντο στο οποίο εκτυλίσσεται αυτή η μικρή, ερωτική ιστορία. Πρωταγωνιστές της ο μεσήλικας αρχιτέκτονας Αντόνιο Ντορίγκο και η Λάιντε, μια νεαρή πόρνη. Εκείνος την ερωτεύεται παράφορα και εμμονικά, εκείνη του φέρεται σαδιστικά υποβάλλοντάς τον σε διάφορους εξευτελισμούς. Μια ιστορία για τη λαχτάρα της αληθινής αγάπης μεταξύ ανθρώπων με γήινες φιλοδοξίες.

Ο Ντίνο Μπουτζάτι (Dino Buzzati, 1906-1972) ήταν Ιταλός μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Ήταν επίσης δημοσιογράφος για την Corriere della Sera. Ξεκίνησε να γράφει το 1933 και τα έργα του περιλαμβάνουν πέντε μυθιστορήματα, θεατρικά και ραδιοφωνικά έργα, λιμπρέττα και πολυάριθμες μικρές ιστορίες και ποιήματα.

Γνωστότερο έργο του είναι «Η έρημος των Ταρτάρων» (1940), όπου σε κλίμα καφκικό (όσο και καβαφικό) περιγράφει την ζωή σ’ ένα στρατόπεδο που περιμένει την επίθεση των βαρβάρων, που δεν έρχονται ποτέ.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη τιμά τον δάσκ...

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares