13
Δευ, Ιουλ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Ο 5ος Κύκλος του Εργαστηρίου Κριτικής Κινηματογράφου στο Faro

1888

​Το Movie On προσκαλεί τους φίλους του σινεμά σε ένα ακόμη εργαστήριο, που έχει σκοπό να οξύνει το βλέμμα τους και να το φέρει το κοντά σε αυτό του κριτικού κινηματογράφου.

Το Movie On συμπλήρωσε δύο χρόνια διαρκούς παρουσίας στο Faro Creative Learnig. Πέρασαν δύο χρόνια στον αφρό της κινηματογραφικής επικαιρότητας, συζητώντας για ταινίες που παίζονται στις αίθουσες. Τα «Παράσιτα», το «Joker», ο «Ιρλανδός» ή το «1917» ήταν για παράδειγμα μερικά από τα κινηματογραφικά έργα που μας απασχόλησαν κατά τους τελευταίους μήνες.

Στον 5ο κύκλο του, που τον ονομάσαμε cult & classics, το Movie On με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Μπούρα από τις 11 Μαρτίου 2020, θα στραφεί σε παλαιότερα κινηματογραφικά έργα διατηρώντας τον διαδραστικό χαρακτήρα του. Η ενεργή παρουσία των συμμετεχόντων παραμένει βασικός σκοπός του εργαστηρίου.

Στο Movie On Cult & Classics θα επιχειρήσουμε ν' αναδείξουμε τον διάλογο ανάμεσα σε ταινίες ως ένα χρήσιμο εργαλείο ανάλυσης του κινηματογραφικού έργου. Συζητάμε, αναλύοντας μία ταινία. Η προσέγγισή μας, όμως, γίνεται με τρόπο που εμπλέκει και μια άλλη στη συζήτηση.

Αφίσα φιλοτεχνημένη από τον Σωτήρη Μαργέλο.Στο Movie On Cult & Classics δεν επιστρέφουμε στο παρελθόν νοσταλγικά, ή για να θυμηθούμε κεφάλαια ή παραγράφους από την Ιστορία του κινηματογράφου, αλλά για να επανεκτιμήσουμε κάποια από τα θραύσματά της που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον κινηματογράφο ως ένα αισθητικό γεγονός.

Στο Movie One Cult & Classics θα συζητήσουμε για ταινίες γνωστές ή λιγότερο γνωστές, όπως το «Μωρό της Ρόζμαρι» του Ρομάν Πολάνσκι, τη «Νύχτα του κυνηγού» του Τσαρλς Λότον, τη «Δεύτερη πνοή» του Ζαν Πιερ Μελβίλ, τους «Δολοφόνους» του Ντον Σίγκελ, την «Τελευταία παράσταση» του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, τα «Πέντε εύκολα κομμάτια» του Μπομπ Ράφελσον, τον «Καθρέφτη» του Αντρέι Ταρκόσφκι.

Το λογότυπο του Movie On και η αφίσα του σχεδιάστηκαν από τον Σωτήρη Μαργέλο.

Info:

Διάρκεια εργαστηρίου: Δέκα συναντήσεις (25 ώρες)

Έναρξη εργαστηρίου: Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ώρες: 19.00 – 21.30
Ψυχαγωγία και κινηματογραφική εκπαίδευση εξ αποστά...
«Oscars 2020: Joker, Μουσική & ..Παράσιτα», γράφει...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares