fbpx

banner αεροδρομίου

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ στηρίζει την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το υπέροχο, κλασσικό μουσικό παραμύθι του Χάνς Κρίστιεν Άντερσεν: «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα»

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ομάδα Σύνταξης InTown Post

Ομάδα Σύνταξης InTown Post

info@intownpost.com

Με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΕΛΠΕ την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έλαβε χώρα  η πρεμιέρα της νέας όπερας για παιδιά και νέους από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα». Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς  Κρίστιαν Άντερσεν, σε μουσική Λένας Πλάτωνος, ποιητικό κείμενο του Γιώργου Βολουδάκη, σκηνοθεσία της Κατερίνας Πετσατώδη και animation της Ειρήνης Βιανέλλη.

Το συγκεκριμένο έργο, που δεν είχε ανεβεί μέχρι σήμερα ζωντανά «λόγω των δυσκολιών και της οπερατικής δομής του» όπως είχε αναφέρει και η Λένα Πλάτωνος, θα φιλοξενηθεί για συνολικά 30 παραστάσεις στο ΚΠΙΣΝ, ως η κεντρική παραγωγή όπερας της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ για την περίοδο 2018-2019.

Όλοι οι συντελεστές του έργου επί σκηνής.
Το κοινό καταχειροκρότησε την παράσταση.

 

Μετά την τέλος  της  παράστασης, ο δραστήριος, ταλαντούχος  Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής κ. Αλέξανδρος Ευκλείδης, είπε μεταξύ άλλων: «Κατανοώντας τη σημασία της καλλιτεχνικής παιδείας, τα Ελληνικά Πετρέλαια υποστηρίζουν το ανέβασμα της όπερας της σπουδαίας Λένας Πλάτωνος, «Το αηδόνι του αυτοκράτορα»,, το οποίο παρουσιάζεται σε μια μοναδική σύμπραξη με την τέχνη του animation. Τις παραστάσεις θα παρακολουθήσουν μαθητές από πολλές περιοχές της Αττικής, έχοντας έτσι την ευκαιρία της επαφής με ένα ξεχωριστό είδος Τέχνης, με στόχο να αναπτύξουν και τις δικές τους δεξιότητες. Για την Εθνική Λυρική Σκηνή, η υποστήριξη αυτή είναι η απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για να μπορεί να προσφέρει παραγωγές υψηλής καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής αξίας σε παιδιά και νέους, αλλά και αντάξιες της νέας εποχής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, που αποτελεί στολίδι της πολιτιστικής ζωής της χώρας μας.»

Ακόμα η κ. Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ,  τόνισε ότι: «Για δεύτερη χρονιά ο Όμιλος επιλέγει να συμπράξει με την Εναλλακτική Σκηνή, γιατί επενδύει στους νέους. Η παράσταση αυτή, μέσα από μια  εντυπωσιακή οπτικοακουστική αφήγηση και την εναλλασσόμενη αναλογική -ηλεκτρονική μουσική, στέλνει σημαντικά μηνύματα στους νέους για την εποχή μας και το ρόλο της τεχνολογίας, τις ανθρώπινες αξίες, την ελευθερία, την πίστη και αφοσίωση. Ελπίζουμε πως την παράσταση αυτή θα την παρακολουθήσουν και θα την απολαύσουν όλες οι ηλικίες.»

Το ενθαρρυντικό κομμάτι της  ιστορίας είναι ότι κόντρα στους ιδιαίτερους καιρούς ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια πιστεύει στην άρρηκτη σχέση ανάμεσα στον Πολιτισμό και στην Εκπαίδευση και σε αυτή την κατεύθυνση υλοποιεί σειρά δράσεων, δίνοντας την ευκαιρία κυρίως στα νέα παιδιά  να μυηθούν αλλά συγχρόνως να  απολαύσουν σύγχρονες ποιοτικές παραστάσεις και να εξελιχτούν  μέσα από αυτές.

Από αριστερά, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ κ. Γιώργος Κουμεντάκης, στο μέσον η Δ/ντρια ΕΚΕ Ομίλου ΕΛΠΕ κα Ράνια Σουλάκη και δίπλα της η Προέδρος του ΚΠΙΣΝ κ. Λυδία Κονιόρδου.
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης μαζί με μικρούς θεατές. Στο μέσον της εικόνας ο Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής κ. Αλέξανδρος Ευκλείδης δίπλα στην κα Ράνια Σουλάκη.

Η συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εγκαινιάστηκε πέρσι, με την πολύ επιτυχημένη όπερα «Ο Πρίγκηπας Ιβάν και το Πουλί της Φωτιάς» σε μουσική σύνθεση και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπατζή, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 7.000 θεατές, αλλά και της σημαντικής όπερας σκιών «Η Επιστροφή του Καραγκιόζη στην Πατρίδα» που επίσης, απόλαυσαν μικροί και κυρίως μεγαλύτεροι.

Κλείνοντας, στην παράσταση της Κυριακής παρευρέθησαν, η Προέδρος του ΚΠΙΣΝ κ. Λυδία Κονιόρδου, καθώς και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής  της ΕΛΣ κ. Γιώργος Κουμεντάκης, ενώ  το μαγικό αυτό έργο είχαν την ευκαιρία   να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν περισσότεροι από τριακόσιοι εργαζόμενοι του Ομίλου ΕΛΠΕ μαζί με τους δικούς τους.   

Λένα Πλάτωνος
Η αφίσα του έργου «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα».
Αλέξανδρος Ευκλείδης