02
Τρι, Μαρ
Tο διάβασαν 380 άτομα (380 Views)

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη τιμά τον δάσκαλο και ποιητή Ματθαίο Μουντέ

Στην μνήμη ενός σπουδαίου δασκάλου ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη οργανώνει εκδήλωση με τον τίτλο: «Ημέρα Μνήμης Δασκάλου» αφιερωμένη στον Δάσκαλο, Ποιητή και Στιχουργό Ματθαίο Μουντέ. την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 7:00μμ στο Θέατρο του Σχολείου.
Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο προέδρος του ΣΑΣΜ, Γιώργος Αλεξανδράτος ('91) και το Δάσκαλο θα θυμηθούν οι απόφοιτοι: Χάρης Πετρόπουλος ('74), Αννίτα Δεκαβάλλα ('77), Σταμάτης Πουλαντζάς ('81), Φώτης Καραγιαννόπουλος ('86) και Δώρα Χρυσικού ('94).

Ποιήματα του Ματθαίου Μουντέ θα διαβάσουν οι απόφοιτοι: 

Νίκος Αλεξίου ('73), Μαριάννα Κάλμπαρη ('87), Γιάννης Δούκας ('98), Υακίνθη Παπαδοπούλου ('98) και Λένα Παπαληγούρα ('03).

Ερμηνεύουν τραγούδια σε στίχους Ματθαίου Μουντέ: Η Χορωδία Ενηλίκων της Σχολής Μωραΐτη υπό τη διεύθυνση της Γιούλης Παπαγιαννοπούλου. Στο πιάνο ο Παναγιώτης Μάρκος. Η απόφοιτος Χριστίνα Ασημακοπούλου ('07) με τη μουσική επιμέλεια της Έλενας Χούντα ('91).

Οργάνωση-συντονισμός: Λόλα Μητσούλη  - Επιμέλεια-παρουσίαση: Αθανασία Καραγιαννοπούλου ('88) - Τεχνική-μουσική επιμέλεια: Έλενα Χούντα ('91) - Τεχνική υποστήριξη: Θανάσης Ρισβάς

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.Ο Ματθαίος Μουντές γεννήθηκε στη Χίο το 1935. Σπούδασε Θεολογία και από το 1961 εργάστηκε στην Αθήνα, στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1959, φοιτητής ακόμη, άρχισε να δουλεύει στο ραδιόφωνο. Έκανε πολλές εκπομπές με θέματα βιβλικά, λαογραφικά και λογοτεχνικά. Από τις πιο γνωστές εκπομπές του ήταν αυτή με τον τίτλο «Αιγαίο, ρίζα και διάρκεια», που κράτησε έντεκα σχεδόν χρόνια. Κατά καιρούς συνεργάστηκε και με την τηλεόραση.

Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές: Παρακαταθήκη (1957), Ισόπεδος διάβασις (Φέξης, 1963), Η αντοχή των υλικών (α´ έκδοση Ίκαρος, 1971, και β´ έκδοση Καστανιώτης, 1983), Τα αντίποινα (Εστία, 1982), Νηπιοβαπτισμός (Καστανιώτης, 1992). Το 1963 τιμήθηκε με το βραβείο της Ομάδας των Δώδεκα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρείας Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας, καθώς και του Ανοιχτού Θεάτρου του Γιώργου Μιχαηλίδη και είχε συνεργαστεί με πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Έφυγε από την ζωή το 2000.

Πρόταση για διάβασμα: «Ένας Έρωτας», του Ντίνο Μπο...
Πρόταση για διάβασμα: «Τραγούδα, Άταφο Πουλί», της...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/