InTownPost

Ακολουθήστε μας :

18
Παρ, Ιουν
Tο διάβασαν 286 άτομα (286 Views)

Ο Σταμάτης Πακάκης μιλάει με την Αγγελική Ειρήνη Μήτση (Video)

Ο Σταμάτης Πακάκης με πλήρεις μουσικές σπουδές στη διαδρομή του (Δίπλωμα Μονωδίας ως Τενόρος, Diploma Performance LCM  in Music Theatre, Popular Vocals and Classical Singing, Δίπλωμα Κιθάρας, πτυχίο Ενοργάνωσης Μπάντας, και πτυχία Ανώτερων θεωρητικών: Φυγής, Αντίστιξης, Αρμονίας και φυσικά το πτυχίο Μουσικών Σπουδών - Μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α., είναι μια δεκαετία στον καλλιτεχνικό χώρο και έχει δώσει το στίγμα του. Κάποια στιγμή δίδαξε μουσική σε Δημοτικό, όμως ευτυχώς επέστρεψε στη σκηνή και τον απολαμβάνουμε ως ερμηνευτή και δημιουργό.

Πολλές οι συνεργασίες σε Θέατρο και Μουσικό Θέατρο με σκηνοθέτες όπως: Θ. Γλυνάτσης, Δ.Τσίρος, Α.Πασβάντη, Αθηνά Παππά, Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης, Κέλλυ Σταμουλάκη, Λάμπρος Γιώτης, Θέμης Μουμουλίδης, Θοδωρής Εσπίριτου, Κ. Ρήγου, Άντονυ ΜακΝτόναλντ, Στήβεν Λάνγκριτζ, Μύρων Μιχαηλίδης - Ηλίας Βουδούρης, Αλέξανδρος Ευκλείδης, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ίλιας Κόντου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Σ. Κάκκος, Έκτορας Λυγίζος κ.α.

Σημαντικές στιγμές της καριέρας του ήταν το Βραβείου Κοινού ‘Queer Theater Award 2016’ για την σουρεαλιστική κωμωδία του Β.Τσίλογλου «Οικογενειακά Μπουκώματα-Η Συγκατοίκηση της Συμφοράς» (Πρώτος Αντρικός ρόλος - ο παρενδυτικός Φρέντυ) και το Πρώτο Βραβείο στο ‘Ιgor Festival 2015’ με τον μονόλογο του Αλ.Μαυρόγιαννη «Σκευωρία».

 

Ο Ροδίτης δημιουργός μετά την περσινή επιτυχία του μιούζικαλ -με αισθητική Tim Burton- «ΜΑΝΑ», φέτος σκιαγραφεί την ελληνική κοινωνία με τη κωμωδία «550» (διαβάστε εδώ για την παράστάση). Ένα λεωφορείο που διασχίζει την πόλη των Αθηνών: Συγγρού, Βασ. Σοφίας, Κηφισίας! Κωμικά και τραγικά γεγονότα αφηγούνται οι επιβάτες του «550», γεγονότα που προσπερνάμε, για να ζήσουμε απερίσπαστοι τη δική μας γλυκιά καθημερινότητα, ίσως από την άλλη και τη δική μας τραγωδία!

Πάντα με μουσικές ανάσες του Γιώργου Καλογερόπουλου και εξαιρετικές χορογραφίες από την Εύη Τσακλάνου, οκτώ ήρωες: ο αφηγητής, η αναρχική φοιτήτρια, η οροθετική  σκιτσογράφος, ο παρενδυτικός, ο εθνικιστής ψυκτικός, η θεούσα, η πληθωρική ηθοποιός και ο “μαϊντανός”, παρουσιάζουν ο καθένας τον δικό του σκοτεινό κόσμο, με τον Ροζ Μονόκερο να πλανάται στο χώρο.

Ο Σταμάτης Πακάκης είχε δημιουργήσει και άλλους ήρωες που όμως δε χωρούσαν στο χρόνο ενός θεατρικού, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα επιβιβαστούν σε επόμενη παράσταση να μοιραστούν κι εκείνοι τις ιστορίες τους μαζί μας! Προς το παρόν απολαύστε τη συζήτηση που είχαμε.

«550» για λίγες παραστάσεις κάθε Τετάρτη στο Faust. Μετά η «αποκωδικοποίηση» των επιβατών κάθε λεωφορείου θα γίνει η αγαπημένη σας ενασχόληση.

May the Force of the Pink Unicorn be with Us!

Δείτε το Video της Συνέντευξηςhttps://youtu.be/A3Da8BcRcrQ
Ο Δημήτρης Σταματελόπουλος μιλάει με την Ειρήνη Αγ...
Η ηθοποιός Μαρία Ρήγα συνέντευξη στην Ειρήνη Αγγελ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/