26
Παρ, Φεβ
Tο διάβασαν 114 άτομα (114 Views)

Ο δεξιοτέχνης της κιθάρας Δημήτρης Καλογεράς για δυο μόνο εμφανίσεις «Recital Guitar Virtuoso»

Ο Μουσικός Δημήτρης Καλογεράς ξετυλίγει το κλασικό, το συνοδευτικό, το κιθαριστικό, την κιθαρωδία με τη φωνή. Οι ήχοι της κιθάρας, άλλοτε σαν καλπασμός (flamenco διάσταση) και άλλοτε σαν χάδι, συναντιούνται με τη φωνή, στο έντεχνο, στο δημοτικό τραγούδι, στη Βυζαντινή μουσική και στους αυτοσχεδιασμούς οι οποίοι ντύνουν σχεδόν όλο του το πρόγραμμα.

Ο Δημήτρης Καλογεράς, μουσικός με πτυχίο κλασικής κιθάρας και δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής, παρουσιάζει τη μουσική του δημιουργία, συνδυάζοντας όλα τα μουσικά είδη που τον έχουν συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της ζωής του.Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το 1962. Επηρεάστηκε από την παραδοσιακή μουσική του τόπου του καθώς και από τους καλλίφωνους πατέρα και θείο του. Η μεγαλύτερή του νοσταλγία είναι τα ωραία χρόνια όπου όλο το χωριό βίωνε μουσικά και τραγουδούσε τις χαρές και τις λύπες της ζωής, εικόνες που χάθηκαν στο χρόνο. Πτυχιούχος Κιθάρας του Πινδαρείου Ωδείου Αθηνών με καθηγητή τον Γιώργο Κερτσόπουλο (Σολίστ και καθηγητή της κλασικής και φλαμένκο κιθάρας, ερευνητή της μουσικής, κατασκευαστή μουσικών οργάνων και χορδών , εφευρέτη των μαθηματικών αναλογιών της κιθάρας ) Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών "Ρωμανός ο Μελωδός" Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Κάτοχος Συστατικής Επιστολής του καθηγητή κιθάρας Γιώργου Κερτσόπουλου Παραδοσιακός Κλαρινιτετίστας Παραδοσιακός Τραγουδιστής Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Αθηνών Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων Διπλωματούχος Ασυρματιστής (Α.Δ.Σ.Ε.Ν. Πρέβεζας)

«Recital Guitar Virtuoso» Ο Δημήτρης Καλογεράς παρουσιάζει τη μουσική του δημιουργία συνδυάζοντας όλα τα μουσικά είδη που τον έχουν συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Στον πολυχώρο «ΑΙΤΙΟΝ» το Σάββατο 3 και 10 Νοεμβρίου 2018 ( Τζιραίων 8-10 – Μετρό Ακρόπολις )

Ώρα: 21.00

Ο Τιγκράν Χαμασιάν (Tigran Hamasyan) στο Μέγαρο Μο...
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Γιώτα Νέγκα στο Stage L...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/