04
Παρ, Δεκ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Ο Βασίλης Λούκας, συνέντευξη στην Τίνα Πανώριου (σε α’ πρόσωπο)

-223345


«Μέσα από τις σελίδες του [βιβλίου] μπορείς να διαπιστώσεις πόσο δύσκολο είναι τελικά, ένας ξεχωριστός άνθρωπος που καταφέρνει και γίνεται σούπερ σταρ, να μπορέσει να αντέξει την κορυφή, την διάκριση αλλά και την κοινωνική καταξίωση. Θνητός όπως όλοι υποκύπτει σε αδυναμίες υποκλίνεται σε ανασφάλειες χάνει τον έλεγχο και φεύγει για πάντα»


Ο Βασίλης Λούκας πιστεύει ότι γεννήθηκε για να κάνει εκπομπές όπως το «Starclub»στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση σε διάφορα κανάλια όπως η ΕΡΤ, ο Σκάι, ο Seven X. Όταν μπήκε στη Νομική θεώρησε ότι βρήκε την ευκαιρία που ζητούσε.Από μικρός άλλωστε ήθελε να ξυπνάει αργά, να ξενυχτάει, να γράφει πολύ, να κάνει τον dj, να ταξιδεύει, να παίζει αλλά και να βλέπει ποδόσφαιρο με τους κολλητούς του, να διαβάζει για αγαπημένους ήρωες, να δημοσιεύει άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά όπως το Ένα, το Και, το Ποπ και Ροκ, το Ποπ κορν, το Εxclusive, το Λοιπόν, το Cine 7, το Τηλέραμα, είτε ως αρχισυντάκτης και συντάκτης αλλά και ως ανταποκριτής ξένων περιοδικών στην Ελλάδα, όπως το Billboard και το Music and media. Τα ίδια εξακολουθεί να κάνει και σήμερα, πτυχιούχος πλέον, αν και νοσταλγεί τα παιδικά του χρόνια στην Τρίπολη, στη Φωκίωνος Νέγρη και στο τέρμα Πατησίων.

Οι αγώνες μπάσκετ του Παναθηναϊκού που παρακολουθεί ανελλιπώς και οι πολλές ταινίες που βλέπει τον κάνουν να νιώθει ότι είναι πάλι πιτσιρικάς. Οι φίλοι του και οι ιστορίες τους τον γεμίζουν εμπειρίες που θέλει νατις μεταμορφώνει σε βιβλία. Έχει γράψει τα βιβλία: «Rock manual», πολυσυλλεκτικό έργο, Ritsi (1998), «Eightila» (A΄ εκδοση Απόπειρα 2006, B΄έκδοση Λιβάνης 2007), «H Χρυσή Πλατίνα» (Λιβάνης 2008), ενώ το καινούργιο του βιβλίο «Showbiz thriller» από τις εκδόσεις Φίλντισι (διαβάστε εδώ), βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Βασίλης Λούκας με την τραγουδίστρια Έμα Σάπλιν

Σε α' πρόσωπο

Το ταξίδι μου με τα βιβλία ξεκίνησε από τότε που ήμουν πιτσιρικάς. Θυμάμαι τα πρώτα μου μακριά από γονείς καλοκαιρία που περνούσα στη Στεμνίτσα το υπέροχο αυτό χωριό στην ορεινή Αρκαδία και και στη Μύκονο. Συνδύαζα πάντα βουνό και θάλασσα. Εκεί διάβαζα ότι έβρισκα μπροστά μου. Άλλοτε στο σπίτι της γιαγιάς μου στο βουνό και άλλοτε σε ένα συγγενικό μου σπίτι στο αγαπημένο μου νησί των Κυκλάδων. Θυμάμαι λοιπόν που κουβαλούσα μπλοκ με χαρτιά Α4, κάτι περίεργα τετράδια βιβλία περιοδικά και διάβαζα σημείωνα έφτιαχνα εικόνες και έπλαθα τα δικά μου σενάρια.

Μετά την αρχική ενασχόληση μου με τα περιοδικά που ξεκίνησε εκεί στη μέση των 80's και παράλληλα με την είσοδο μου στη ραδιοφωνία με τις πρώτες ζωντανές εκπομπές μου στην ΕΡΤ άρχισα να σκέφτομαι κάπως την ιδέα του βιβλίου. Κάπως έτσι λοιπόν μου προέκυψε αβίαστα και στην ώρα του το πρώτο βήμα μου. Το «Rock manual». Ήταν ένα πολυσυλλεκτικό έργο, που εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Ηλίδη από την εταιρία Ritsi. Αυτό συνέβη το 1998.

Επηρεασμένος από όλο το υπέροχο κλίμα της δεκαετίας του 80 και με δεδομένη την αγάπη μου στους ήχους της στα γεγονότα που συνδυάστηκαν μαζί της και γοητευμένος από αρκετούς ήρωες της δεκαετίας εκείνης έγραψα το πρώτο προσωπικό βιβλίο μου. Έχει τίτλο «Eightίλα». Η φροντισμένη πρώτη έκδοση του έγινε από τον οίκο Απόπειρα, του Λεωνίδα Καραγκούνη και του Σαράντη Κορωνάκου. Δύο άψογοι φίλοι όπως εξελίχθηκαν στην πορεία. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2006. Πήγε πολύ καλά και έγινε θέμα συζήτησης από πολύ κόσμο. Η δεύτερη έκδοση του έγινε από τον οίκο Λιβάνη το 2007. Αυτό τον καιρό σχεδιάζεται μια τρίτη πιο εμπλουτισμένη έκδοση του από τον εκδοτικό οίκο Απόπειρα. Λεπτομέρειες γι' αυτό θα έχουμε προσεχώς.

Ακολούθησε η, δύσκολη είναι η αλήθεια, καταγραφή της δισκογραφίας και του παρασκηνίου της αλλά και όλων των βασικών λεπτομερειών που καθορίζουν τη βιομηχανία της μουσικής μέσα από τις σελίδες του δεύτερου προσωπικού βιβλίου μου που κυκλοφόρησε με τίτλο «Η Χρυσή Πλατίνα». Η πρώτη έκδοση του έγινε από τον οίκο Λιβάνη το 2008. Εκεί βρίσκεις τα πάντα σχετικά με το κύκλωμα του δίσκου στην Ελλάδα αλλά και στοιχεία από το τι συμβαίνει έξω.

Στη συνέχεια μπήκα για πολλά χρόνια σε μια διαδικασία εξερεύνησης δύσκολων περιπτώσεων οι όποιες μου είχαν τραβήξει από παλιά το ενδιαφέρον. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω τις συνθήκες και τον τρόπο με τον οποίο πέθαναν αρκετοί εφηβικοί μου ήρωες. Μπήκα στον πειρασμό να μάθω οτιδήποτε μπορεί να συνέβαινε στο παρασκήνιο. Πόσο μεγάλη σημασία είχαν οι λεπτομέρειες. Πάνω από μια τετραετία επεξεργαζόμουν όλες τις κρυμμένες λεπτομέρειες. Ήθελα να δω που θα φτάσω χρησιμοποιώντας τα όρια καθώς επίσης και τις λεπτές γραμμές ανάμεσα στο τελικό αποτέλεσμα στην απώλεια και στο παρασκήνιο που συνήθως προηγείτο ή που πολλές φορές απλά ακολουθούσε ένα γεγονός και μία απώλεια.

Ο Βασίλης Λούκας με τον Στινγκ


Φήμες, αλήθειες, σενάρια, μυθοπλασίες, συμπτώσεις κι όλα αυτά μαζί σε ένα ιδιαίτερο σύνολο. Συνδυασμένα έρχονται και κάνουν παρέλαση μπροστά στα μάτια σου πλημμυρισμένα από τεράστια ερωτηματικά. Ιστορίες που μοιάζουν να μη τελειώνουν ποτέ. Κεφάλαια γεμάτα μυστήριο. Γιατί ακόμη κι όταν νομίζεις ότι έχουν κλείσει, έρχεται τρέχοντας πάντα ένα ερωτηματικό, φωλιάζει μέσα στο μυαλό και ανοίγει ξανά τον φάκελο με όλα τα πιθανά και τα απίθανα γιατί.

Μέσα από αρκετή εξερεύνηση βρέθηκα αντιμέτωπος με καταστάσεις και με ιστορίες που είναι πλημμυρισμένες από δράση ένταση και μεγάλες δόσεις μυστηρίου. Υποθέσεις περίεργες, περιπτώσεις ανεξιχνίαστες, ιστορίες με πασίγνωστα πρόσωπα που τα περισσότερα εξ αυτών πέθαναν προτού γεράσουν.

Το έγραψα το διόρθωσα το ξαναέγραψα και κάποια στιγμή μιλώντας με τη Σύσση Καπλάνη αποφάσισα να την εμπιστευτώ ως εκδότρια μου πλέον. Την είχα γνωρίσει ως δημοσιογράφο στην χρυσή εποχή των περιοδικών. Στο κορυφαίο περιοδικό ΕΝΑ, που είχε έδρα στη Βουκουρεστίου, εκεί όπου αρχικά συνυπήρχαμε με τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη.

Οι εκδόσεις Φιλντισι, της Σύσσης Καπλάνη, είναι ο εκδοτικός οίκος που κυκλοφορεί το νέο βιβλίο μου «Showbiz Thriller» (διαβάστε εδώ).

Μέσα από τις σελίδες του μπορείς να διαπιστώσεις πόσο δύσκολο είναι τελικά, ένας ξεχωριστός άνθρωπος που καταφέρνει και γίνεται σούπερ σταρ, να μπορέσει να αντέξει την κορυφή, την διάκριση αλλά και την κοινωνική καταξίωση. Θνητός όπως όλοι υποκύπτει σε αδυναμίες υποκλίνεται σε ανασφάλειες χάνει τον έλεγχο και φεύγει για πάντα. Εκεί πιστεύω ότι είναι όλο το μυστικό. Καλή ανάγνωση.

Live a life you will remember

 Το βιβλίο του Βασίλη Λούκα «Showbiz Thriller», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φίλντισι

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Μόσχου μιλάει στην Τίνα Π...
Ο Εμμάνουελ Μανιός, συνέντευξη στη Σμαράγδα Μιχαλι...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares