fbpx

banner αεροδρομίου

«Ομορφύνετε την Καθημερινότητα»: της Ελένης Καΐρη

Ελένη Καΐρη

Ελένη Καΐρη

Συγγραφέας, αρθρογράφος, Σύμβουλος Αρμονίας του Χώρου
Hellenic@hol.gr
www.hellenicfengshui.com

Στην σημερινή εποχή, κατά την οποία η ταχύτητα κοντεύει να θεοποιηθεί και οι άνθρωποι ζουν μέσα στην ένταση και στο άγχος και στροβιλίζονται στον τυφώνα των πολλών ασχολιών και διεκπεραιώσεων ανά ημέρα, θεμάτων τις περισσότερες φορές, καθόλου σημαντικών, είναι επιτακτικότερο από ποτέ να δείτε την καθημερινότητά σας υπό άλλο πρίσμα, εκείνο το οποίο θα σας δώσει τα κατάλληλα εφόδια για να απολαμβάνετε την κάθε ημέρα και την κάθε στιγμή. Διότι η τέχνη της ζωής είναι ακριβώς αυτό: να ξέρουμε να την απολαμβάνουμε. 

Όσοι λένε συνεχώς,και είναι πολλοί, «δεν έχω καθόλου χρόνο», «τρέχω», «είμαι στο τρέξιμο»,δεν χαλαρώνουν καθόλου, και από κεκτημένη ταχύτητα, δεν διαθέτουν ούτε ένα λεπτό για να κάνουν ένα τηλεφώνημα σε φίλους, παρά μόνον περιστασιακά, δεν είναι καλλιτέχνες της ζωής, αλλά κακιτέχνεςκαι δεν μπορούν να απολαύσουν τίποτα!!

Ο ακόλουθος ενδεκάλογος μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να οργανώνετε την ημέρα σας με τρόπο, ο οποίος θα σας δίνει την δυνατότητα να διανέμετε ισομερώς τον χρόνο σας μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής σας ζωής και να κάνετε την καθημερινότητά σας μία ευπρόσδεκτη εμπειρία.

Όταν ξυπνάτε, να σκεπτόσαστε πόσο ωραία θα είναι η ημέρα σας. Μην γρινιάζετε, ακόμα και αν είσαστε κουρασμένοι, και διώξτε όλες τις αρνητικές σκέψεις. Να σκεπτόσαστε, μόνο, όλα τα ευχάριστα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Κάντε ντους ή λουτρό, και στο τέλος, χρησιμοποιήτε κρύο νερό.Στην αρχή όσο αντέχετε, και βαθμηδόν, πιο κρύο. Αυτό θα σας ενεργοποιεί, θα σας αναζωογονεί, θα σφίγγει το δέρμα σας και θα σας κάνει ανθεκτικούς στον κρύο καιρό. Στο τέλος, θα σκληραγωγηθείτε και δεν θα κρυώνετε.

Κάθε ημέρα είναι ωραία, ακόμα και όταν βρέχει ή κάνει κρύο. Σκεφθήτε πόσο ωφέλιμη είναι η βροχή, όταν είναι η εποχή της, και για το κρύο, κάντε «ζεστές σκέψεις», όπως ότι σας διαπερνά το θερμό, ηλιακό φώς, ή σκεφθήτε έντονα, ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κροκί, ή κάτι πολύ ευχάριστο.

Προγραμματίζετε την ημέρα σας καταλλήλως, βάζοντας προτεραιότητες. Σκεφθήτε τι πρέπει να τακτοποιήσετε πρώτα και τι αργότερα. Έτσι, θα έχετε μία σαφή εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα σας και θα έχετε τον έλεγχο.

Μην γεμίζετε την ημέρα σας με πάρα πολλά πράγματα. Δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα. Το ρητό «ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα μήν το αφήνεις γι’ αύριο», είναι μεν σοφό, ωστόσο, δεν ισχύει για δευτερεύουσες ασχολίες για τις οποίες δεν υπάρχει χρόνος. Μην αφήνετε για αύριο τα σημαντικά και αν δεν τα προλαβαίνετε όλα, κοιτάζετε ποια μπορούν να γίνουν την επαύριο.

Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας άσκοπα. Μην ασχολείσθε με μία υπόθεση περισσότερο από όσο χρειάζεται. Φέρτε την εις πέρας και προχωρήστε στην επομένη.

Κάντε, μικρά, τακτικά διαλείμματα, για πέντε ή δέκα λεπτά. Αυτό θα ενισχύει την ενέργειά σας. Όταν νιώθετε ότι δεν μπορείτε άλλο να συνεχίσετε την εργασία σας, ότι ο εγκέφαλός σας χρειάζεται ανάπαυση, είναι λάθος να πιέζετε τον εαυτό σας. Κάντε το διάλειμμά σας και χαλαρώστε, πιείτε έναν καφέ ή ένα αναψυκτικό, πάρτε βαθειές ανάσες στο μπαλκόνι ή στο παράθυρο, πηγαίνετε μία μικρή βόλτα ή καθήστε κάπου και μην κάνετε απολύτως τίποτα.

Δεν αρκεί να ξεκουράζουμε μόνον το σώμα. Στα διαλείματά σας, μην σκεπτόσαστε τι πρέπει να κάνετε και τι δεν έχετε προλάβει ακόμα να διεκπαιρεώσετε, ή πώς μπορείτε να τακτοποιήσετε μίαν υπόθεση Αφήστε για λίγο το μυαλό σας να αναπαυθεί, μην σκεπτόσαστε τίποτα. Όταν ξεκουραζόσαστε, σωματικά και ψυχικά, θα μπορείτε να αποδίδετε πολύ καλύτερα και σε λιγότερο χρόνο.

Μοιράζετε την ημέρα σας έτσι, ούτως ώστε να έχετε χρόνο για την εργασία σας και για την προσωπική σας ζωή. «Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη», γι’ αυτό να σκεπτόσαστε, πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας, πώς θα την κατανείμετε σωστά. Χρειαζόσαστε χρόνο για την εργασία σας, για τον εαυτό σας και για την οικογένειά σας.

Απολαμβάνετε τις μικρές χαρές: τον καφέ με τους φίλους σας ή και μόνοι σας, το παιχνίδι με τον σκύλο σας ή το χουρχουρητό της γάτας σας. Αυτές οι μικρές χαρές, δημιουργούν την ευτυχία της ημέρας

Αν συμβεί κάτι δυσάρεστο, μην το κρατήσετε μέσα σας και φροντίστε να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί. Όλα είναι, ή μπορούν να γίνουν ωραία, όταν το θέλουμε. Οι θετικές σκέψεις και η αισιοδοξία είναι το ελιξήριο της ζωής.

Αναλαμβάνουμε γνωματεύσεις σε επιχειρήσεις και κατοικίες.

Επικοινωνία: 210-96 57 984