05
Κυρ, Ιουλ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Κωνσταντίνος Σκόπας: Συνέντευξη σε Α’ Πρόσωπο στην Τίνα Πανώριου

Με τον βιομηχανικό σχεδιαστή κ. Κωνσταντίνο Σκόπα συνεχίζουμε να διατηρούμε στο Intownpost.com ανοιχτό και φιλόξενο το βήμα προς τους νέους, ταλαντούχους και εμπνευσμένους δημιουργούς. Σε νέους ανθρώπους δηλ, που κόντρα στους παράξενους καιρούς και δη σε μια χώρα μικρή σαν την δική μας, κάνουν ενδιαφέρουσες σπουδές, ονειρεύονται, παράγουν πολιτισμό, επιμένουν, ανοίγουν δρόμους. Η αφορμή της γνωριμία μας με τον ταλαντούχο 29χρονο καλλιτέχνη είναι τα φετινά, απέριττα, καλαίσθητα χρυσά και ασημένια γούρια του. Μικρό δείγμα της δουλειά του με θέμα την χελώνα, το σύμβολο της καλοτυχίας, που σχεδίασε για την εταιρία Rich jewels-gifts.

Σε α’ πρόσωπο

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1989. Τελειώνοντας το σχολείο έφυγα για την Αγγλία, όπου σπούδασα σχεδιασμό προϊόντων στο πανεπιστήμιο του Bradford. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και εργάστηκα σε εργοστάσιο παραγωγής επιγραφών ως μηχανικός σχεδίασης. Μετά από 6 χρόνια στην Αγγλία μετακόμισα στη Στουτγάρδη της Γερμανίας για εκπαίδευση στον τρισδιάστατο σχεδιασμό οχημάτων μέσω ενός προγράμματος erasmus+, όπου και συνέχισα να ζω για 2 χρόνια εργαζόμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του σχεδιασμού τροχόσπιτων.

Το 2016 επέστρεψα στην Αθήνα και υπηρέτησα στο Πολεμικό Ναυτικό, κυνηγώντας παράλληλα το εφηβικό μου όνειρο να παίξω μουσική με το συγκρότημά μου τους «Hex».

Ολοκληρώνοντας τη θητεία μου ξεκίνησα να εργάζομαι στο αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό γραφείο «kizi studio» με τον Σπύρο Κίζη ως βιομηχανικός σχεδιαστής, σχεδιάζοντας χρηστικά αντικείμενα, έπιπλα, εκθεσιακά περίπτερα και συμμετέχοντας στον σχεδιασμό του νέου μεταλλίου του κλασσικού μαραθωνίου.

Το 2019 ξεκίνησα το δικό μου γραφείο με την επωνυμία «Koncave» μέσα σε έναν διαμορφωμένο χώρο ενός πρώην εργοστασίου παπουτσιών της δεκαετίας του 60 στην Αθήνα, με άλλους χώρους του να λειτουργούν ως στούντιο ηχογραφήσεων και μουσικής παραγωγής υπό το όνομα «patari records».

Το 2020 με βρίσκει να εργάζομαι σχεδιάζοντας αντικείμενα, χώρους και ψηφιακά προϊόντα ως «Koncave» για πελάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου πάνω στον στρατηγικό σχεδιασμό προϊόντων στο Διεθνές πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο ηθοποιός James Rodi, συνέντευξη στον Κώστα Ζήση
Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη, συνέντευξη στη Σμαράγδα Μιχα...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares