26
Παρ, Φεβ
Tο διάβασαν 199 άτομα (199 Views)

Κλειστοί όλοι οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία στις 11 Οκτωβρίου 2018

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) αποφασίστηκε η ενεργή συμμετοχή και η στήριξη των Αρχαιοφυλάκων στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ.) στις 11 Οκτωβρίου 2018. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΕΥΦΑ  καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θίγουν το καθεστώς ιδιοκτησίας των Μνημείων και των Μουσείων της χώρας μας.

Το intownpost.com, διαδικτυακή πύλη πολιτισμού θεωρεί υποχρέωσή του, να προβάλει το θέμα και δημοσιεύσει αυτούσια την ανακοίνωση των αρχαιοφυλάκων.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι θα υπάρξουν διορθώσεις στην Υπουργική απόφαση Αριθμ.0004586 ΕΞ 2018 σύμφωνα με τον Νόμο 196 παρ.6 και 209 του ν.4389/2016, ακόμα δεν έχουμε δει καμία τέτοια πρωτοβουλία.

Καλούμε την κυβέρνηση και την πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.ΠΟΑ.:

α)Να δώσει στην δημοσιότητα εδώ και τώρα τον πλήρη κατάλογο των παραχωρηθέντων μνημείων.

β)Να δημοσιοποιηθούν οι όροι παράδοσης στους δανειστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και η σύνθεση της επιτροπής που έλαβε την σχετική απόφαση.

γ)Να κατοχυρωθεί θεσμικά η άρση της παράδοσης αλλά και η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον τη δυνατότητα παραχώρησης της κυριότητας αλλά και της διαχείρισης των μνημείων μας.

Κύριοι Υπουργοί,

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό να διαπραγματεύεστε και να εκχωρείτε την πολιτιστική μας κληρονομιά σε οποιονδήποτε και με οτιδήποτε αντάλλαγμα, διότι δεν σας ανήκουν, δεν είναι περιουσία σας. Η ΠΕΥΦΑ θα κλιμακώσει  στον υπέρτατο βαθμό τον αγώνα για την προστασία της  πολιτιστικής μας κληρονομιάς γιατί όπως την προστάτευσαν και την διαφύλαξαν οι προηγούμενες γενεές έτσι έχουμε χρέος και ευθύνη να την παραδώσουμε και εμείς στις επόμενες .

Για αυτό σας καλούμε άμεσα να καταργήσετε τις σχετικές Νομοθετικές ρυθμίσεις, που θίγουν το καθεστώς ιδιοκτησίας των Μνημείων και των Μουσείων της Χώρας μας.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ

Σημαντικά ευρήματα από το προϊστορικό Ακρωτήρι Θήρ...
Η Π.Ε.Υ.Φ.Α. καταγγέλλει ξεπούλημα Αρχαιολογικών Χ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/