28
Κυρ, Φεβ
Tο διάβασαν 500 άτομα (500 Views)

«Θα σωθεί η Πειραϊκή;», γράφει ο Νάσος Καββαθάς

 Η όμορφη Πειραϊκή, η μαγική παραθαλάσσια περιοχή του Πειραιά, περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές από την εποχή των Περσικών πολέμων. Μπάζωμα, καταστροφή αρχαιολογικών χώρων και πολλά άλλα χειρότερα συμβαίνουν, ετοιμάζοντας μελλοντικά δεινά που δε θα επηρεάσουν μόνο τον Πειραιά αλλά όλη την Αττική και τον Σαρωνικό. Οι Πειραιώτες ξεσηκώνονται, τα δελτία ειδήσεων σιωπούν σα να μη συμβαίνει τίποτα ενώ μία νίκη των κατοίκων ήταν η πρόσφατη 15ήμερη αναστολή των εργασιών, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σκοπός των Πειραιώτικων ομάδων που έχουν σχηματιστεί –όπως η ομάδα "Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή"- είναι να μη γίνει λιμάνι για κρουαζιερόπλοια στην Πειραϊκή. Η COSCO Shipping και τα ελληνικά επιχειρηματικά ιδιοτελή συμφέροντα, (βλ.: φωτό), δεν καταλαβαίνουν ούτε Κονώνεια Τείχη, ούτε Θεμιστοκλή, ούτε οικολογικές ισορροπίες – δεν πά' να γίνει Μόρντορ ο Πειραιάς, τι τους νοιάζει τι θ' απογίνουν οι κάτοικοι ή η ιστορία του τόπου;

Τα τελευταία χρόνια το οδικό δίκτυο της πόλης έχει γίνει αδιάβατο –όσοι οδηγούν προσπαθούν ν' αποφύγουν τον Πειραιά με κάθε κόστος. Το άλλοτε σφύζον από ζωή λιμάνι, ένας απ' τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διασκέδαση κάποτε, σήμερα απειλείται ολοκληρωτικά από το γκρίζο της βιομηχανίας, που αφομοιώνει ό,τι ζωντανό, ιστορικό, πολύχρωμο, για να αφοδεύσει χρήμα στα αχόρταγα στόματα των βρικολάκων του πλουτισμού. Νίκες σαν την πρόσφατη είναι σημαντικές: νέες κινητοποιήσεις οργανώνονται συνεχώς υπό τη συμμαχία όλων των ομάδων, ακομμάτιστα. Η ενημέρωση του καθενός επί του θέματος κι η συμμετοχή είναι αυτονόητα απαραίτητη, θα έλεγα, ότι όχι μόνο οι Πειραιώτες, μα και οι κάτοικοι όλων των κοντινών δήμων, τουλάχιστον, θα πρέπει να αποτρέψουμε αυτή την επικείμενη καταστροφή που –αλλιώς- θα ρίξει άλλο ένα κρίσιμο χτύπημα στο οικοσύστημα και στις συνθήκες ζωής όλης της Αττικής και του Σαρωνικού.

«Το Μουσείο της Ακρόπολης περιμένει επισκέπτες», γ...
Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη «City o...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/