fbpx

banner αεροδρομίου

Η Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου προσπαθεί να καταγράψει τη γιορτή του intownpost.com

Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου

smaragdamichalitsianou@gmail.com

Ο πιανίστας παίζει «Το  φεγγαράκι» …

Η  Ντόινα ερμηνεύει αισθαντικά το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι. Είναι περασμένα μεσάνυχτα κι εμείς αφήνουμε πίσω μας τον «Μαγεμένο Αυλό» έτοιμοι να αλλάξουμε τον κόσμο, φέρνοντας μόνο πολιτισμό στα πρωτοσέλιδά μας, γεμάτοι δύναμη, που απορρέει από την εκτίμηση, την συμπάθεια και την ελπίδα που μας συνδέουν.

Βγαίνουμε στο δρόμο και σιγοτραγουδάμε. Η νύχτα είναι υγρή και το φεγγάρι σαν αυγουστιάτικο λάμπει στον ουρανό.

Ήταν η βραδιά μας! Γιορτάσαμε τη συμπλήρωση ενός χρόνου  από τότε που με πρωτοβουλία του εκλεκτού συγγραφέα, δημοσιογράφου και κριτικού κινηματογράφου Γιώργου Noir Παπαϊωσήφ – που με τίμησε ιδιαίτερα προσεγγίζοντάς με πρώτη – πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε «έναν ελεύθερο χώρο έκφρασης ακυρώνοντας την ευτέλεια και προβάλλοντας τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και την Ιστορία μας», όπως εύστοχα σχολίασε ο Γιώργος.

Κι είναι ένας κι ένας οι συνάδελφοι, «Γιατί απλά κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο πολύ ξεχωριστοί, που αξίζει να ζεις, μόνο και μόνο για να τους συναντήσεις», όπως υποστηρίζει ο πρίγκιπας της Ελληνικής ποίησης, ο Τάσος Λειβαδίτης.

Το site InTownPost.com, «που σημαίνει πάνω από όλα οι άνθρωποι των μικρών και των μεγάλων πόλεων, τα έργα τους, τα μηνύματα τους, οι ανθρώπινες αξίες, οι μνήμες μας, ο παρόντας χρόνος και φυσικά το πολιτιστικό, πολιτισμικό μέλλον», πάλι κλέβω το Γιώργο μας, βρίσκεται σε άμεση ροή και παρουσιάζει αθρόα προσέλευση αναγνωστών σύμφωνα με τις έγκυρες μετρήσεις.

Στον εορτασμό των πρώτων γενεθλίων του site μας, αδράξαμε την ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό της δράσης του, να κόψουμε την πατροπαράδοτη πίτα και να ανταλλάξουμε ευχές.

«Για όλους υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης! Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με την ομορφιά του μυαλού μας, την ομορφιά που υπάρχει μέσα μας και θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίνονται…»   έγραψα τότε που ξεκινήσαμε και δεν διαψεύστηκα.

Ο Ανδρέας Μπλαμούτσης, ο Ευπάτωρ στην πρώτη πρόποση της βραδιάς
Οι άνθρωποι του InTownPost.com Από δεξιά: (Η Τίνα, η Νότα, η Σμαράγδα, Ο Γιώργος, ο Μιχάλης, ο ιδιοκτήτης του "Μαγεμένου Αυλού" Δημήτρης Θεοφίλου, η Ειρήνη, ο Ανδρέας, η Μαρκέλλα, ο Εμμανουήλ)

Είπαμε να το γιορτάσουμε λοιπόν, και τι πιο όμορφο να βρεθούμε στην σταθερή αξία του ιστορικού «Μαγεμένου Αυλού» στο Παγκράτι, στο εστιατόριο της προτίμησης του μεγάλου Μάνου, τον φιλότεχνο, ζεστό και φιλόξενο χώρο του αγαπητού Δημήτρη Θεοφίλου, που από το 1961 κρατάει ψηλά την σημαία της κομψότητας και της ποιότητας.

Είχαμε καιρό να περάσουμε τόσο όμορφα και είμαι βέβαιη, ότι ο Χατζιδάκις ήταν κάπου εκεί και απολάμβανε τα αγαπημένα του πιάτα: Παρμεζάνα και Κρέπες Τιτιζέ, κρυφάκουγε  τις αγωνίες μας και ευλογούσε τη συνέχειά μας.

Ωριμάζουμε στο πέρασμα του χρόνου, αλλά γινόμαστε νεώτεροι και με την πένα μας, που είναι πιο δυνατή από το ξίφος όπως ισχυρίζεται ο Έντουαρντ Μπούλβερ-Λίττον, καταφέραμε  να κατακτήσουμε τον κόσμο που μας αγκάλιασε με τόση αγάπη.

Η πολύ καλή συνάδελφος και όχι μόνο, η Αγγελική Ειρήνη Μήτση ήταν από νωρίς εκεί και απαθανάτιζε με το φακό της την εκδήλωση. Η Ειρήνη ήταν και η τυχερή της βραδιάς αφού κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιττας που έκοψε ο Γιώργος Noir  Παπαϊωσήφ μετά από  ένα πλουσιότατο δείπνο, ενώ έρρεε άφθονος ο λευκός και ο κόκκινος οίνος.

Η Στέλλα και ο Στέφανος
Ο πιανίστας Χάτζικ
Η Νότα, η Δήμητρα και ο Γιώργος
Η Σμαράγδα και η Στέλλα
Η Νότα, ο Εμμανουήλ, η Ιωάννα, η Ιωάννα και ο Μιχάλης
Η Μαρκέλλα και ο Στέφανος
Η Στέλλα, η Σμαράγδα , ο Γιώργος, η Δήμητρα, η Νότα, ο Εμμανουήλ, η Ιωάννα, ο Ανδρέας, ο Μιχάλης, ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, η Δανάη, ο Γαβριήλ
Η Ιωάννα, ο Εμμανουήλ, η Νότα και η Δήμητρα
Το φλουρί της πίτας στην Ειρήνη και ο Γιώργος
Η Μαρκέλλα, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Στέφανος και η Στέλλα

Από τις πρώτες στη γιορτή ήρθε το λουλούδι μας, η Μαρκέλλα Χρυσοστόμου συνοδευόμενη από τον αγαπημένο της σύντροφο, τον Στέφανο  Κουντουραδάκη. Θεατρική εμφάνιση έκανε ο ιστορικός Ανδρέας Μπλαμούτσης, ο γνωστός και ως Ευπάτωρ με την σύζυγό του, την υπέροχη Ιωάννα Χαμαράκη Μπλαμούτση, που μας μετέφερε πολλές από τις γνώσεις του και μας έκανε πλουσιότερους.

Λίγο αργότερα κατέφθασε ο γιατρός και ιστορικός αρθρογράφος του InTownPost, ο Μιχάλης Μπατής που μας χάρισε την διεθνή αναγνώριση, με την αποκλειστική δημοσίευση του χειρόγραφου – ντοκουμέντου της Δασκάλας του Σωκράτη, Διοτίμας! Μια οντότητα της σοφίας, που στιγμάτισε με τις γνώσεις της τον σπουδαιότερο Έλληνα φιλόσοφο στον πλανήτη Γη.

Μας τίμησε με την παρουσία του ο διακεκριμένος κριτικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος του «Βήματος», ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, φίλος του Γιώργου Noir Παπαϊωσήφ που στηρίζει την προσπάθεια μας.

Έλαμψε με την παρουσία της η Δήμητρα Βωβού, καλή φίλη του Γιώργου Noir Παπαϊωσήφ και η Στέλλα Μιχαλιτσιάνου, που διαβάζει ανελλιπώς τα κείμενα του InTownPost.com και μας έδωσε τις ευχές της για καλή συνέχεια.

Διακριτική φιγούρα η κόρη του Γιώργου Noir Παπαϊωσήφ, η όμορφη Δανάη – οι περισσότεροι από εμάς την γνωρίζουμε από μικρό κορίτσι –  με τον σύντροφό της, Γαβριήλ Γαβριηλίδη Ζαρίφη. Η Δανάη καμάρωνε για το έργο του μπαμπά της, αλλά κι εκείνος που την είχε κοντά του αυτή την τόσο σημαντική στιγμή! Συγκινητικές οι ματιές που αντάλλασσαν πατέρας και  θυγατέρα κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Κάποια στιγμή πέρασε και ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου με την παρέα του και μας χαιρέτισε εγκάρδια.

Δυναμικό παρών έδωσε ο Εμμανουήλ Μπούκης, που είναι η ψυχή του site από τεχνικής πλευράς και εκπληκτικού σχεδιασμού που ήρθε με την όμορφη αδελφή του την Ιωάννα. Ο Εμμανουήλ μας ενημέρωσε για την πρόοδο και την απήχηση του πνευματικού μας μόχθου και μας ανέβασε λέγοντάς μας, πόσο αυξάνεται καθημερινά το αναγνωστικό μας κοινό, που με την ευκαιρία το ευχαριστούμε εγκάρδια.

Η Νότα Διαμαντοπούλου, το μεγάλο μας χαρτί στην αρθογραφία  με τη στήλη της «Νότα Στιλέτο» έδωσε ξεχωριστό  κέφι και διάθεση στην εκλεκτή ομήγυρη.

Τελευταίοι έκαναν την εμφάνισή τους η Τίνα Πανώριου με τον σύζυγό της, τον Μιχάλη Άγγλο. Η Τίνα καλύπτει το νευραλγικό τομέα του βιβλίου και είναι από τους «βράχους» του intownpost.com. Μας έλειψαν ο Νάσος Καββαθάς, που υψηλός πυρετός της τρομερής γρίπης των ημερών τον κράτησε στο κρεβάτι, αλλά και η αγαπημένη μας Τάλια Ιονάντι, η disinger των σελίδων μας, που ταξίδεψε εκτάκτως για την Ιταλία για να επισκεφθεί τους γονείς της.

Εποικοδομητικές οι συζητήσεις και άλλες γεμάτες χιούμορ, που μας έβγαλαν από την πεζή καθημερινότητα με την οποία δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση.

Θα ήταν άδικο να μην ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το προσωπικό του Μαγεμένου Αυλού που έκανε τα πάντα για να περάσουμε καταπληκτικά και προλάβαινε κάθε επιθυμία μας και τον καταπληκτικό πιανίστα Χάτζικ με τις μελωδίες του.

Και μας άρεσε τόσο που ομόφωνα αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε σύντομα.

«Λουί, νομίζω ότι αυτή είναι η αρχή μιας ωραίας φιλίας». Και δεν αναφέρουμε τυχαία την φράση, που λέει ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ στην ταινία «Καζαμπλάνκα», από τις καλύτερες ατάκες παγκόσμιου σινεμά.

Γιατί σίγουρα πολλές νέες φιλίες θα ανθίσουν μέσα από αυτή την συνάντηση.