03
Τετ, Μαρ
Tο διάβασαν 224 άτομα (224 Views)

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Αγγελική Καρυστινού μιλάει με την Ειρήνη Αγγελική Μήτση για την θεατρική παράσταση «Παζολίνι» (Video)

Η Αγγελική Καρυστινού ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος, αποπνέει αγάπη για το Θέατρο σε κάθε της βήμα. Σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν. Έκανε μεταπτυχιακό στη σκηνοθεσία στην East15- university of Essex, όπου έλαβε διάκριση και παρακολούθησε εκπαιδευτικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο GITIS στη Μόσχα. Αυτή η εμπειρία στο εξωτερικό άλλαξε την αντίληψή της για το χώρο της Τέχνης. «Το Θέατρο είναι δουλειά με σύστημα και λογική που προϋποθέτει έρευνα», αναφέρει.

Φέτος στο Θέατρο Μικρό Αργώ με μια δυναμική σκηνοθεσία μεταμορφώνει τον Ένκε Φεζολλάρι σε Πιερ Πάολο Παζολίνι. Συναντηθήκαμε για να μας μιλήσει για την ανάγκη της να δημιουργεί στο Θέατρο, για τον ανδροκρατούμενο χώρο της σκηνοθεσίας, και φυσικά για τον Παζολίνι.

Καθίσαμε στο λιτό σκηνικό του Γιώργου Λυντζέρη και μεταφερθήκαμε στην Όστια Ντελ Μάρε, το σημείο που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος ο Παζολίνι. Σε αυτό το σκηνικό ζωντανεύει η Ιταλία των παιδικών του χρόνων και η διεισδυτική ματιά του στη Ζωή.

Πλάνα των ταινιών του στο απλωμένο λευκό πανί αφηγούνται την πορεία του: Οι έρωτες, οι ταινίες ,τα γραπτά του, η μητέρα και ο πατέρας του, οι δίκες του, είναι η ιστορία ενός Ποιητή, Κινηματογραφιστή, Διανοούμενου, Μαρξιστή, Ουμανιστή, ενός βαθιά θρησκευόμενου ανθρώπου που ως το τέλος του δε σταμάτησε να παλεύει για την ελευθερία του Λόγου και της Σκέψης!

Η Αγγελική Καρυστινού, η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που ασχολείται με τον Παζολίνι επί σκηνής, καθρεφτίζεται μέσα από το εξαιρετικό ανέβασμα του έργου «Πιερ Πάολο Παζολίνι».
Video Συνέντευξης

https://youtu.be/n6SqacCxFyc
Ο ηθοποιός Γιώργης Κοντοπόδης, μιλάει με την Ειρήν...
Η Ειρήνη Αγγελική Μήτση συζητάει με τον Παναγιώτη ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/