26
Παρ, Φεβ
Tο διάβασαν 282 άτομα (282 Views)

Η Ελληνική Αρμονία του Χώρου – Η Τέχνη του Ευ Ζην (Το Ελληνικό Φενγκ Σούι): Γράφει η Ελένη Καΐρη

Η Ζωή είναι Τέχνη και το ΕΥ ΖΗΝ, το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες, είναι Υψηλή Τέχνη. Πώς, όμως, επιτυγχάνεται; Η Αρμονία του Χώρου μας δίνει την μοναδική δυνατότητα να βαδίσουμε σταθερά στην ατραπό, η οποία οδηγεί στο ΕΥ ΖΗΝ.Σήμερα, ξεκινώντας αυτή την στήλη, θέλω να σας ενημερώσω για την Αρμονία του Χώρου – την Τέχνη του Ευ Ζην, στην οποία θα αναφερθούμε κατ’ επανάληψιν.

 Η Αρμονία του Χώρου είναι φιλοσοφία και τέχνη, η οποία μελετά την ενεργειακή αλληλεπίδραση του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας σε όλους τους τομείς, το μυστικό της Επιτυχίας και της Ευτυχίας.

Έχει πολύ μεγάλη εμβέλεια και αγκαλιάζει όλα τα θέματα και όλους τους τομείς και τις εκφάνσεις της ζωής διότι, όλα, μέχρι την παραμικρή τους λεπτομέρεια, σφυρηλατούν την ζωή μας. Γι’ αυτό θα γράφω για πολλά και ποικίλα θέματα. Εξετάζουμε όλους τους παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν τον άνθρωπο, ούτως ώστε να δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για να ζούμε και να εργαζόμαστε και να είμαστε υγιείς, ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι.

Όλα παίζουν ρόλο. Η καταλληλότητα των οικοπέδων, το σχήμα των κτηρίων, η κάτοψη των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων, τα χρώματα, τα υλικά τα οποία χρησιμoποιούνται, ο ηλιασμός, ο φωτισμός και ο αερισμός καθώς και τα έπιπλα και η διάταξή τους, οι θέσεις όπου καθόμαστε, στην εργασία και στο σπίτι και, γενικότερα, ό,τι απαρτίζει έναν χώρο και δημιουργεί την καλή του ποιότητα. 

Η Αρμονία του Χώρου είναι τρόπος ζωής, ο οποίος βασίζεται, κατά πολύ, στην κοινή  λογική και μας δίνει τα μέσα, με τα οποία μπορούμε να ορίζουμε την ζωή μας και την τύχη μας και να μην είμαστε υποτελείς και υπόδουλοι εξωτερικών παραγόντων, όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες. Μας δίνει την μοναδική δυνατότητα να σμιλεύσουμε το πεπρωμένο μας και να χαράξουμε την πορεία την οποία, π ρ ά γ μ α τ ι, θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Η Τέχνη του Ευ Ζην είναι πρωτοποριακή, ευέλικτη, προσαρμόσιμη και υπερβατική και προσεγγίζει θέματα και καταστάσεις σφαιρικά. Είναι ανθρωποκεντρική, όπως ήταν ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, δηλαδή εξετάζει την σχέση μας με το περιβάλλον μας μέσω της σαφήνειας, η οποία πηγάζει από τον εσωτερικό μας κόσμο και από την προσωπική μας ενέργεια, και πώς αυτοί οι παράγοντες εκδηλώνονται και επιδρούν στην ζωή μας.

Λαμβάνει υπ’όψιν ζωτικά θέματα - τις ιδιαιτερότητες του πολιτισμού μίας χώρας, την ιστορία της, τις κλιματικές συνθήκες και την κοινωνική της δομή και ό,τι διαμορφώνει την ψυχοσύνθεση ενός λαού, μίας οικογένειας, ενός ατόμου ή μίας επιχειρήσεως. Με άξονα τον άνθρωπο, εξετάζει την μοναδικότητα του καθενός ξεχωριστά.

 Η Αρμονία του Χώρου είναι η Υγεία και η Ευημερία σε όλους τους τομείς.                                                                      Μερικές Πηγές της Ελληνικής Αρμονίας του Χώρου

Στο σημείο αυτό θέλω να παραθέσω αποσπάσματα από το βιβλίο μου: «Το Φενγκ Σούι του Έρωτα – Το Ερωτικό Ευ Ζην:

«Η Αρμονία του Χώρου βασίζεται στα πιστεύω και στις γνώσεις των σοφών προγόνων μας. Η αρχαία Ελλάδα είναι ένας ναός σοφίας και μία αστείρευτη πηγή γνώσεως. Oι πρόγονοί μας μάς άφησαν μία πολιτιστική κληρονομία στην οποία βασίζεται όλος ο δυτικός πολιτισμός. Η εσωτερική φιλοσοφία στην Δύση προήλθε από τα αρχαία ελληνικά μυστήρια, όπως τα Ορφικά και τα Ελευσίνια.

 Διαπνέεται και διακατέχεται από την Ελληνική Σκέψη, η οποία είναι μοναδική. Οι Έλληνες δεν είχαν δόγματα γι’ αυτό έφθασαν στα επιτεύγματα, τα οποία θαυμάζει όλη η ανθρωπότητα. Αμφέβαλλαν για τα πάντα και αμφισβητούσαν τα πάντα. Ήταν πανεπιστήμονες και μελετούσαν τον Μακρόκοσμο και τον Μικρόκοσμο, το Σύμπαν και τον άνθρωπο και τον υλικό κόσμο και την ενεργειακή τους αλληλεπίδραση, χωρίς παρωπίδες. Τα πορίσματα και οι διδασκαλίες των φωτεινών πνευμάτων της αρχαιότητας, του Ερμού Τρισμεγίστου, του Ορφέως, του Πυθαγόρου, του  Ηρακλείτου, του Εμπεδοκλέους, του Σωκράτους, του Πλάτωνος, του Αριστοτέλους,του Επικούρου, για να αναφέρουμε μόνο λίγους, προήλθαν από τις παρατηρήσεις τους για την σχέση του Μακροκόσμου και του Μικροκόσμου και συνιστούν μία διαχρονική πηγή γνώσεως και σοφίας η οποία τροφοδοτεί σύγχρονους μελετητές και επιστήμονες.

 ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ

Το Α και το Ω της σύχρονης Εσωτερικής Ψυχολογίας και ο πυρήνας της Εσωτερικής Φιλοσοφίας, ήταν γραμμένο στον ναό του Απόλλωνος στους Δελφούς. Πρέπει να γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου για να ορίζεις και την ζωή σου και να δημιουργείς ε σ ύ το μέλλον σου, με την πραγματική γνώση, η οποία πηγάζει από τον εσωτερικό μας κόσμο. Στην Τέχνη του Ευ Ζην, η εξέταση του εσωτερικού μας κόσμου παίζει πρωταρχικό ρόλο. Με την επεξεργασία της προσωπικής μας ενέργειας, επηρεάζεται θετικά ο ψυχικός μας κόσμος και αλλάζει η ζωή μας προς το καλύτερο.

 ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ

Το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες. Είναι ο γνώμων για να δημιουργούμε χώρους για κατοίκηση και εργασία. Οι χώροι όπου ζούμε και εργαζόμαστε είναι σαν ζωντανοί οργανισμοί και πρέπει να είναι υγιείς, άνετοι, λειτουργικοί και καλαίσθητοι για να είμαστε και εμείς. Πρέπει να έχουν και εκείνοι «ΝΟΥΝ ΥΓΙΗΝ  ΕΝ  ΣΩΜΑΤΙ  ΥΓΙΗ» ούτως ώστε να ταυτιζόμαστε υγιώς μαζί τους. Η Τέχνη του Ευ Ζην αποσκοπεί στην εναρμόνιση του ανθρώπου με το περιβάλλον του και με τον εαυτό του και η εναρμόνιση με τον εαυτό μας επιτυγχάνεται στο κατάλληλο περιβάλλον. Ο εσωτερικός μας κόσμος προβάλλεται στον χώρο μας και από εκείνον εισχωρεί, εκ νέου, στον εσωτερικό μας κόσμο από όπου επαναπροβάλλεται στο περιβάλλον μας κ.ο.κ. Είναι αμφίδρομο και δημιουργείται ένας συνεχής κύκλος, ο οποίος είναι είτε ευεργετικός όταν υπάρχει αρμονία, συμμετρία και ισορροπία στον χώρο, τουτέστιν επωφελής ενέργεια, είτε είναι ένας φαύλος κύκλος, όταν κυριαρχούν η δυσαρμονία και η επιζήμια ενέργεια.ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Ένα άλλο σπουδαίο δελφικό απόφθεγμα, ο κανόνας για καλή ζωή. Όταν δεν υπάρχει μέτρο στην ζωή μας, δεν μπορούμε να έχουμε και επιτυχία. Επιτυχία δεν είναι ένας μόνος τομέας, αλλά όλοι. Το Ευ Ζην είναι η Υγεία και Ευημερία σε όλους τούς τομείς και, για να το επιτύχουμε αυτό και να το διατηρήσουμε, πρέπει, ως πρωταρχικό κανόνα, να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Πρέπει όλοι οι τομείς είναι σε ισορροπία και να μην υπερσκελίζει κανένας τον άλλον για να έχουμε μία, πραγματικά, επιτυχημένη ζωή.

 Η ζωή είναι τέχνη. Το Ευ Ζην είναι Υψηλή Τέχνη και είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο, με το οποίο μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα και να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. ΄Οποιος εφαρμόζει την Αρμονία του Χώρου σωστά δεν μπορεί να «γλυτώσει» από το ΕΥ ΖΗΝ!Που Εφαρμόζεται:

Η Αρμονία του Χώρου με λύσεις απλές, εφικτές, πρακτικές, λειτουργικές εφαρμόζεται:

 

  1. Σε παντός είδους επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους

Η εφαρμογή της Αρμονίας του Χώρου – της Τέχνης του Ευ Ζην αυξάνει, τα μέγιστα, το δυναμικό των εργαζομένων, προσωπικού και ιθυνόντων, και εξασφαλίζει την επιτυχία και την σταθερή πορεία των επιχειρήσεων.

 

  1. Για την επεξεργασία λογοτύπων

Το λογότυπο είναι η εικόνα της επιχειρήσεως και η υπογραφή του επιχειρηματία. Είναι η πρώτη, καταλυτική εντύπωση.

Κανείς δεν έχει την δυνατότητα να κάνει την πρώτη εντύπωση δύο φορές!

 

  1. Σε κατοικίες

Η Τέχνη του Ευ Ζην οδηγεί στην ευδαιμονία και στην αρμονική συμβίωση τους οικείους σας.

 

  1. Για την καταλληλότητα οικοπέδων

Γίνεται η εντόπιση των καταλλήλων χώρων για την ανέγερση κτηρίων είτε προορίζονται για κατοίκηση είτε ως χώροι εργασίας.

Έχετε Οικονομικά Προβλήματα; Ίσως Φταίει το Σπίτι ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/