18
Κυρ, Απρ
Tο διάβασαν 254 άτομα (254 Views)

Η Ελένη Γερουλάνου μιλάει με την Τίνα Πανώριου για τα 5α γενέθλια της Library4all

«…Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουμε προσφέρει περισσότερα από 63.000 βιβλία σε 1.384 βιβλιοθήκες σχολείων στην Αττική και την περιφέρεια.»

Η Ελένη Γερουλάνου αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Wheelock College της Βοστόνης, όπου ειδικεύτηκε σε προγράμματα μουσείων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το 1986 προσελήφθη στη Σχολή Μωραΐτη ως υπεύθυνη του προγράμματος Μουσειακής αγωγής των παιδιών του Νηπιαγωγείου. Το 2000 ανέλαβε τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Έχει γράψει τα βιβλία «Το αλφαβητάρι του Μουσείου Μπενάκη», «Οι Αριθμοί της Εθνικής Πινακοθήκης» και «Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια» (εδώ). Έχει γράψει, επίσης, τα βιβλία «Με οδηγό τη μύτη ενός μολυβιού και όταν οι αριθμοί συνάντησαν τη μύτη του μολυβιού» και τέλος το παραμύθι «Η περιπέτεια της Κατόνης», που έγραψε για το πρόγραμμα Ασφαλώς Κυκλοφορώ που ετοίμασε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο την πρόληψη των παιδικών τροχαίων ατυχημάτων. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ιδρυτικό μέλος και διαχειρίστρια του Library4all. Τι είναι αυτή η βιβλιοθήκη κ Γερουλάνου; Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Ο ρόλος του Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους.

Η συγκέντρωση των βιβλίων τίνι τρόπω γίνεται; Τα βιβλία που προσφέρουμε είναι καινούρια ή σε άριστη κατάσταση και προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων. Μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια, είδαμε τους δασκάλους να υποδέχονται τα βιβλία με συγκίνηση και τους μαθητές τους να δείχνουν ανείπωτη χαρά. Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουμε προσφέρει περισσότερα από 63.000 βιβλία σε 1.384 βιβλιοθήκες σχολείων στην Αττική και την περιφέρεια.

Τα βιβλία σας ταξιδεύουν και στην αλλοδαπή;

Βιβλία μας έχουν ταξιδέψει στα ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, στο Κατάρ, στην Τιφλίδα, στο Cambridge και στη Νέα Υόρκη, Επίσης έχουμε δώσει περισσότερα από 50.000 βιβλία σε διάφορους φορείς σε όλη την Ελλάδα. Με το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης,  φροντίζουμε να στέλνουμε βιβλία, κυρίως στην αγγλική και την αραβική γλώσσα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε σχολεία με προσφυγόπουλα. Να σημειωθεί ότι χωρίς τον μεγάλο μας χορηγό, την Αθηναϊκή Μεταφορική που τόσο γενναιόδωρα έχει αναλάβει όλες τις αποστολές μας δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε τόσο αθόρυβα και αποτελεσματικά. Όλη τη χρονιά συγκεντρώνουμε βιβλία για σχολεία της περιφέρειας. Για τα σχολεία της Αττικής προγραμματίζουμε κάθε Φεβρουάριο το bookwave, στο Μουσείο Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς.

21ο-Νηπιαγωγείο Καβάλας

«Έμαθα πόσο δυνατή είναι μία αγκαλιά, που πολλές φορές είναι γιατρειά»

Δωρεά βιβλίων από φίλο του Library4all
Κυρία Γερουλάνου, εάν ένας  ιδιώτης  ενδιαφέρεται να συνδράμει, στηρίζοντας την προσπάθεια σας τι πρέπει να κάνει;

Εάν πάλι κάποιος θέλει να μας στηρίξει, δύο τρόποι υπάρχουν: Είτε να μας χαρίσει καινούρια ή σχεδόν καινούρια βιβλία, αφού πρώτα στείλει email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε να μας κάνει μία χρηματική δωρεά, πολύτιμη πια στις μέρες μας όπου θα μας επιτρέψει να επιλέξουμε εμείς τα βιβλία που θα αγοράσουμε. Όπως λέμε: Ακόμη και €1 είναι πολύτιμο! Βοηθήστε μας να το μεταμορφώσουμε σε βιβλία και βιβλιοθήκες για παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Το έργο μας ξεκινάει πάντα από εσάς!

Αλλάζοντας  σελίδα, είστε εκπαιδευτικός στη Σχολή Μωραΐτη; Ασχολούμαι με τα παιδιά περισσότερο από 32 χρόνια τα οποία και έχω περάσει στο ίδιο σχολείο. Νηπιαγωγός με εξειδίκευση στη μουσειακή εκπαίδευση. Τα τελευταία 19 χρόνια το Σχολείο εμπιστεύτηκε σε μένα προσωπικά τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, θέση μεγάλης ευθύνης. Στο γραφείο μου μπορεί κανείς να δει φακέλους, εγκυκλίους, χαρτούρα μεγάλη αλλά και πολλές ζωγραφιές, αμέτρητα χαμογελαστά πρόσωπα παιδιών και παιδικά βιβλία.

Κλείνοντας, θέλω να ρωτήσω, εθελοντισμός, σχολείο, για την δική σας οικογένεια χώρο αφήνετε; Έχω άξιους συνεργάτες και μία αχτύπητη ομάδα στο Νηπιαγωγείο. Τα πολλά χρόνια εμπειρίας κοντά στα παιδιά, μία ξεχωριστή οικογένεια που με στηρίζει, φίλους καλούς που είναι δίπλα μου, μοναδικούς εθελοντές που πιστεύουν στο Library4all της καρδιάς μου και με συντροφεύουν στις δράσεις που οργανώνουμε και ίσως κάνω καλό time management. Δεν είναι πάντα όλα εύκολα. Εκεί που λες πως δεν αντέχω άλλο, θα τα παρατήσω, έρχεται η ώθηση που χρειάζεσαι για να συνεχίζεις με το ίδιο πάθος και ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Λέξη μαγική για όλα αυτά: «ΜΑΖΙ». Όλοι έχουμε μέσα μας  μία σπίθα, μία κινητήρια δύναμη που μας ωθεί για να φτιάξουμε όμορφα πράγματα. Έμαθα να βλέπω μέσα από τις καταστάσεις, να εκτιμώ τα μικρά, να παίρνω δύναμη από ένα χαμόγελο. Έμαθα πόσο δυνατή είναι μία αγκαλιά, που πολλές φορές είναι γιατρειά.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης μιλάει με τη Σμαράγδα Μιχαλιτ...
Bobby Rock (Vinnie Vincent Invasion): Αποκλειστική...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/