25
Πεμ, Φεβ
Tο διάβασαν 163 άτομα (163 Views)

Η «Underground Youth Orchestra» γίνεται Greek Ambassador στην καμπάνια #greecefromhome

--2111

Η Underground Youth Orchestra συμμετέχει ως Greek Ambassador στην καμπάνια #greecefromhome του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας του ΕΟΤ αναπτύσσεται γύρω από την ιδέα του σπιτιού (home).

Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός έχει περιορίσει στο σπίτι σχεδόν 1 δις ανθρώπους στον πλανήτη, όπως και τους ίδιους τους Έλληνες, ανοίγουμε σε όλο τον κόσμο, διαδικτυακά, το σπίτι μας, δηλαδή τη χώρα μας και όσα η Ελλάδα πρεσβεύει σε ιδέες, αξίες, εμπειρίες. Ταυτόχρονα ανοίγουμε διαδικτυακά και τα ίδια μας τα σπίτια ως Έλληνες για να καλωσορίσουμε όσους δεν μπορούν πλέον να βρεθούν κοντά μας, ξένους και Έλληνες.

Η Underground Youth Orchestra


Σημαντικές προσωπικότητες από τους χώρους των Τεχνών, του Αθλητισμού, συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.H Underground Υouth Orchestra αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ κύριο Ηλία Τζιώρα για την πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή την θαυμάσια πρωτοβουλία, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Η Ορχήστρα ξεκινά τις πρόβες της μετά από την υποχρεωτική δίμηνη αποχή: «Στόχος μας η σταδιακή επαναφορά της ορχήστρας στην πολιτιστική δραστηριότητα μέσα από τις καινούργιες συνθήκες που διαμορφώνονται από τον κορωνοιό...» αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της UYO, Κώστας Ηλιάδης.

Ο μοναδικός Christoph Eschenbach διευθύνει την ορχήστρα Underground Υouth Orchestra


Underground Υouth Orchestra


Η UYO ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο του σπιτιού του μαέστρου (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων.

Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-25 ετών και από το 2019 στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η υπεύθυνη για την εκπαίδευση ομάδα καθηγητών αποτελείται από τους επαγγελματίες μουσικούς: Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, Όσβαλντ Αμιράλη, Μιχάλη Ραμό, Κώστα Σίσκο και Μαρίνο Τρανουδάκη. Καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της UYO είναι ο Κώστας Ηλιάδης (διαβάστε την συνέντευξη εδώ) .

Μέχρι τώρα η δραστήρια Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό δίνοντας μια συναυλία στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο του Tübingen και το 2018 στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου σε συνεργασία με το Julius Stern Institute.

Το 2019 προσκαλείται στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Young Euro Classic στο Βερολίνο. Τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ για την συγκεκριμένη χρονιά ήταν η Ελλάδα και την συναυλία διηύθυνε ο διάσημος αρχιμουσικός Christoph Eschenbach.

Η UYO έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Έλλη Πασπαλά και έχει συμπράξει με την Μαρία Φαραντούρη και την Δήμητρα Γαλάνη, ενώ το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο «Underground Υouth Orchestra» με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες της.

Δείτε Video με την «Underground Υouth Orchestra»

«Music of the Night» από τους Era Musicale στις Πο...
Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον Κήπο του Με...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/