fbpx

banner αεροδρομίου

«Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο»

Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ

Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ

gpapaiossif@intownpost.com

(Terminator: Dark Fate)

 

 

  • Είδος: Δράση, περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας
  • Παραγωγή: Η.Π.Α. (2019)
  • Σκηνοθεσία : Τιμ Μίλερ
  • Με τους: Λίντα Χάμιλτον, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μακένζι Ντέιβις, Νατάλια Ρέγιες
  • Διάρκεια: 128’
  • Διανομή: Odeon

Έχουν περάσει περισσότερο από δύο δεκαετίες από τότε που η Σάρα Κόνορ (Λίντα Χάμιλτον – άψογη!) εμπόδισε την Ημέρα της Κρίσης, άλλαξε το μέλλον και ξαναέγραψε τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Αυτή την φορά, η Ντάνι Ράμος (Ναταλία Ρέγιες) ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της (Ντιέγκο Μπονέτα) και τον πατέρα της όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής, ο Rev-9 (Γκάμπριελ Λούνα), ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να την κυνηγήσει και να την σκοτώσει. Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο γυναίκες: τη Γκρέις (Μακένζι Ντέιβις – καλή), μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον και την σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ. Καθώς ο Rev-9 καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς οίκτο κυνηγώντας τη Ντάνι, οι τρεις γυναίκες ζητούν την βοήθεια του Εξολουερυτή T-800 (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ – welcome back Arnie!), με το όνομα Καρλ, από την εποχή της Σάρα, που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα.

Αστεία, αστεία ο μεταλλικός και αήττητος «Terminator» από το μέλλον, έκλεισε αισίως τα 35 χρόνια κινηματογραφικής ζωής. Νιός ήμουν όταν τον πρωτοείδα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό από την σεναριακή σύλληψη και την πρωτοποριακή, σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον.

Να, λοιπόν, που το 2019 προβάλλεται ένα ακόμα sequel, αυτή την φορά ως η τρίτη, αυθεντική συνέχεια του κινηματογραφικού επεισοδίου «Εξολοθρευτής 2: Μέρα Κρίσης» (1991), όταν ο Κάμερον καθόταν στην σκηνοθετική καρέκλα. Ξεχάστε όλα τα προηγούμενα franchise «Terminators» που έχουν παρεμβληθεί, έπειτα από το δεύτερο μέρος του 1991 και αφεθείτε στην ιστορία με τον Κάμερον να επιστρέφει στην επιμέλεια της παραγωγής και σκηνοθέτη τον Τιμ Μίλερ  του πρώτου «Deadpool». Ικανοποιητικό δίδυμο.       

Το στόρι είναι, αμιγώς, γυναικεία υπόθεση γεμάτο δράση, καθώς η Ντέιβις η Ρέγιες και η επανακάμψασα Χάμιλτον αγωνίζονται για την σωτηρία του κόσμου. Η 63χρονη, κατά τα άλλα, απαστράπτουσα Λίντα, δίχως βελτιωτικές χειρουργικές σε πρόσωπο και σώμα, αλλά με την φθορά του χρόνου να ομορφαίνει μοναδικά αυτή την γυναίκα, παρουσιάζεται ξανά στον ρόλο που την έκανε διάσημη, γεμίζοντας για μια φορά ακόμα την οθόνη με την δυναμική παρουσία της.

Σπουδαίο σημείο της νέας προσεγμένης παραγωγής του καινούργιου «Terminator» είναι, φυσικά, η συνάντηση της Λίντα Χάμιλτον και του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, που λαμβάνει και τον ρόλο του οικογενειάρχη-προστάτη. Εξαιρετική η Χάμιλτον, αναλλοίωτος και ο λιγομίλητος Άρνι με τις ατάκες του. Ο δε καινούργιος «Εξολοθρευτής», το εξελιγμένο Rev-9, που υποδύεται ο Γκάμπριελ Λούνα, έχει πολλά στοιχεία από το εξωφρενικό μοντέλο του 1991, το Τ-1000, που ερμηνεύει ο Ρόμπερτ Πάτρικ, ενώ προστέθηκαν και άλλες αναβαθμισμένες δυνατότητες ικανές να ανεβάσουν την αγωνία, όπως τότε.

Καλή ταινία στο είδος της δράσης του φανταστικού σινεμά, που έχουμε καιρό να απολαύσουμε, θυμίζοντας, αρκετά, τις παλιές καλές εποχές. Νοσταλγία και θέαμα απόλυτα ταυτισμένα και ντυμένα στα όμορφα τους!     

Αξιολόγηση Ταiνιας

* * * * *  Αριστούργημα * * * * Εξαιρετική * * * Ενδιαφέρουσα * * Προβληματική * Αδιάφορη @ Κάκιστη