12
Δευ, Απρ
Tο διάβασαν 177 άτομα (177 Views)

Διαδικτυακή μετάδοση της συγγραφέως Λεϊλά Σλιμανί (Leïla Slimani) από το Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

101-222978


« Η επιδημία του κορωνοϊού τόνισε μια τάση : αγγίζουμε όλο και λιγότερο το δέρμα του άλλου», (Leïla Slimani)


Βραβευμένη με το σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο Goncourt 2016 για το μυθιστόρημά της «Γλυκό τραγούδι» (εκδόσεις Ψυχογιός), η συγγραφέας Λεϊλά Σλιμανί (Leïla Slimani), κατά τη διάρκεια της καραντίνας κρατάει ημερολόγιο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde, όπου διηγείται την καθημερινότητά της την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 και ώρα: 19:30, οι αναγνώστες της Leïla Slimani θα μπορούν να απολαύσουν την συγγραφέα ζωντανά στην διαδικτυακή συνάντηση από το Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, μέσω της ιστοσελίδας του Γαλλικού Ινστιτούτου στον σύνδεσμο:

www.ifg.gr

Μαζί της για όλα αυτά, αλλά και για το έργο της, θα συνομιλήσει ο Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας.


 Η Λεϊλά Σλιμανί (Leïla Slimani) γεννήθηκε το 1981 στη Ραμπάτ του Μαρόκου. Σπούδασε στο Παρίσι πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία, και εργάστηκε ως δημοσιογράφος για το περιοδικό Jeune Afrique. Με τα βιβλία της έχει σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές αλλά και τιμηθεί με το Βραβείο Goncourt, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο.

Το μυθιστόρημά της Λεϊλά Σλιμανί (Leïla Slimani) «Γλυκό τραγούδι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Στην ποιήτρια Λουίζ Γκλουκ (Louise Glück) το Νόμπε...
Διαδικτυακή συζήτηση με τον Νορβηγό Γιου Νέσμπο (J...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/