InTownPost

Ακολουθήστε μας :

01
Τετ, Δεκ
Tο διάβασαν 329 άτομα (329 Views)

Τελευταίο Θρανίο 1992 - GRUNGE αφιέρωμα (VIDEO) Greek TV Archives

Από τα ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις στην εκπομπή 'Τελευταίο Θρανίο', (Mega Channel 1992-1993, εταιρία παραγωγής: ΑΝΩΣΗ). Ήμασταν τέσσερεις συμπαρουσιαστές, η δική μου αρμοδιότητα αφορούσε κυρίως τα εξωτερικά γυρίσματα, αφού επωμιζόμουν εξ ολοκλήρου και την δημοσιογραφική επιμέλεια της εκπομπής. Συχνά, με το συνεργείο καλύπταμε και θέματα για άλλες εκπομπές του καναλιού ή/και της εταιρίας παραγωγής, θα δούμε και κάποια απ' αυτά σύντομα. Τα εσωτερικά γυρίσματα του 'Θρανίου', το 'παιχνίδι γνώσεων' δηλαδή, (μεταξύ μαθητών Γυμνασίου ή Λυκείου), γυριζόταν στο 'Ρόδον', τον θρυλικό ροκ συναυλιακό χώρο.

Στο ίδιο επεισόδιο με το Grunge έπαιξε και η αποκλειστική συνέντευξη με τους Madredeus που γνώριζαν τότε διεθνή επιτυχία με το αειθαλές 'O Pastor' – αυτό θα είναι και το επόμενο video που θα ανεβάσω. Δείτε επίσης την αποκλειστική συνέντευξη με τον Brian May των Queen, όταν είχε έρθει με τους Guns 'n' Roses το 1993 στο Ολυμπιακό Στάδιο - "Μπορεί να νομίζετε ότι είμαι ευτυχισμένος αλλά δεν είμαι...", με είχε αφοπλίσει στιγμιαία. Υπάρχει λινκ για την συνέντευξη Brian May στο video, μπορείτε να διαβάσετε και το αφιέρωμα εδώ, στο Intown Post.

Όλα τα videos στη διεύθυνση www.youtube.com/jokersbonus

(Like, subscribe, comment κλπ)


Rockin' 90s

Οι σημερινές εντυπώσεις έχουν ενδιαφέρον, σε σύγκριση με τις τότε, σχεδόν εφηβικές εντυπώσεις. Όχι μόνο "τα 90s δεν ήταν τόσο χάλια τελικά" - σήμερα συνειδητοποιείς ότι στα 90s, (σε συνέχεια απ' τα 80s βέβαια), το Rock, με όλα του τα 'είδη' μαζί, έκανε peak στην Ελλάδα. Κάθε περιοχή είχε τα δικά της rock κλαμπάκια και τα μεγάλα, τα κεντρικά rock clubs μάζευαν χιλιάδες κόσμο, (ναι καλά διαβάσατε: rock clubs, χιλιάδες κόσμο). Ελάχιστη ήταν η μερίδα που ασχολείτο με το rap/hip-hop, το οποίο επίσης δεν ήταν όπως είναι σήμερα.

Το grunge δεν κράτησε πολύ, έφυγε μαζί με τον Cobain θεωρώ... Κι ενώ σίγουρα είχε και τα θετικά του 'νεο-ρεαλιστικά' στοιχεία μετά από τον εν γένει 'νεο-ρομαντισμό' των 80s, το grunge, (εξαιρώντας τους Nirvana που είχαν τον εξαιρετικό τραγουδοποιό Kurt Cobain), άνοιξε τις πύλες για την Μετριότητα. Απ' τα τέλη των 90s και προς τα σήμερα, με την Μετριότητα ως μοντέλο, θεωρώ ότι η μπάρα όλο και έπεφτε, και ενώ σήμερα -όπως και πάντα- υπάρχουν καλοί καλλιτέχνες και καλά συγκροτήματα σε κάθε μουσικό είδος, το ευρύ νεανικό κοινό μιζεριάζει στην μονοτονία του 'επιβεβλημένου' πια hip-hop, όλα ακούγονται ίδια και βαρετά στο ισοπεδωμένο mainstream του 2021.

Κύκλος είναι όμως. Εδώ και λίγο καιρό, μετά από χρόνια, άρχισαν να εμφανίζονται σε καταλόγους επιτυχιών και στο ραδιόφωνο καλά κομμάτια που, oops... ...θυμίζουν 80s και 90s! Και, με οραματιστική διάθεση, ίσως στην μετά-covid εποχή που πλησιάζει, να γίνουν βήματα προς εναρμονισμό ρεαλισμού και φαντασίας, να κρατήσουμε μόνο τα καλά κάθε εποχής, προσέχοντας την μουσική 'διατροφή' μας.

Κάντε τώρα ένα μακροβούτι, για δυόμισι λεπτά, στην Αθήνα των early 90s.  

Πολυτεχνείο 2021, Σκέψεις
Σεμινάριο σεναρίου με τον σκηνοθέτη και σεναριογρά...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/