21
Τετ, Απρ
Tο διάβασαν 140 άτομα (140 Views)

Ατομική έκθεση «Antiquity 2.0» του Micha Cattaui

Micha Cattaui, Corrupting the youth (Socrates) Micha Cattaui, Isicia Omentata (Apotheke)  Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 την ατομική έκθεση του Micha Cattaui με τίτλο «Antiquity 2.0». Τι θα γινόταν αν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, θεοί, ήρωες, και καλλιτέχνες επανέρχονταν στη ζωή σήμερα; Τι θα έλεγαν; Πως θα τους αντιλαμβανόμασταν; Πόσο προφητικές ήταν οι σκέψεις τους; Πόσο σχετικές είναι με το κόσμο μας σήμερα;

Ο 21ος αιώνας είναι ο πιο ενδιαφέρον αιώνας σε όλη τη ιστορία της ανθρωπότητας. Σχεδόν κάθε πλευρά της ανθρώπινης δραστηριότητας από τη πολιτική μέχρι τις επιστήμες έχει αλλάξει και βελτιωθεί σημαντικά. Οι σύγχρονοι καλλιτέχνες έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει γλυπτά από την αρχαιότητα ως εναρκτήρια γραμμή για την έμπνευση τους. Μπορεί μόνο να θαυμάσει κανείς την ποιότητα και την απαράμιλλη τεχνική της αρχαίας τέχνης; την οποία έχουν συχνά ανταγωνιστεί, μιμηθεί αλλά ποτέ δεν έφτασαν στο ύψος της.

Με τα νέα έργα του Micha, ο καλλιτέχνης γεφυρώνει την αίσθηση της καλλιτεχνικής τελειότητας όπως είναι στην Αρχαία Ελλάδα και την συγχωνεύει με την σύγχρονη κοινωνία μας του μαζικού καταναλωτισμού. Το αποτέλεσμα είναι μια συνεργασία και μια συζήτηση μεταξύ τριών παρουσιάσεων των έργων, το γλυπτό, η «Pop» φωτογραφία του γλυπτού και η λήψη του έργου σε περιβάλλον μουσείου, όπου το γλυπτό φαντάζει ξανά στο «φυσικό του πλαίσιο». Και οι τρείς παρουσιάσεις, παρότι βασίζονται στο ίδιο γλυπτό, επιτρέπουν μια διαφορετική πολιτική έκφραση στο κάθε έργο.

Micha Cattaui, We the Kosmetai (Socrates) Micha Cattaui, Apotheke (Hygeia statue) Η Antiquity 2.0 ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή της περιοδεία στο Monte Carlo, όπου ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό εγκαινίασε την έκθεση, ακολούθησε η έκθεση στη γκαλερί Mirko Mayer στην Κολωνία, Γερμανία και τέλος παρουσιάζεται σε ολοκληρωμένη μορφή στη ΔΛ gallery στον Πειραιά.

Δήλωση του Εικαστικού Micha Cattaui : «Πιστεύω ότι η τέχνη πρέπει να έχει μια κριτική στάση απέναντι στην εποχή μας και να προσπαθεί να εμπλέκει το θεατή σε μια συζήτηση. Στην Αρχαία Ελλάδα, η τέχνη και το χιούμορ εφαρμοζόταν σε μια σχεδόν βιομηχανική κλίμακα σε αντικείμενα, όπως τα αγγεία. Με το πέρασμα των αιώνων αποδείχτηκε ότι το χιούμορ είναι ακρογωνιαίος λίθος ενός πολιτισμού και προαπαιτούμενο για τη δημοκρατία. Με τα νέα μου έργα, προσπαθώ να συνδυάσω αυτή ακριβώς την ιδέα, ότι το χιούμορ ή ο σαρκασμός θα πρέπει να είναι ένα ακέραιο κομμάτι της πολιτικής παρατήρησης.»

Εγκαίνια έκθεσης:  Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 – Ώρα: 20:00 – 23:00 Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου έως 14 Ιουλίου 2018 Ωράριο λειτουργίας:   Πέμπτη: 12:00 – 20:00                                          Παρασκευή: 13:00 – 21:00                                          Σάββατο: 11:00 – 16:00

Έκθεση της εικαστικού Κατερίνας Ριμπατσιού με τον ...
«Τα Πέντε Στοιχεία» στην Dépôt Αrt gallery

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/