fbpx

banner αεροδρομίου

 

«Απιστίες και Αμαρτίες», της Νότας Διαμαντοπούλου

Νότα Διαμαντοπούλου

Νότα Διαμαντοπούλου

notadiamantopoulou@gmail.com

 

Αν στο δρόμο σου βρεθεί ένας παντρεμένος πέφτουλας, θα πρέπει να είσαι killer για να ενδώσεις φιλενάδα.

Να ξέρεις τη συνταγή και την ακριβή δοσολογία, του τι και πόσα θα δώσεις, μα πολύ περισσότερο τι θα πάρεις από την νοσταλγία ενός τρίο, κατά Μπρυκνέρ. Διαφορετικά θα είσαι ένα απλό θύμα.

Πέφτεις στο δίχτυ εφόσον  είναι βασιλιάς μιας βιομηχανίας ή έστω βιοτεχνίας, βασιλιάς των ΜΜΕ, μέλος του ΣΕΒ γενικότερα και στην χειρότερη πρίγκιπας μιας ταπεινής εισαγωγικής αλίπαστων! Όπερ σημαίνει πως είναι φραγκάτος, όπερ πως θα αποσβέσεις σε χρυσό το χαμένο χρόνο της ξεπέτας. Ή καλύτερα σε διαμαντικό, έτσι ώστε όταν θα χαϊδεύεις το λαιμό σου μετά από καιρό, θα θυμάσαι και θα συγχωράς.

 

Ο παντρεμένος είναι ένα έγκλημα, μη γελιέσαι, δεν θα αφήσει τη γυναίκα του. Θέσφατο. Αν είναι πλούσιος θα έχει συνάψει γάμο με την ίδια ταξική και αναγκαία σύζυγο και ο κύκλος δεν συγχωρεί τα διαζύγια. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις και ο Αντρέας πέθανε.

Αν είναι της τάξης φτωχομπινεδιάρης άντε και κάτι παραπάνω, εκεί την έκατσες και τα θέλει και σένα ο …..Αυτός θα έχει ένα ζεστό φαγάκι, σιδερωμένο πουκαμισάκι, δυο-τρία δανειάκια και γενικά το –άκι θα είναι η ζωή σου.  Έτσι και εσύ θα είσαι το γυναικάκι που ήθελε πάντα να γνωρίσει, άσχετο που καμιά 15αριά πριν από σένα τον γνώρισαν καλά και το ξαπόστειλαν πυξ-λαξ  στη γυναικούλα του.

Αν είσαι γυναίκα ρέμπελη, σκερβελού και άκρως τεμπελχανίο, τότε και μόνο τότε με παντρεμένο. Θα τον βλέπεις λίγο και πάντα στην τρίχα γιατί το κορόιδο στο σπίτι  τον σενιάρει κι εσύ απλά θα κάθεσαι.

Φυσικά θα σου κάνει δώρα που εσύ θα τα σπρώξεις στο Ριχάρδο ή σε κάποιον άλλο Λεοντόκαρδο για να βγαίνει και το προς το ζειν. 

Θα δείχνει πάντα κατανόηση για κάθε πρόβλημα σου, θα κουνάει το κεφάλι με συμπόνια ενώ θα σκέφτεται πως τον τελευταίο καιρό βάζει συχνά κολόνια και μπορεί κάτι να έχει ψιλιαστεί η γυναίκα του. Άλλωστε το πρόβλημα σου δεν είναι και δικό του.

Δεν θα βαρεθείς ποτέ μαζί του, πότε να προλάβεις κιόλας. Δεν θα μανουριάζεις με το ποδόσφαιρο και την παντόφλα στον καναπέ. Το πατσοκύλι και την αξυρισιά, έχει τη χαρά να τα γεύεται μόνο η νόμιμη.

Αν είσαι με παντρεμένο, βασικό μέλημα είναι να έχεις την καβαντζερί, τον αναπληρωματικό παίδαρο. Γιατί στις γιορτές τι θα κάνεις; Θα κλαις τη μοίρα σου; Κακά τα ψέματα, αυτός θα είναι στο σπιτάκι του, άσχετο που μία ώρα πριν σου έχει πει «τι κρίμα που δεν σε γνώρισα 5 ή 10 χρόνια νωρίτερα», όπερ εστί μεθερμηνευόμενο, μη περιμένεις κάτι παραπάνω από μένα γιατί η κόλαση που ζω με τη γυναίκα μου έχει κλιματισμό και είναι δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα.

Όσο για το και καλά δεν κοιμόμαστε μαζί και η σεξουαλική μας ζωή είναι ανύπαρκτη, μπορεί να ισχύει εκτός εορτών, αργιών και Σαββατοκύριακων.

Να μη στα πολυλογώ, το πράμα μπάζει απ’ το σπασμένο του γάμου του το τζάμι και εσύ είσαι η πατερίτσα ή στη χειρότερη το πι της επίσημης. Οι ώρες που τον βλέπεις είναι σαν το σταγονόμετρο της πλύσης με φυσιολογικό ορό. Αφήνεις στο περιθώριο φίλους για την ώρα που αυτός θα μπορέσει να σου χαρίσει λίγο απ τον πολύτιμο χρόνο του, όσο δηλαδή το παιδί θα είναι στο φροντιστήριο.

Η φάση βρωμάει από παντού. Μη παραμυθιάζεσαι. Οι σχέσεις δεν είναι πάντα καταδικασμένες στη ρουτίνα, επειδή αυτός δεν μπορεί και δεν θέλει να χωρίσει για να είναι μαζί σου.

Βρες τον εαυτό σου, μάζεψε τα κομμάτια και τα μπογαλάκια σου και κάνε τον ΞΟΥ, γιατί εσύ θα είσαι στο τέλος η κακιά, η αντροχωρίστρα, η μάγισσα της πλήξης του.

Ο γυάλινος κόσμος αυτής της σχέσης είναι θέμα χρόνου να σπάσει. Σ αυτό το παιχνίδι είσαστε τρεις. Ας είναι η μαύρη πέτρα ο τέταρτος που θα ρίξεις πίσω σου για να σπάσεις μόνη σου το γυαλί

Επ΄ αφορμή…