13
Δευ, Ιουλ

Κάνε κράτηση Parking στο αεροδρόμιο

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Αντωναρόπουλου στην Πινακοθήκη Αλίμου.

Η Πινακοθήκη Αλίμου εγκαινιάζει την Τετάρτη στις 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:30’ την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Χρήστου Αντωναρόπουλου με τον τίτλο «Alimos Blues» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αλίμου, Λεωφόρος Ιωνίας 96 στον Άλιμο.   

Ο ιστορικός Τέχνης Χάρης Καμπουρίδης γράφει για τον Χρήστο Αντωναρόπουλο: «Στερεότυπες, διάσημες, εικόνες από την ιστορία της τέχνης έχει ως πρώτη ύλη και ο Χρήστος Αντωναρόπουλος τις αναπλάθει με χρώμα και ειδικούς φωτισμούς, έτσι ώστε αποκτούν νέα συμφραζόμενα.

Καλοφτιαγμένα έργα, μεταμοντέρνα αισθητική, από έναν καθιερωμένο της νεότερης φουρνιάς που αξίζει να συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες γραμμές στη γενιά του».

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης αναφέρει για την έκθεση:

«Είναι αληθινά μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση μας ως δημοτικής αρχής που εγκαινιάζουμε την φετινή εκθεσιακή περίοδο της δημοφιλούς πλέον Πινακοθήκης Αλίμου με εντυπωσιακότατη, αναδρομική έκθεση του συμπατριώτη μας ζωγράφου Χρήστου Αντωναρόπουλου. Τίτλος της, νομίζω πολύ εμπνευσμένος, του «Αλίμου τα μπλουζ». Πρόκειται για μία ενότητα έργων που περιλαμβάνουν ζωγραφική του τελάρου αλλά και τις ιδιότυπες κατασκευές του Αντωναρόπουλου, τις εμπνευσμένες από κλασικά έργα τέχνης με τα οποία ανοίγει έναν γόνιμο, μορφοπλαστικό διάλογο. πρόκειται για έναν εμπνευσμένο συνδυασμό τεχνολογίας και τέχνης με το μπλε χρώμα να κυριαρχεί και να δημιουργεί μία σχεδόν ψευδαισθητική ατμόσφαιρα.

Ατμόσφαιρα που είμαστε σίγουροι, ότι θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες της έκθεσης και κυρίως τους νέους. Όπως συμβαίνει σε κάθε μας έκθεση έχουμε προγραμματίσει ειδικές επισκέψεις σχολείων, ξεναγήσεις, εργαστήρια αλλά και προγράμματα που θα συμπεριλαμβάνουν τους ενηλίκους δημότες μας. Τέλος ο δήμος εκδίδει ειδικό κατάλογο βιβλίο με κείμενα ενημερωτικά και αναλύσεις των έργων του Χρήστου Αντωναρόπουλου που καλύπτουν περισσότερα από 30 χρόνια εργασίας. Σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση και αυτής της τόσο επιτυχημένης έκθεσης αλλά και της έκδοσης που την συνοδεύει, θερμές ευχαριστίες».

Πινακοθήκη Αλίμου Αναδρομική Έκθεση Χρήστου Αντωναρόπουλου: "Alimos Blues" Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 19:30’  Λεωφόρος Ιωνίας 96 - Άλιμος.    Ωράριο Έκθεσης:  Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 - 21:00 Σάββατο: 17:00 - 21:00 Είσοδος Ελεύθερη

Έκθεση εικαστικών: «Νίκος Καββαδίας ένα ταξίδι Τέχ...
Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής: «Petit ΦΟΥΑΡ d’ Art» (Χ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://intownpost.com/

→ Όροι Χρήσης ←
→ Πολιτική Cookies ←

Υλοποίηση: Infinite - Colors
2020 © InTownPost.com
0
Shares