26
Παρ, Φεβ
Tο διάβασαν 237 άτομα (237 Views)

Έχετε Οικονομικά Προβλήματα; Ίσως Φταίει το Σπίτι σας! Γράφει η Ελένη Καΐρη

Η Ζωή είναι τέχνη και εκφράζεται με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Πρέπει, όμως, να γνωρίζει κανείς πώς να εφαρμόζει αυτή την υψηλή τέχνη. Είναι θέμα παιδείας. Η Αρμονία του Χώρου – Η Τέχνη του Ευ Ζην (το ελληνικό φενγκ σούι), προσφέρει την πολύτιμη αυτή εκπαίδευς και μας διδάσκει πώς να είμαστε υπεράνω συνθηκών και συγκυριών.

 Η Οικονομική δυσπραγία, οι αναποδιές, τα εμπόδια και η ατυχία, δεν είναι πάντα, ούτε μόνο, θέμα συγκυριών και συνθηκών. Είναι, κυρίως, η στάση μας απέναντι στην ζωή και η σχέση μας με το περιβάλλον μας.

 Αν έχετε κακοτυχία και οικονομικά προβλήματα, μπορεί να φταίει η κατάσταση του σπιτιού σας. Η Τέχνη του Ευ Ζην μπορεί να σας βοηθήσει να τα λύσετε.

 Για προβλήματα οικονομικά, και όχι μόνο, αυτό το οποίο δημιουργεί στασιμότητα και αναποδιές, είναι η συσσώρευση αχρήστων πραγμάτων. Αν μάλιστα επικρατεί και  μεγάλη ακαταστασία, το πρόβλημα παίρνει υπέρμετρες διαστάσεις. Η συσσώρευση αχρήστων πραγμάτων και η ακαταστασία ανήκουν στα δέκα θανάσιμα αμαρτήματα του ΔΥΣ ΖΗΝ. Είναι πηγή κακοδαιμίας!Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση, η οποία φθάνει σε σημείο μανίας, να κρατάνε ένα σωρό άχρηστα πράγματα.

 Άχρηστα πράγματα δεν είναι μόνο τα παλιά και τα φθαρμένα ρούχα ή τα αντικείμενα. Ο,τιδήποτε δεν χρησιμοποιείται καθόλου για χρόνια, ακόμα κι’ αν έχει αξία, είναι άχρηστο, πιάνει χώρο και παρακρατά ενέργεια. Τα άχρηστα πράγματα εξαντλούν την ενέργεια του χώρου και την δική σας.

Πράγματα, τα οποία έχουν υλική αξία μπορείτε να τα πουλήσετε, να τα χαρίσετε ή να κάνετε μία δωρεά και να κάνετε και κάτι καλό.

Μην διστάσετε να απαλλαγείτε, επίσης, από πράγματα, τα οποία έχουν συναισθηματική αξία, όποια κι’ αν είναι αυτή, όταν απλώς καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο και παρακρατούν πολύτιμη ενέργεια. Αυτή η ενέργεια είναι στάσιμη, σαν το έρμα, που πρέπει να πετάξει κανείς για να ανυψωθεί ένα αερόστατο. Κατά την ίδια έννοια, πρέπει και εσείς να πετάξετε το ενεργειακό έρμα για να ανυψωθείτε προς την προσωπική σας μεταμόρφωση και την αλλαγή της ζωής σας.

Τα αντικείμενα, αυτά καθαυτά δεν έχουν αξία. Σημασία έχει η ανάμνηση, την οποία φέρουμε μέσα μας, από τους ανθρώπους οι οποίοι μας τα έδωσαν. Αν απαλλαγείτε από αυτά, δεν σημαίνει ότι δεν τους αγαπάτε ή δεν τιμάτε την μνήμη τους. Την αγάπη την φέρετε μέσα σας, στην καρδιά σας και στην σκέψη σας. Αυτό έχει σημασία και δημιουργεί καλής ποιότητας ενέργεια στον εσωτερικό σας κόσμο και, κατά προέκταση, στον χώρο σας, είτε ιδιωτικό είτε επαγγελματικό, και στην ζωή σας.

Ακόμη κι’ αν τοποθετήσετε ιδιαίτερα σύμβολα, για τα οποία ίσως έχετε διαβάσει ή ακούσει ότι ενισχύουν έναν χώρο, όπως κρυστάλλους ή καθρέφτες, ή αντικείμενα τα οποία θεωρείται ότι φέρνουν γούρι, σε χώρους βεβαρυμένους, με στάσιμη, νεκρωμένη ενέργεια, δεν θα έχετε το ποθητό αποτέλεσμα, πιθανόν μάλιστα να βιώσετε το αντίθετο, διότι θα έχετε σπείρει σε άγονο και λάθος έδαφος.

 Με κάθε λογής περιττά πράγματα, αλυσοδένετε τον εαυτό σας σε μία τελματώδη κατάσταση και κάνετε την στασιμότητα αξίωμα ζωής.Το παράδειγμα μίας κυρίας: Το σπίτι της ήταν ένα διαμέρισμα δύο ορόφων. Ο πρώτος όροφος ήταν περιποιημένος, αλλά το ισόγειο, το οποίο είχε να χρησιμοποιηθεί χρόνια - καθώς οι όροφοι επικοινωνούσαν, αλλά ήταν δύο διαφορετικά διαμερίσματα - ήταν κάτι το απερίγραπτο. Η συσσώρευση αχρήστων πραγμάτων το έκανε να μοιάζει με σκουπιδότοπο. Δεν ήταν η μοναδική φορά που έβλεπα κάτι τέτοιο. Το πρώτο πράγμα, που της είπα να κάνει, όταν έκανα γνωμάτευση στον χώρο της, ήταν να αδειάσει το ισόγειο, να το καθαρίσει και να το βάψει. Όταν έγιναν αυτά, μου τηλεφώνησε και μου είπε πόσο διαφορετικά αισθανόταν, πόση ενέργεια ένοιωθε ότι είχε, και τι εντυπωσιακές αλλαγές είχαν αρχίσει να γίνονται στην ζωή της. Προχώρησε και στα επόμενα βήματα, τα οποία της είχα υποδείξει, και απέκτησε τόση αυτοπεποίθηση και σιγουριά ώστε ανεξαρτοποιήθηκε πλήρως, και από νοικοκυρά, έκανε δική της επιχείρηση, πράγμα το οποίο ήθελε από πολλά χρόνια, αλλά δεν μπορούσε να υλοποιήσει.

Αυτά τα άχρηστα πράγματα, τα οποία κρατούσε στο ισόγειο, κρατούσαν και την ίδια και την ζωή της σε πλήρη στασιμότητα, η οποία είχε γίνει όπως η κινούμενη άμμος, που σε τραβάει τόσο δυνατά, ώστε δεν μπορείς να ξεφύγεις. Αν δεν είχε απαλλαγεί από τα συσσωρευμένα πράγματα, δεν θα είχε μπορέσει, όχι να πραγματοποιήσει το όνειρό της, αλλά ούτε καν να προχωρήσει στις περαιτέρω κινήσεις, οι οποίες την βοήθησαν να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων της.

Το ισόγειο έγινε ένα πολύ ωραίο διαμέρισμα για τον γιο της, ο οποίος απολαμβάνει το νέο, περιποιημένο, αρμονικό περιβάλλον του.Αυτό είναι μία από πολλές περιπτώσεις ανθρώπων, ο οποίοι πέταξαν τα περιττά από την ζωή τους και είδαν την τύχη να τους χαμογελάει..

 Τα άχρηστα πράγματα εξαντλούν την ενέργεια του χώρου και την δική σας. Για ο,τιδήποτε θέλουμε να επιτύχουμε, από το πιο μεγάλο έως το πιο μικρό, χρειαζόμαστε υψηλή ενέργεια. Οι χώροι μας, είτε ιδιωτικοί είτε επαγγελματικοί, μας θρέφουν και όταν στερούνται ενέργειας, την στερούμεθα και εμείς. Πρέπει να γνωρίζουμε πώς να αξιοποιούμε το περιβάλλον και να έχουμε μία υγιή σχέση μαζί του για να είναι υγιή και τα οικονομικά μας και να έχουμε την τύχη με το μέρος μας.

 Αν ανήκετε στους ανθρώπους, οι οποίοι κρατούν άχρηστα πράγματα, μην απορείτε αν έχετε κακοτυχία και οικονομικά προβλήματα, ακόμα και αν οι οιωνοί δείχνουν πολύ ευνοϊκοί. Η συσσώρευση αχρήστων πραγμάτων είναι το τέλμα της ζωής σας. Πετάξτε το έρμα, αποσυμφορήστε την ζωή σας και αφήστε τα γεγονότα να σας εκπλήξουν!Με αποσπάσματα από τα βιβλία μου FENG SHUI - Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΝΓ ΣΟΥΙ

«Η Κερδοφόρος Επιχείρηση», συμβουλεύει η Ελένη Κα...
Η Ελληνική Αρμονία του Χώρου – Η Τέχνη του Ευ Ζην ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/