03
Τετ, Μαρ
Tο διάβασαν 235 άτομα (235 Views)

"Έτσι φτιάχνεις τον κήπο σου εσύ..." Και εδώ ξεκινάει το InTown Post

Για όλους υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης! Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με την ομορφιά του μυαλού μας, την ομορφιά που υπάρχει μέσα μας και θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται…

Σε αυτή την εποχή της βαθιάς ύφεσης που τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί, και το επάγγελμά μας έχει χτυπηθεί αλύπητα από την κρίση, δέκα επαγγελματίες συνάδελφοι δημοσιογράφοι - αρθρογραφοι με κοινούς στόχους και όνειρα, οι περισσότεροι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με μακρά θητεία στη δημοσιογραφία, ενώσαμε πριν έξι μήνες τις δυνάμεις μας  μέσα από την πύλη «blog.athensweekly.gr», ένα site ελληνικό, ενημερωτικό για τον πολιτισμό, τις τέχνες (θέατρο, κινηματογράφο, βιβλίο, μουσική, χορό, εικαστικά, τεχνολογία) με ειδήσεις, πρωτογενή αρθρογραφία, συνεντεύξεις , ρεπορτάζ, αφιερώματα κ.α.

Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, τουλάχιστον από απόψεως αποδοχής από τον κόσμο, ξαφνικά ένα χέρι μας απέκλεισε από το δικαίωμα της εργασίας μας , άνευ λόγου και εξηγήσεων.


Στην καταιγίδα όμως, δεν χάσαμε την ελπίδα μας ,γιατί έχουμε πάντα στο νου μας το στίχο του Κίπλικινγκ και κάθε μας δάκρυ έκανε πιο ισχυρό το  πρόσωπο της υπερηφάνειας μας. Εξάλλου δεν σκεφθήκαμε ποτέ, ότι τα όνειρα πάντα βρίσκουν τον τρόπο να γκρεμίζονται στη μέση της διαδρομής όπως σημειώνει ο Μπ. Μπρεχτ, αλλά σταθήκαμε στους παρακάτω στίχους από το «Εγκώμιο στη μάθηση» του αξεπέραστου δραματουργού, που μας εκφράζουν απόλυτα:

“Έτσι φτιάχνεις τον κήπο σου εσύ.

Αντί  να περιμένεις κάποιον να σου φέρει λουλούδια

Και μαθαίνεις ότι, αλήθεια, μπορείς να αντέξεις

Και ότι, αλήθεια, έχεις δύναμη

Και ότι, αλήθεια, αξίζεις

Και μαθαίνεις… μαθαίνεις»

Και εμείς συνεχίζουμε δυνατά, σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τις 28 Ιανουαρίου 2018, μέσα από τη νέα πύλη Intown Post.com, που κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει.

Στη διάθεσή σας η συντακτική ομάδα του  Intown Post.com

Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου, Τίνα Πανώριου, Νότα Διαμαντοπούλου, Μαρκέλλα Χρυσοστόμου, Γιώργος Παπαϊωσήφ, Νάσος Καββαθάς, Μιχάλης Μπατής, Εμμανουήλ Μπούκης, Νίκος Μαντάς, Τάλια Ιονάτη.


Καταρρέει από την κρατική αδιαφορία το σπίτι που π...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/