fbpx

banner αεροδρομίου

«Ένα μεγάλο, φωτεινό καλοκαίρι…», γράφει η Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

 

 

Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

markella_ch@windowslive.com

Σας καλωσορίζω αγαπημένοι μου, για ακόμα μια εβδομάδα στη συντροφιά μας, με την ελπίδα να έχετε την ίδια θετική διάθεση με εμάς.

Ήρθε κι ο Ιούνιος, λοιπόν, με ότι αυτό συνεπάγεται και έτσι, ευκαιρίας δοθείσης, πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένη που σήμερα θα καταπιαστούμε με το Νο1 mainstream θέμα, όλων των εποχών.

Το θέμα, για το οποίο έχουν τοποθετηθεί χιλιάδες ή μάλλον εκατομμύρια ακόμα άνθρωποι ανά τον κόσμο και το θέμα για το οποίο περιμένουμε με ανυπομονησία όλο τον υπόλοιπο χρόνο: Το καλοκαίρι.

Πολλά είναι τα όσα έχουν λεχθεί για αυτή τη μαγική εποχή, σίγουρα όμως, ακόμα περισσότερα είναι αυτά που έχουν τραγουδηθεί.

Όπως πολύ καλά καταλάβατε, είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μαζί σας ακόμα ένα playlist, που σίγουρα θα συζητηθεί.

Το διαφορετικό αυτή τη φορά είναι ότι δεν θα σας “ζαλίσω” με ανατριχιαστικές και ακατάπαυστες εγκυκλοπαιδικές λεπτομέρειες, παρά θα μπω απευθείας «στο ψητό», παρουσιάζοντάς σας όλους εκείνους που ασχολήθηκαν με το θέμα καλοκαίρι… εδώ γύρω. Καλή μας απόλαυση.

Για ένα άκρως φωτεινό καλοκαίρι μας μιλάει στο τραγούδι του ο Μανώλης Φάμελος, χωρίς ωστόσο να συμμερίζεται πλήρως την «ανεμελιά» της συγκεκριμένης εποχής (βαριά μουσική-έντονα μπάσα-σχεδόν ροκιά). Παρόλα αυτά, στους στίχους φαίνεται όσο δεν πάει η αισιοδοξία και η ανυπομονησία ενός ανθρώπου γι’ αυτή την τόσο δημιουργική εποχή.

 

Παλιό, αγαπημένο και αξέχαστο. «Να πάμε κατευθείαν για δουλειά» προτρέπουν οι «Λαθρεπιβάτες» και πάντα μα πάντα, με αυτή την τόσο δελεαστική τους πρόταση, το συγκεκριμένο τραγούδι μας συντροφεύει πλήρως επιτυχημένα σε δικές μας μοναδικές, ξεχωριστές καλοκαιρινές νύχτες.

Και ποιος δεν έχει ταυτιστεί με τη Σοφία Αρβανίτη, μνημονεύοντας ταυτόχρονα κι έναν δικό του παλιό, καλοκαιρινό έρωτα; Αξέχαστο κομμάτι που, ως επί το πλείστον συνηθίζει να μας «ξυπνάει» μνήμες από τα παλιά.

 

Ευχή του Νίκου Καρβέλα και της Άννας Βίσση, αλλά και δική μας εξίσου: οι καλοκαιρινές διακοπές μας να διαρκούσαν «για πάντα»… Δεν θέλει πολλά λόγια μαζί του αυτό το τραγούδι. Πολύ αγαπημένο, κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό και σίγουρα διαχρονικό.

 

Από τα νεότερα πλέον καλοκαιρινά, πασίγνωστα τραγούδια είναι και αυτό από τις «Δυτικές Συνοικίες», οι οποίες έκλεισαν το 2002 τα δικά τους «καλοκαιρινά ραντεβού» και έκτοτε τα «ανανεώνουν» κάθε χρόνο, παρέα με όλους εμάς που τους τραγουδάμε.

 

«Το καλοκαιράκι, στην ακρογιαλιά» τραγούδησαν οι Φατμέ, δημιουργώντας έτσι άλλη μια μοναδική, καλοκαιρινή επιτυχία. Ρυθμός αέρινος, λόγια ανέμελα και όλα σε αυτό το κομμάτι μοιάζουν… ηλιοκαμένα, όπως ακριβώς συμβαίνει, άλλωστε, το καλοκαίρι!

 

Μύκονο και Σαντορίνη μνημονεύει ο Βαγγέλης Γερμανός στο καλοκαιρινό κομμάτι του και σίγουρα όχι άδικα. Με τη μοναδική του μουσική «κρουαζιέρα», ο ίδιος μας μεταφέρει σε άλλα μέρη, αδιαμφισβήτητα ηλιόλουστα, κάπως σκιερά, σίγουρα δροσερά, αλλά και εντελώς θαλασσινά.

 

Ένα από τα κομμάτια που σε κάνει να θες να ζήσεις κάθε καλοκαιρινή στιγμή σου στο φουλ, αλλά και να ονειρεύεσαι τις καλοκαιρινές στιγμές μέσα σε ένα χειμωνιάτικο απόγευμα. Πολύ αγαπημένο μας και σίγουρα, για εμάς, το πλέον αντιπροσωπευτικό καλοκαιρινό τραγούδι.

«Κι εμένα τι με νοιάζει; Εδώ έχει πάντα ήλιο…»

Καλό μας Καλοκαίρι!

Φιλιά,

Μαρκέλλα