fbpx

banner αεροδρομίου

«Ένας Χρόνος Μαζί!», από την Ομάδα Σύνταξης

Ομάδα Σύνταξης InTown Post

Ομάδα Σύνταξης InTown Post

info@intownpost.com

Αυτό ήταν! Η απόφαση πάρθηκε με μιας σαν να βρισκόμασταν στο οικογενειακό, ελληνικό τραπέζι την ώρα του σημαντικού, κυριακάτικου γεύματος.

Απόφαση ομόφωνη στο ίδιο πλαίσιο, με τον ίδιο σφυγμό και το ίδιο, ακέραιο, νευρικό σύστημα ως ομάδα. Να δημιουργήσουμε ένα ελεύθερο χώρο έκφρασης που δεν θα ανακυκλώνονται άχρηστες ειδήσεις, μακριά από κάθε τοξικό προϊόν υποκουλτούρας, με την σκέψη μας απόλυτα εναρμονισμένη στη φιλοξενία ανθρώπων με  πραγματικό ενδιαφέρον, απ΄ όπου κι αν προέρχονται, να βρισκόμαστε σιμά στους νέους δημιουργούς και στα έργα τους, ακυρώνοντας την ευτέλεια και προβάλλοντας τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και την Ιστορία μας.

Δύσκολο concept για ένα site στην εποχή της πλήρους απαξίωσης της ανθρώπινης οντότητας, στην αδιαφορία του πραγματικού, πνευματικού μόχθου και στην καταιγιστική προβολή της φθήνιας, του τρόμου και της παραχάραξης του μεγαλειώδους ιστορικού και πολιτιστικού παρελθόντος μας. Ψάχνουμε, ερευνούμε, γράφουμε συνεχώς, συμμετέχουμε και μαζεύουμε ό,τι βάζουν στην άκρη οι άλλοι, απ΄ αυτά που δήθεν δεν «πουλάνε», αλλά μοσχοβολούν ζωή, δημιουργία, αισιοδοξία. Αυτοί είμαστε!  

Χρειάστηκαν ακριβώς 38 ημέρες για να ολοκληρωθεί σε τεχνικό επίπεδο, εκ του μηδενός, αυτό το καινούργιο και το διαφορετικό, καθώς η συντακτική ομάδα ήταν σε ετοιμότητα σαν εκπαιδευμένοι, Έλληνες κομάντος σε αποστολή κορώνα γράμματα για την βιωσιμότητα και το μέλλον του εγχειρήματος.

1   Χρόνος   InTownPost.com

365 ημέρες είστε κοντά μας και σας ευχαριστούμε θερμά.

Χρόνια μας Πολλά Δημιουργικά και Εμπνευσμένα!

Ο ανεκτίμητος θησαυρός του InTownPost.com

Οι Άνθρωποι του:

Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου
Τίνα Πανώριου
Νότα Διαμαντοπούλου
Ανδρέας Μπλαμούτσης, Ευπάτωρ
Μαρκέλλα Χρυσοστόμου
Νάσος Καββαθάς
Αγγελική Ειρήνη Μήτση
Μιχάλης Μπατής
Θάλεια Ιονάντι
Εμμανουήλ Μπούκης
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ

15 Φεβρουαρίου 2018, έδειξε ο χρόνος

και τα πρώτα άρθρα βρίσκονται στον αέρα

«InTownPost.com» είναι το όνομα, η ταυτότητα του που αποφασίστηκε κατόπιν δημοκρατικής ψηφοφορίας, από την συντακτική ομάδα του site.

«InTownPost», που σημαίνει πάνω απ΄ όλα οι άνθρωποι των μικρών και των μεγάλων πόλεων, τα έργα τους, τα μηνύματα τους, οι ανθρώπινες αξίες, οι μνήμες μας, ο παρόντας χρόνος και φυσικά το πολιτιστικό, πολιτισμικό μέλλον σε άμεση ροή δράση.

 Έγραψε, τότε, σύσσωμη η ομάδα σύνταξης του site μας στο πρώτο της άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2018: «Για όλους υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης! Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με την ομορφιά του μυαλού μας, την ομορφιά που υπάρχει μέσα μας και θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίνονται…»   

Ελάχιστοι οι αναγνώστες μας αρχικά, κάποιοι αγαπημένοι που μας ακολούθησαν, από την προηγούμενη θέση εργασίας μας, με όχημα σε αυτό που πιστεύουμε, υπερασπιζόμαστε και προβάλλουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας. Σήμερα, όμως είστε πάμπολλοι και η καρδιά μας πλημμυρίζει από χαρά, θάρρος και αγάπη γιατί μας αγκαλιάσατε, μας εμπιστευτήκατε.  

Ως δημοσιογραφική ομάδα δεν «αρπάζουμε», δεν «κλέβουμε», δεν «μεταποιούμε» την ξένη πνευματική ιδιοκτησία για να την παρουσιάσουμε ως δική μας. Εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο σε κάποιο άρθρο μας, ώστε να αναφέρουμε ένα γεγονός, πάντα σημειώνουμε την πηγή ή τον άνθρωπο που κόπιασε για να το εμπνευστεί, να το ανακαλύψει και να το γράψει. Η ύλη μας, τα άρθρα μας είναι πρωτογενούς προέλευσης και όχι αναμασημένη ή «δανεική» τροφή.

Σε διάστημα ενός έτους η γνωστή Google, διαβίβασε στο site μας δυο φορές συγχαρητήριο μήνυμα για την πρωτογενή αρθρογραφία μας, που δεν «αρπάζουμε», δεν ανακυκλώνουμε, δεν βανδαλίζουμε δουλειές συναδέλφων.

Εμείς στο InTownPost.com κτίσαμε τον δικό μας διαδικτυακό Κόσμο, την καθαρή και ηλιόλουστη «γειτονιά» όπως την αισθανόμαστε και εσείς επιλέξατε να πίνεται τον καφέ σας, να συζητάτε, να είστε μαζί μας. Αυτοί είμαστε!

Εδώ στο  IntownPost.com γνωρίζαμε άριστα και δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλο μας, πως η θεματολογία μας δεν είναι «πιασάρικη», όπως λέμε, και θα δυσκολευτούμε τα μάλα ως προς την στόχευση διαφημιστικού ενδιαφέροντος, καθώς ο Πολιτισμός και δη ο Ελληνικός, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο ικρίωμα έτοιμος να καρατομηθεί. Διαψευστήκαμε οικτρά, για να γράψουμε και την αλήθεια. Η ανταπόκρισή σας ως αναγνώστες, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Όπως κάθε τι καινούργιο, ως γνωστόν, χρειάζεται τον χρόνο του για να σταθεί και να εδραιωθεί στην υπάρχουσα δυναμική του εφήμερου, του καταιγισμού της ανούσιας, ψηφιακής πληροφόρησης, συνειδητοποιήσαμε έκπληκτοι ότι υπάρχει ζώσα ψίχα στον παλλόμενο πυρήνα του κυττάρου, που δεν τα παρατάει, δεν αδιαφορεί, αλλά αθόρυβα, γενναία παρακολουθεί, συμμετέχει στην πορεία της υγιούς ενημέρωσης σε θέματα Πολιτισμού, Τεχνών και Ιστορίας.

Και είστε όλοι εσείς οι αγαπημένοι αναγνώστες μας που σταθήκατε πλάι μας, θεωρώντας πως το site μας διαφέρει από τα υπόλοιπα. Εσείς, οι αναγνώστες μας, το σπουδαίο αντίτιμο των προσπαθειών μας, το ανεκτίμητο, πεντακάθαρο οξυγόνο που μας τροφοδοτείτε δύναμη, θάρρος για να συνεχίζουμε, ώστε στον ήλιο της κάθε καινούργιας ημέρας να παρουσιαζόμαστε μπροστά σας καλύτεροι από την προηγούμενη.   

Αφήσαμε το βήμα της επικοινωνίας μας ανοιχτό σε θετικά και αρνητικά σχόλια. Και μα την αλήθεια, τα μηνύματα σας ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για την προσπάθεια μας. Έμοιαζαν σαν μάννα εξ΄ ουρανού οι λέξεις και η αγάπη τους για τις δημοσιεύσεις μας και στα emails που δεχόμασταν καθημερινά τόνιζαν να μην εγκαταλείψουμε: «τα άρθρα σας είναι το άλλοθι μου, πως μπορώ να είμαι ήσυχη, ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα..», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η αγαπητή αναγνώστρια μας Ε.Κ.. Την ευχαριστούμε θερμά, όπως ευχαριστούμε όλους εσάς που αφιερώνετε πολύτιμο χρόνο από την καθημερινότητας σας για να έρθετε κοντά μας και να μοιράζεστε μαζί μας ό,τι μας βασανίζει θετικά, ό,τι μας ευχαριστεί, ό,τι μας ψυχαγωγεί, ώστε να δροσίζουμε τον εαυτό μας και την ζωή μας.

Μέσα από εσάς, άπαντες οι άνθρωποι της ομάδας του InTownPost.com, γινόμαστε ολοένα καλύτεροι γιατί η δική σας συμμετοχή μεταφράζεται προς εμάς ως η γλυκιά ευθύνη να παραμένουμε ενδιαφέροντες στην προσωπική σας επιλογή και να μας διαβάζετε με ασφάλεια και σιγουριά. Οι επιτυχίες μας πολλές, αλλά δεν είναι ακόμα η στιγμή να προβάλουμε νούμερα και αριθμούς.

Τούτο το γράμμα αφορά το προσωπικό μας, ολόθερμο ευχαριστώ σε όλους τους αναγνώστες μας.   

Ευθύνη, καθήκον, συνέπεια, αλήθεια, πολιτισμός, ανθρωπιά, τέχνες, παιδεία, ποιότητα, πολύ εργασία και επικοινωνία είναι τα δομικά υλικά που διακρίνουν το δικό μας, το δικό σας, διαδικτυακό σπίτι. Αυτοί είμαστε… πάντα χάρη της δικής σας προτίμησης στο να σας συντροφεύουμε καθημερινά δημιουργικά, ενημερωτικά, γόνιμα!

1   Χρόνος   InTownPost.com

365 ημέρες είστε κοντά μας και σας ευχαριστούμε τα μέγιστα.

Χρόνια μας Πολλά Δημιουργικά και Εμπνευσμένα!

Πάντα με βαθιά εκτίμηση σε εσάς, τους αγαπητούς αναγνώστες μας, η ομάδα του IntowPost.com, οι δικοί σας άνθρωποι:

Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου, Τίνα Πανώριου, Νάσος Καββαθάς, Μαρκέλλα Χρυσοστόμου, Νότα Διαμαντοπούλου, Ειρήνη, Αγγελική Μήτση, Μιχάλης Μπατής, Ανδρέας Μπλαμούτσης ο Ευπάτωρ, Εμμανουήλ Μπούκης, Τάλια Ιονάντι, Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ.