02
Τρι, Μαρ
Tο διάβασαν 104 άτομα (104 Views)

Έκθεση του i-D ProjectArt: «Η παλιά τέχνη του να υφαίνεις τον χρόνο»

Στα χρόνια της τεχνολογίας και της ταχύτητας, η νέα έκθεση του i-D ProjectArt : «Η παλιά τέχνη του να υφαίνεις τον χρόνο» που εγκαινιάζεται το Σάββατο 3  Νοεμβρίου 2018 (Κανάρη 12 - 2ος όροφος, Κολωνάκι), έρχεται να μας θυμίσει ότι η αρχαία τέχνη της υφαντουργίας χαλιών συνδέει τους ανθρώπους με τον χρόνο αλλά και μεταξύ τους, σαν κοινότητα.

Ο Πάνος Παμούκογλου επιλέγει από τη συλλογή του, αυθεντικά χειροποίητα χαλιά του 19ου αιώνα με σκοπό να αναπτυχθεί η σημαντικότητα του Καυκάσου. Για πολλούς ο Καύκασος είναι η κοιτίδα της τέχνης αυτής με χαρακτηριστικά τον πλούτο των ζωηρών χρωμάτων, τους συμβολισμούς, τα στυλιζαρισμένα  σχέδια που απεικονίζουν τη ζωή, την ιστορία και την παράδοση αυτών των λαών.

Η Ειρήνη Δανιόλου – Νεόφυτου εμπνέεται χρησιμοποιώντας κομμάτια από τα χαλιά και συνδυάζοντάς τα με ποικιλία άλλων υλικών δημιουργεί μικρά εικαστικά έργα με έντονο ενδιαφέρoν, που παραπέμπουν στην αρχική σημαντικότητα της παράδοσης, καταλήγοντας σε προσωπικό έργο τέχνης.

Η Ειρήνη Δανιόλου Νεοφύτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Byam School of Drawing and Painting και στη συνέχεια Graphics and Illustration στο Camberwell School of Arts στο Λονδίνο. Παρακολούθησε μαθήματα συντήρησης και επιχρύσωσης στο εργαστήριο των P+F Binnington του V&A Museum και αργότερα ειδικεύτηκε σε τοιχογραφίες κοντά στην J. Shearer στην Κορνουάλη τελειοποιώντας την τεχνική του Trompe l’oeil. Δούλεψε ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων (Puffin) και περιοδικών (Ρόδι). Σχεδίασε υφάσματα επίπλωσης και ειδών σπιτιού (Filia) καθώς και αντικείμενα.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια κάνει τοιχογραφίες με εξαίρεση μια ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Gallery Σκουφά το 2009, μια ομαδική έκθεση στις Σπέτσες το 2013 «Nostalgia», μια ατομική έκθεση στη Μύκονο το 2015 «Flashback» και μια ατομική στο Ωδείο Αθηνών το 2016 «Χώρος Προσωρινός». Τοιχογραφίες της υπάρχουν σε ξενοδοχία, εστιατόρια, σχολεία, παρεκκλήσια και σε ιδιωτικούς χώρους.

Τα έργα της κυκλοφορούν και σε βιβλίο με τίτλο Trompe l’oeil, από τις εκδόσεις Μίλητος.

Εγκαίνια Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, 12.00μμ-17.00

Ειρήνη Δανιόλου – Νεόφυτου

Η Dépôt Art gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση...
Τρεις μεγάλες εκθέσεις για τη Ζωή και το Έργο του ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/