03
Τετ, Μαρ
Tο διάβασαν 92 άτομα (92 Views)

Έκθεση της Όπυς Ζούνη: «Σε Πρώτο Πρόσωπο»

Το Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00. εγκαινιάζει την έκθεση της «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο». Το έργο της Όπυς Ζούνη (4 Φεβρουαρίου 1941 – 5 Δεκεμβρίου 2008) αποτελεί γνήσια έκφραση της γεωμετρικής αφαίρεσης, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της ιστορίας της τέχνης στη χώρα μας.

Η έκθεση «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο», φιλοδοξεί να παρουσιάσει επιλεγμένα έργα της καλλιτέχνιδας, τα οποία ερμηνεύονται με τα ίδια της τα λόγια, έτσι όπως αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύπλευρης ζωής της.

Το έργο της παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και μάλιστα στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορία της θεμελίωσης της γνώσης και της έρευνας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η έρευνα και η μελέτη αποτελούν αναπόσπαστα κεφάλαια στην εξέλιξη του έργου της Όπυς Ζούνη, καθώς κάθε δημιουργία της ήταν το αποτέλεσμα βαθιάς παρατήρησης του χώρου και φιλοσοφικής γνώσης του γίγνεσθαι.

Με την έκθεση «Όπυ Ζούνη: Σε Πρώτο Πρόσωπο», ο επισκέπτης «βιώνει» τα εικαστικά της έργα μέσα από τη σκέψη και τα λόγια της ίδιας τη δημιουργού, χωρίς ενδιάμεσες παρεμβολές. Με αυτόν τον τρόπο τονίζεται και η αντιστοιχία των λόγων της με το έργο της, καθώς τα κείμενά της αποτελούν μια παρακαταθήκη παράλληλη με το εικαστικό της έργο.

Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 8 Μαΐου, ώρα 20:00 Διάρκεια Έκθεσης: 8 Μαΐου  - 8 Ιουλίου 2019 Μουσείο Ιστορίας: Θόλου 5, Πλάκα, Αθήνα

Ωράριο Λειτουρίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 15:00 & Πρώτη Κυριακή κάθε μήνα: 11:00-15:00 Πληροφορίες:

Τηλ.: 210 3689502-10 - Fax: 210 3689501 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   www.historymuseum.uoa.gr

Έναρξη της εκθεσιακής περιόδου για την Aqua Galler...
«Ελάτε μαζί μας μια βόλτα»: Έκθεση του Ανέκδοτου Α...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/