InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Κυρ, Μάι
Tο διάβασαν 196 άτομα (196 Views)

«Winona»

ddododidodododddx

 

 

 

  • Είδος: Κοινωνικό
  • Παραγωγή: Ελλάδα (2019)
  • Σκηνοθεσία: The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
  • Με τους: Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά, Κλειώ Κτενά
  • Διάρκεια: 88΄
  • Διανομή: Weird Wave
  • Αίθουσες προβολής: «Άστορ» στην Αθήνα, «Παύλος Ζάννας» και «Σταύρος Τορνές» στη Θεσσαλονίκη και από 27 Φεβρουαρίου 2020 στην Κύπρο.

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία , οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ξεγνοιασιά.

Έχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

https://youtu.be/Km4CbCoxIGM


Κουβαδάκια, φτυαράκια και το τόπι να τρέξουμε στην παραλία και να παίξουμε με την άμμο, να πούμε τραγουδάκια, να γεμίσουμε αυτοκόλλητα τις μούρες μας, να μιλήσουμε για σινεμά, να στήσουμε ιστορίες και να φλυαρήσουμε ακατάσχετα επί 88 λεπτά για ανούσια θέματα.

Εάν αυτή η ταινία, που δεν διαθέτει ίχνος σεναρίου, μηδέ αρχή μέση και τέλος, είναι το φινάλε της κοριτσίστικης αθωότητας και η αρχή της ενηλικίωσης, όπως διατείνεται ο σκηνοθέτης: «The Boy» (κατά κόσμον Αλέξανδρος Βούλγαρης, ο υιός του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη), τότε κάπου χάνω τον αντικειμενικό ορίζοντα των κινηματογραφικών εννοιών και κοινωνικών ορισμών. Ναι, ο «The Boy» (κοτζάμ μαντράχαλος τώρα) διαθέτει το καλό βλέμμα για να κλείσει στον φακό του μια καλή φωτογραφία. Αυτό όμως δεν τον καθιστά και σκηνοθέτη, καθώς οι ιδέες του, παρελθούσες και επί του παρόντος, είναι όλες επιφανειακές, φτιαγμένες στο γόνυ. Πρώτα από όλα χρειάζεται απογαλακτισμός από την άγονη γραμμή της επανάληψης, του παλιμπαιδισμού και επί σοβαρής βάσης να ανασυσταθεί στην σκέψη τού «The Boy», τι ακριβώς σημαίνει σινεμά για τους θεατές και τι φιλμάκι «σπάμε πλάκα» με τους φίλους μας.

Επίσης, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου όταν άνοιγε το συρτάρι και χρηματοδοτούσε την «Winona» του «The Boy» με πολύτιμο χρήμα του ελληνικού λαού είχε επίγνωση του θέματος; Μετά ενοχλεί ο Μάρκος Σεφερλής και το «Χαλβάη 5-0», κουλτουριάρηδες της φαιδράς πορτοκαλέας. Τουλάχιστον ο Μάρκος κόβει μονέδα και το κράτος βγάζει χρήμα. Ε, άλλο ο Σεφερλής και άλλο η δηθενιά με υποδομές. Τρομάρα μας και πόνος μαζί!

Αξιολόγηση Ταiνιας


* * * * *  Αριστούργημα * * * * Εξαιρετική * * * Ενδιαφέρουσα * * Προβληματική * Αδιάφορη @ Κάκιστη


«Μία Κρυφή Ζωή»
«Αρπακτικά Πτηνά Και Η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση ...

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/