24
Τετ, Φεβ
Tο διάβασαν 154 άτομα (154 Views)

«Oι Άγνωστοι Αθηναίοι»

AGNWSTOI-ATHINAIOI-1

«Oι Άγνωστοι Αθηναίοι»

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Παραγωγή: Ελλάς (2020)

Σκηνοθεσία - Φωτογραφία: Αγγελικής Αντωνίου

Μουσική: Σεραφείμ Γιαννακόπουλος

Διάρκεια: 76'

Διανομή: Filmtrade


Το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αντωνίου «Οι Άγνωστοι Αθηναίοι» παρακολουθεί την ζωή των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο Αθήνας και τη σχέση τους με τους ανθρώπους και τον χώρο γύρω τους.

Ένα ταξίδι στις διαδρομές ανθρώπων και των ζώων και ταυτόχρονα ένα πορτραίτο που προσπαθεί να αποκαλύψει την καρδιά μιας Αθήνας που συνεχώς παίρνει νέα μορφή.

Ενδιαφέρουσα, ντοκιμαντερίστικη προσέγγιση της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Αγγελικής Αντωνίου («Eduart», «Χαμένες Νύχτες», «Donousa»), που για έξι χρόνια, όπως η ίδια αναφέρει, παρακολούθησε και αιχμαλώτισε στον φακό της κάμερας τούς αυθεντικούς «αλήτες» των Αθηνών. Έπειτα από το ντοκιμαντέρ Τουρκάλας Τσεϊντά Τορούν με τις επτά «Γάτες της Κωνσταντινούπολης» (2016), σειρά στην μεγάλη οθόνη έχουν τα αδέσποτα σκυλιά της ελλαδικής πρωτεύουσας, ο Διονύσης, ο Ιάσωνας, η Φωτούλα, ο Σωκράτης, ο Χρήστος και ακόμα μερικά, γνωστά σε όλους εμάς συμπαθή τετράποδα, που τα συναντάμε συχνά όταν κυκλοφορούμε στην Αθήνα. Ενώ οι «γάτες» της Τορούν διαθέτουν στόρι και χαρακτήρες, τα «σκυλιά» της Αντωνίου, είναι απλά ένα οδοιπορικό στα πολυσύχναστα σημεία του αθηναϊκού κέντρου, ως μοναδικό φαινόμενο, που δεν υφίσταται σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, καθώς μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν αδέσποτα ζώα.

Εδώ, πρωταγωνιστές δεν είναι μόνο οι σκύλοι που περιφέρονται νυχθημερόν στους δρόμους ψάχνοντας για τροφή, ασφάλεια και λίγα χάδια, αλλά και οι προστάτες τους άνθρωποι, μερικοί, απλοί, καθημερινοί Αθηναίοι που έχουν ταχθεί να ταΐζουν και πειθαρχημένα να φροντίζουν με ανιδιοτελή αγάπη αυτή την ήσυχη και καλόκαρδη παρέα των μαλλιαρών, τετράποδων φίλων. Ο κύριος Σπύρος Ασπιώτης, ο κύριος Αχιλλέας Αδάμ, ο κύριος Παύλος Γιάννοπουλος είναι οι αθέατοι, φύλακες άγγελοι των «Άγνωστων Αθηναίων», που συστήνονται στην κάμερα της Αντωνίου και μιλούν για τα μύρια προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα.

Άριστη η φωτογραφία της Αγγελικής Αντωνίου σε ένα συμπαθητικό και ευαίσθητο ντοκιμαντέρ, που κάλλιστα θα μπορούσε να διαθέτει τον μισό χρόνο προβολής του και να είναι το ίδιο αξιόλογο.

Photo Gallery «Oι Άγνωστοι Αθηναίοι»
«Ο Πόλεμος Στο Σπίτι»
«Οι Ζωές που δεν Έζησα»

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/