24
Τετ, Φεβ
Tο διάβασαν 537 άτομα (537 Views)

«Το Μουσείο της Ακρόπολης περιμένει επισκέπτες», γράφει η Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου

1001999

Χωρίς ζωή το νέο μουσείο της ακρόπολης, λόγω έλλειψης τουριστών.

Πού η κοσμοσυρροή των προηγούμενων χρόνων, για παράδειγμα τον περασμένο Αύγουστο που σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού, μόνο σε μία ημέρα, περίπου 18.000 άτομα επισκέφτηκαν τον «Ιερό Βράχο» της Ακρόπολης και τον επιβλητικό Παρθενώνα.

Σημείο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης συμπλήρωσε ήδη τα έντεκα χρόνια λειτουργίας του κι έχει ανοίξει τις πύλες του, έχοντας απολύτως προσαρμοστεί στα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να είναι ασφαλείς οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι και, φυσικά, οι εργαζόμενοι. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός κα. Λίνα Μενδώνη ακολουθούνται όλα τα αναγκαία μέτρα με μεγάλη υπευθυνότητα και επίδειξη προσωπικής ευθύνης. Οι επισκέπτες, πριν από την είσοδό τους στα μουσεία, ενημερώνονται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική. Αντισηπτικά διαλύματα είναι διαθέσιμα σε όλους τους χώρους, ενώ με ειδικές σημάνσεις οριοθετούνται οι διαδρομές μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Ειδικές θέσεις -στάσεις έχουν σημανθεί για τις οργανωμένες ομάδες οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 10 άτομα μαζί με τον ξεναγό.

Η περιοδική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη», που αφορά την συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης θα συνεχιστεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα ξεκινούν οι εβδομαδιαίες θεματικές παρουσιάσεις από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές. Οι παρουσιάσεις γίνονται με τη χρήση αποστειρωμένων ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper), τις οποίες το Μουσείο διαθέτει δωρεάν στους συμμετέχοντες. Αλλά που είναι οι επισκέπτες;

Από την περιοδική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη»

Ίδια ,όπως πληροφορούμεθα, είναι η κατάσταση και στα άλλα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Άκρως απογοητευτική. Βεβαίως, τώρα άρχισαν να καταφθάνουν οι τουρίστες, όπως βλέπουμε στα ρεπορτάζ των καθημερινών δελτίων ειδήσεων των καναλιών και ξαναγεννιέται η ελπίδα. Ας ευχηθούμε , ότι σε λίγοθα ξαναγεμίσουν τα μουσεία με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Και «Λίγο ακόμα θα ιδούμε τις αμυγδαλιές ν' ανθίζουν

τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο

τη θάλασσα να κυματίζει

λίγο ακόμα,

να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα», όπως θέλει να πιστεύει ο νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης.

«Wild Rose»
«Με πλεύση το χιούμορ, τα 40χρονα του Αρκά», στο Ί...

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/