InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Κυρ, Μάι
Tο διάβασαν 632 άτομα (632 Views)

«Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης»

K4

(The Call Of The Wild)  


 

 

 

  • Είδος: Περιπέτεια ιστορικής περιόδου
  • Παραγωγή: Η.Π.Α. (2020)
  • Σκηνοθεσία: Κρις Σάντερς
  • Με τους: Χάρισον Φορντ, Νταν Στίβενς, Ομάρ Σι, Κάρεν Γκίλαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Κόλιν Γούντε
  • Διάρκεια: 105’
  • Διανομή: Odeon

O Μπακ είναι o όμορφος, έξυπνος σκύλος με την μεγάλη καρδιά, που ζει ήσυχα και αγαπημένα μαζί με μια οικογένεια στην Καλιφόρνια. Η ευτυχισμένη ζωή του ανατρέπεται όταν ξαφνικά απάγεται από το σπίτι του και μεταφέρεται στην εξωτική και άγρια Αλάσκα την περίοδο της μεγάλης εξόρυξης χρυσού το 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας – αργότερα γίνεται ο αρχηγός τους – ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του.

Εκεί ο τετράποδος φίλος θα συναντηθεί με τον Τζον Θόρντον (Χάρισον Φορντ – καλός), που ηθελημένα και λόγω προσωπικών καταστάσεων έχει αποσυρθεί από τα εγκόσμια, ψάχνοντας τον εαυτό του και την ηρεμία στην αγριάδα της φύσης.

https://youtu.be/cUUiHB8n5V0


Ακόμα μια ταινία βασισμένη  στο πασίγνωστο, συγκινητικό μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» (The Call of the Wild), δημοσιευμένο για πρώτη φορά το 1903 στο περιοδικό «The Saturday Evening Post». Το βιβλίο του Λόντον, για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι μεταφράστηκε σε 47 γλώσσες και είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα της κλασσικής αμερικάνικης λογοτεχνίας, καθώς αφηγείται μια συγκλονιστική ιστορία ταξιδιού, περιπέτειας και φιλίας σε απρόσιτες, πλην όμως μαγευτικές, περιοχές της Βορείου Αμερικής, που ο συγγραφέας είχε δει μόνο σε φωτογραφίες.

Ο σκηνοθέτης Κρις Σάντερς των animations films («Οι Κρουντς», «Πώς Να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας», «Λίλο και Στιτς»), αυτή την φορά τοποθετεί «ζωντανά» απέναντι από τον φακό του τον Χάρισον  Φορντ (εγγύηση στην προσπάθεια) έναν, όπου χρειάζεται, συμπαθέστατο ψηφιακό CGI σκύλο και με το σενάριο του Μάικλ Γκριν («Green Lantern», «Blade Runner 2049») δίνει κινηματογραφική ζωή στο εξαιρετικό μυθιστόρημα του Λόντον. Για να αποτύχεις σε ένα τέτοιου είδους εγχείρημα, επιτρέψτε μου να εκφράσω, ότι θα πρέπει να είσαι εντελώς άχρηστος. Ο Σάντερς, πάραυτα, δεν είναι άχρηστος, φροντίζει την ταινία του και πετυχαίνει να προσδώσει ψυχούλα, συναίσθημα και αρκετή συγκίνηση στην γνωστή ιστορία με πρωταγωνιστή τον τετράποδο Μπακ. «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» τοποθετείται σε αυτό το είδος που αποκαλούμε: ταινία για όλη την οικογένεια, καθώς είναι ικανοποιητικά δουλεμένα τα στοιχεία της περιπέτειας για όλες της ηλικίες, της απώλειας, της φιλίας, της αναζήτησης, αλλά και της επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες.  

Αξιολόγηση Ταινίας


* * * * *  Αριστούργημα * * * * Εξαιρετική * * * Ενδιαφέρουσα * * Προβληματική * Αδιάφορη @ Κάκιστη


«Στη Γη του Άγριου Μελιού»
«Απόστρατος»

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/