27
Σαβ, Φεβ
Tο διάβασαν 514 άτομα (514 Views)

«Το Ημερολόγιο της Νότας Punk»

92823193_2683669158584460_8603020700220915712_n

Πριν το Ίντερνετ, Θυμάμαι

Στα χρόνια της χολέρας, που ο περισσότερος κόσμος δουλεύει από το σπίτι, ο άντρας μου έχει μεταφέρει την εφημερίδα στο γραφείο του δικού μας σπιτιού. Τα τηλέφωνα σταθερά και κινητά χτυπάνε μετά μανίας. Δεν έχω χρόνο να μιλήσω με τους φίλους μου. Δεν πειράζει. Μιλάω αργά το βράδυ.

Μα πόσο θυμάμαι, τώρα που έχω χρόνο, το τηλέφωνο εκείνο με το σπιράλ, που πολλές φορές καθόμουν από πάνω μπας και χτυπήσει και είναι ο γκόμενος που έκανε «κορδελάκια». Πού δεν μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει τον άλλον μέσα απ τα social, τι ανέβασε, με ποιους βγήκε τι έφαγε. Ωραίες εποχές. Μόλις χώριζε κάποια από τις φίλες, πηγαίναμε σπίτι της, μαυροφορεμένες και με ένα μπουκάλι ουίσκι και τον «κλαίγαμε» με καψουροτράγουδα, μέχρι που γινόμασταν ντίρλα και το ρίχναμε στο χορό.

Ανήκω στην Generation X, που διαβάζαμε τα βιβλία που το περιοδικό 01 πρότεινε και ήταν η Βίβλος μας. Το Trainspotting και η Κυβερία, ήταν μαζί μας στα νησιά. Έζησα τη μικρή διάρκεια της grunge, φορούσα μπότες ντάλα καλοκαίρι. Είχαμε ανακαλύψει τα Κουφονήσια, πριν γίνουν must. Είχαμε φάει την αναγούλα του Σκοπελίτη στις Μικρές Κυκλάδες.

Πηγαίναμε διακοπές με έξι 35αρια φιλμ και πέρναγε ώρα ώσπου να βρούμε το σωστό φως και την τέλεια πόζα. Περιμέναμε ουρά στα περίπτερα των νησιών τα βράδια για να πάρουμε τηλέφωνο τους γονείς μας και να τους πούμε ότι είμαστε καλά. Περιμέναμε τόσο πολύ, έτσι που γινόμασταν μια παρέα όλοι.

Σαν γυρίζαμε βλέπαμε τους φίλους, που μας είχαν λείψει. Λέγαμε πως περάσαμε, τους δείχναμε τις φωτογραφίες μας.

Τώρα όποια στιγμή θέλουμε, μιλάμε και βλεπόμαστε μέσα από τα κινητά μας. Messenger, viber. Τώρα δεν μας ρωτάνε «τι κάνεις», όταν μας καλούν, μα «που είσαι;». Δεν θέλω να πω.

Δεν δαιμονοποιώ το internet, άλλωστε με αυτό δουλεύω και επικοινωνώ πια. Μα θέλω την παλιά μου ανεμελιά. Θέλω τους φίλους μου με σάρκα. Να βλέπω τα μάτια τους.

Όχι άλλη ταχύτητα, 3, 4, 5 G. ¨Όχι τόση εικονική πραγματικότητα.
Το Ημερολόγιο της Νότας Punk
«Το Ημερολόγιο της Νότας Πανκ»

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/