26
Παρ, Φεβ
Tο διάβασαν 129 άτομα (129 Views)

«Τι Έκανες στον Πόλεμο Θανάση» σε δωρεάν, παράλληλες προβολές για την επέτειο της απελευθέρωση της Αθήνας από την γερμανική κατοχή

Ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της Αθήνας από την Γερμανική Κατοχή (12 Οκτωβρίου 1944), διοργανώνει το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 παράλληλες προβολές σε πολλές κινηματογραφικές αίθουσες του αντιπολεμικού αριστουργήματος «Τι Έκανες στον Πόλεμο Θανάση». Η ταινία σε σκηνοθεσία του Ντίνου Κατσουρίδη και με πρωταγωνιστή τον λαοαγάπητο Θανάση Βέγγο είχε τιμηθεί με τρία βραβεία στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και την παραχώρησε η κόρη του μεγάλου σκηνοθέτη Ντίνου Κατσουρίδη, Σίβυλλα με αφορμή το πλαίσιο των εορτασμών.

Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας τιμά την ιστορική μας μνήμη σε όλη την εδαφική επικράτειά της, από τα Μέγαρα και την Ελευσίνα, έως τα Βριλήσσια και το Μαρκόπουλο, από τα Μέθανα Τροιζηνίας  έως το Περιστέρι και την Καλλιθέα και στο κέντρο της Αθήνας, στο Γκάζι στον ιστορικό κινηματογράφο ΛΑΪΣ όπου στεγάζεται η ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Με αφορμή την 12η Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει: «Η 12η Οκτωβρίου ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τη Γερμανική κατοχή αποτελεί ημέρα μνήμης, σεβασμού και τιμής σε όλους εκείνους που  αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία. Είναι ημέρα γιορτής,  χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον.  Ο καλύτερος φόρος τιμής για όλους όσοι αγωνίστηκαν, είναι να εργαστούμε όλοι μαζί για να πάρει η Αττική τη θέση που της αξίζει σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια έχει και ο πολιτισμός. Η επιλογή της ταινίας “Τι Έκανες Στον Πόλεμο Θανάση;” έγινε για συμβολικούς λόγους καθώς αποτελεί ένα αντιπολεμικό  αριστούργημα».  Οι προβολές της ταινίας θα πραγματοποιηθούν ώρα 20:00 στα εξής σημεία:

 1. Κινηματογράφος ΛΑΪΣ – Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 104 35, Κεραμεικός (Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου)
 2. Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Αίθουσα «Μαρία Έλενα», Αγίας Παρασκευής 40, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό (Σάββατο 12 Οκτωβρίου)
 3. Αίθουσα «Κάρολος Κουν», Υψηλάντου 31, Άλιμος (Κυριακή 13 Οκτωβρίου)
 4. Πνευματικό Κέντρο , Αίθουσα «Μουσών», Κισσάβου 11, Βριλήσσια (Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου)
 5. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ελευσίνα (Σάββατο 12 Οκτωβρίου)
 6. Δημοτικός Κινηματογράφος «Καλυψώ» , Γρ. Λαμπράκη 9, Καλλιθέα (Σάββατο 12 Οκτωβρίου)
 7. Δημοτικός Κινηματογράφος «Άρτεμης», Γιαννάκη 2, Κεντρική Πλατεία Μαρκόπουλου (Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου)
 8. Αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης», Περικλέους 55, Παπάγου – Χολαργός (Σάββατο 12 Οκτωβρίου)
 9. Δημοτικός Κινηματογράφος «ΣΙΝΕΑΚ», Καραΐσκου 102, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς (Κυριακή 13 Οκτωβρίου)
 10. Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, 17ης Νοεμβρίου 15, Πεντέλη (Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου)
 11. Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Ρήγα Φεραίου και Χρ. Σμύρνης, Λυκόβρυση – Πεύκη (Σάββατο 12 Οκτωβρίου)
 12. Αμφιθέατρο Γυμνασίου Γαλατά, Τροιζηνία - Μέθανα (Κυριακή 13 Οκτωβρίου)
Να σημειωθεί ότι πριν από την προβολή της ταινίας προηγείται κινηματογραφημένο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για την σημασία της ημέρας.
Ντίνος Κατσουρίδης

Αυλαία του φεστιβάλ IMMF 2019 με βραβείο στην ταιν...
IMMF 2019: «Μικρός» Κινηματογράφος σε ζωντανή σύνδ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/